Popravilo manjših poškodb z uveljavitvijo kaska?

matejj

Zelenc'
25. jun 2009
22
0
1
Čeprav bo vprašanje morda izpadlo butasto, se bom za pomoč obrnil kar na vas, ker nimam kaj dosti izkušenj s temi zadevami.
nahrung002.gif
Torej, v nekaj letih se mi je na avtu nabralo nekaj manjših poškodb (npr. nekoliko podrajsano ogledalo, manjša udrtina z nekaj odbite barve na enih vratih, par kvadratnih centimetrov odbite barve na odbijaču), ki so nastale na parkiriščih. Dokler imam na avtu še polni kasko, bi rad te poškodbe saniral (če je to seveda možno); moja vprašanja so naslednja
1.) Ali je možno takšne majhne poškodbe uveljaviti v sklopu kaska?
2.) Če ja, kakšen je postopek uveljavitve zahtevka? Grem direktno na zavarovalnico,..? Avto (Kia cee'd) je zavarovan pri zavarovalnici Triglav.

Hvala za odgovore!

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Greš na zavarovalnico, izpolniš zahtevek, popišejo in daš popravit. Je pa potrebno za vsako poškodbo posebej napisat vlogo (vsaj nazadnje je bilo tako ko sem sam to delal na Triglavu v Kranju). Npr. posebej za razbito ogledalo, za praske na boku, za počeno zadnjo luč, točo....pač, težko napišeš da je bla ravno takrat toča ko ti ga je nekdo ruknil z boka in ga ob tem počohal še ob betonsko korito na drugi strani.
ne-ne-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
In gres za vsako skodo tri razrede dol, ali za vse skupaj?
Tudi mene mogoce nekaj podobnega caka, prej pa poslikam, da ne bo kupec rekel da je bil 2x totalka.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Kako imas to reseno?
Sem v pr04, uveljavljam tri skode iz kaska. Kje bom po uveljavitvi?
Kaj moram naredit da ostanem v pr 04

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Citat:
Sem v pr04, uveljavljam tri skode iz kaska. Kje bom po uveljavitvi
Padeš v pr13, če uveljavlaš iz polnega kaska. Če pa uveljavljaš iz delnega kaska pa ostaneš na istem. Tako jaz razumem njihove pogoje.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Mene zanima, pa glede feltne. Avto je cisto nov, zavarovano vse kar je mozno. Felta je verjetno dobila kaksen kamen in se pozna 3 cm dolga praska, globoka 1mm. Iz cesa bi lahko to uveljavljal in a ti dajo za popravilo feltne ali novo.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Mene zanima, pa glede feltne. Avto je cisto nov, zavarovano vse kar je mozno. Felta je verjetno dobila kaksen kamen in se pozna 3 cm dolga praska, globoka 1mm. Iz cesa bi lahko to uveljavljal in a ti dajo za popravilo feltne ali novo.

ne dobiš nove, ker se da popravit. jaz sem si na kanaleti predrl novo gumo in feltno poškodoval pa so mi plačali novo gumo, ter popravilo feltne. Popravilo feltne je bilo 25 eur... tak da če te tako zelo moti si jo daj popravit pa plačaš pa je.

marika

Zelenc'
22. mar 2011
1
0
1
Pozdravljeni!

Danes mi je nekdo pred parkiriščem brez kamer zlomil ogledalo. Pustil ni nobenega listka. Pregledala sem cel avtu in nikjer ni nobena praska po kateri bi se dalo prepoznat barvo avtomobila ( če je šlo za avto ali je poškodbo naredila oseba ). Storilca ni mogoče najti ( ali pač ?? )--policije tudi nisem klicala, saj newem kdo je to storil.. Kako je z zavarovalnico, če imaš kasko?

HVALA!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Greš na zavarovalnico in izpolniš fornular za uveljavljanje škodnega zahtevka. Pri tem še napišeš, ali boš sama izbrala servisno delavnico, ali jo izbere zavarovalnica.

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.813
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
te zna priti kasko naslednje leto dražje kot ogledalo letos. RAzen če imaš ogledala posebno zavarovana v kombinaciji.
Ali pa odkup prve škode in prijava škode par dni pred iztekom leta.
evil.gif