Popravilo parketa

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
V kuhinji smo plavali in je priblžno pol kvadrata parketa dvignilo. Je možno popravit obstoječi parket v varianti "sam svoj mojster" ali bo potrebno menjat? V stanovanju so najemniki, menjava paraketa je bila v planu čez dve leti, sedaj pa ne bi ravno novega notri dajal.

Če zderem zadevo ven, oklestim tisto kar hodi viška in zalijem z lepilom bo? Se zadeva, da ravnat? Če ga še enkrat namočim z vodo in obtežim?

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
A da bo res tako enostavno?
cheer.gif
Bo šlo tudi če se mi parket vmes že posušil?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tudi...že preizkušal v praksi.
uf-1.gif

Rabiš pa krožno žago in prerežeš. Koliko moraš odrezat je pa odvisno kolk je odzignilo...pri nas je blo treba 1cm ven odrezat po celi dolžini.
stupid-1.gif

Zareš pa tako da se čimmanj vidi vzporedno z fugo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.271
1.906
113
v kolikor so noter podnajemniki in imate namen čez čas vse menjati/rihtati.

Mogoče nasvet: Kupi najcenejši laminat pa ga enostavno položi čez (tudi čez ta del, ki ga je dvignilo..oz. ta del toliko odbrusiš da laminat dobro sede...to sam najbolje veš kako je stanje). Le pri vratih bo tako nastala 1 cm stopnica, ki pa jo vizuleno zakriješ z letvico (opazil je ne bo pa noben..vsaj po 3 dneh več ne, pa tudi pod razno ne bo motila).

Lahko kupiš celo imtiacijo hrastovega parketa...v raznih Bauih je precej poceni. Položiš ga pa v parih urah - pač zgolj od elementov. Vse kar rabiš pa je meter, svinčnik in 'ročna krožna žaga'.

Pa bo vizuelno bolje izpadlo kot karkoli drugega s popravljanjem parketa.

(takole zgleda tak laminat - položen preko klasičnega parketa)
364363-PICT6040r.jpg

Priponke

• 364363-PICT6040r.jpg
    364363-PICT6040r.jpg
    62,9 KB · Ogledi: 1.382

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Hvala obema za nasvete. Štorija je taka, da je pol kuhinje toplega poda, pol pa parketa. Topli pod je pod elementi, umivalnim koritom in štedilnikom, tisti del, ki je jedilni je pa v parketu. Tako, da če dajem laminat čez, bom imel po sredini stopnico. Aja, razen če bi še čez topli pod potegnil? To pa bi bila varianta ja. Hm... Bom poizkusil najprej popravit če bo šlo. Če ne lahko še vedno laminat čez vr
em.

Je pa dvignilo kar konretno. Sem se že nekajkrat spotaknil čez "punkl".

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
slikca....
Sicer pa res zažagaj,da bo sedel nazaj spodaj lepilo, obteži, fugo pa potem zafugiraj s kakim silikonom ali čim podobnim.
Nikakor pa ga ne namakaj ponovno

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.271
1.906
113
najbojle da potegneš čez vse!

tisti del parketa, ki je dvignilo vrži ven, pa luknjo z nečim zabaši (kake dilce) da bo vse skupaj v ravnini....tako da bo laminat sedel lepo gor. Videl in vedel ne bo pa noben kaj je spodaj.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Sem ugotovil, da se mi vrata odpirajo navznoter, proti prostoru kjer je parket in bi moral vrata za centimeter rezat če bi jih hotel odpreti. Bo pa grdo izgledalo, ko pridem s hodnika, ko bo kuhinja centimeter višja od hodnika.
17758-icon_confused.gif

Bom poizkusil popravit, če ne bom pa moral vse ven zdret in laminat na čisto podlago gor položit. Uf...
crazy1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Jaz ne bi komplicirala oz. ko se je to zgodilo pri meni nisem. Daj se na kolena in zalepi tisto nazaj kar je ven vrglo. Če ti ne paše vse lepo noter enostavno pobrusiš/odrežeš ... Sploh če imaš namen čez par let vse ven vreči. Jaz tudi brusila in lakirala nebi.

Če ne veš sploh ne vidiš da ga je kdaj ven vrglo, edino če hodiš bos čutiš da je malo neravno.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
To je to, ja. Bom šel ta vikend v akcijo, če bom elektriko pravočasno napeljal.
cheer.gif

Hvala vsem za nasvete!