popravilo pečice

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
doma imam staro gorenje pecico in 'manjsi' problem..
pecica se namrec prizge pri 250 stopinjah, poleg vsega pa na enem izmed konektorjev na gumbu za pecico 'šmelca'. na sliki se vidi da je ceveljcek lepo pozrt, sedaj sem ga s klescami stisnil skupaj in je nehalo, vendar ga moram zamenjati. v glavnem me zanima v cem je problem, da se pecica prizge sele pri 250 stopinjah, kar je max nastavitev.
ker predvidevam, da je za popravilo potrebna samo menjava kakega dela se mi nekako ne klice serviserja in bi rad to zrihtal sam, le da ne vem, kaj je narobe. ce ima kdo izkusnje s tem bom zelo vesel odgovora.
spodaj se dve fotki.. na eni je oznacen problematicni konektor, na drugi pa izgled pecice.. model ne vem kater je ker nikjer ne pise!
hvala!!

Bushez

Pripravnik
4. okt 2007
127
0
16
LJ
Verjetno je nekaj z gumbom narobe. Pokliči gorenje, če ga še prodajajo in ga zamenjaj. Drugače ga pa razstavi in probaj popraviti.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Verjetno je odpovedalo stikalo (to ni konektor). Zaradi slabega kontakta je prišlo do pregretja v notranjosti stikala in posledično odpovedi le tega. Če boš menjal stikalo obvezno zamenjaj še (faston sponko-kabel čeveljček), ker je ta pregret.
Ni mi pa jasno zakaj ti dela pečica samo na max. Verjetno stikalo zaradi okvare ne spusti elektrike naprej na termostat od termostata naprej pa na grelec. Morda se v položaju max nekaj premakne in spusti elektriko naprej na termostat.
confused-1.gif
. Ali pa imaš izbrano na Grill takrat morda dela pečica samo na max. mimo termostata.
Malo preveri s preiskuševalcem toka, če ob premiku gumba za pečico sploh pride elektrika čez stikalo na termostat, ker če elektrika pride na termostat ne gre pa na drugem kontaktu naprej na grelec je pa v okvari termostat

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
a termostat je tale zadeva na fotki? pritrjena ubistvu na gumb od pecice..
na grill pa nimam, sploh nevem, ce tale pecica to ima:)
je pa bilo se nedolgo nazaj tako, da je delala nad 200 stopinj, pred kratkim pa je zacela delat samo na max.
bom v ponedeljek se poklical v gorenje ce imajo slucajno kak knof na zalogi..
hvala zaenkrat za pomoc!

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
a termostat je tale zadeva na fotki? pritrjena ubistvu na gumb od pecice..
na grill pa nimam, sploh nevem, ce tale pecica to ima:)
je pa bilo se nedolgo nazaj tako, da je delala nad 200 stopinj, pred kratkim pa je zacela delat samo na max.
bom v ponedeljek se poklical v gorenje ce imajo slucajno kak knof na zalogi..
hvala zaenkrat za pomoc!

termostat bos prepoznal po tanki zaviti zicki, ki gre od tocke merjenja. koliko pa pride nov termostat?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Knof=gumb nima nobene veze z delovanjem pečice z njim samo upravljaš termostat+stikalo. Tisto kar ti je zažgalo je stikalo na njega pa je pripet termostat (rdeča in zelena žica). Ponavadi lahko kupiš vsako stvar posebej ter potem sestaviš skupaj.
Najprej poskušaj ugotoviti če je termostat OK, vendar bodi previden, da se ne dotakneš kakšnega kontakta z roko!