Popravilo laminata

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
POzdravljeni.
Na laminmatu se mi je odluščila zgornja plast na površini tri krat pet centimetrov. Rad bi popravil in iščem uporabne nasvete.
Mislil sem površini prekitat z lesnim kitom, Vendar bo stvar vidna. Če izrežem in zamenajm poškodovani del, bo pa težava v preciznosti izdelave s hobi orodjem.
Prilagam tudi sliko
Hvala in lep pozdrav
1699081-Laminat.JPG

Priponke

• 1699081-Laminat.JPG
    1699081-Laminat.JPG
    51 KB · Ogledi: 1.378

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
jaz sem perice na zatik še lepil, da ni mini špranj vmes, in pri meni če pride do tega bi blo težko popravit. le rezal in lepil bi lahko.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Kaj pa oni trak ko je v barvah laminata, če se prelepi?
smile-1.gif
Mogoče bi na od blizu se kaj videlo, na daljavo pa ne tako zelo

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Poškodba je na zelo frekventnem mestu. , se je pa z leti poškodba povečevala. Je pa moja napaka, da nisem takoj saniral.
Trak bi tudi prišel v upoštev. deja kje nabavit: Bauhause, Merekur ,Obi?
LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Edina možnost, ki jo vidim jaz, je izrezovanje napake in prelepljenje nadomestne folije.
Možnosti iskanja folije: samolepilna ali navadna tapeta v dezenu enakem poškodovanega, v trgovine vzameš s seboj delček ki bi se itak odlepil (desno na sliki). Druga možnost je robna folija Blažič, vendar bo tam problem debelina.
Nato se lotiš izrezovanja po principu kopirnega rezanja. To gre tako, da položiš novo folijo na površino nato pa z NOVO olfo prerežeš obe plasti. Staro odstraniš in zalepiš novo, ki je zaradi kopirnega rezanja do pike enaka izrezu.

Odsvetujem kitanja, ker se nikoli ne bo dalo ujeti enakega vzorca in bo flek ves čas precej viden.

LP

Nazadnje urejeno: