popravilo hladilnika gorenje

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Pozdravljeni,

Imam 14 let star hladilnik z zamrzovalnikom spodaj - trije predali. Zamrzovalnik
Je navit do konca in hladi samo do -8.

A pozna kdo kaksnega serviserja ki bi bil pripravljen to zrihtat za normalen
denar. Verjetno je vrsta plina ze problematicna.

Nov hladilnik je rahlo problem dobiti zaradi dimenzij. Ta gre v prostor na milimetre. Visina je 175 cm.

Lp

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Vrsta plina ni problem, ce se bojis da v novejsih ni vec istega
smile-1.gif

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
kolikor sem gledal po trgovinah neke hude izbire ni. Zaenkrat sem našel po enega znamke Bosch, Samsung in Liebherr.

THE Duke - Kaj misliš da vrsta plina ni problem. A se še vedno uporablja isti plin kot pred 15 leti? V klimah ni tako, zato predvidevam da je za hladilnike ista zgodba.

Pozabil sem, da iscem serviserja v Lj.

lp

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Mislim da ne gorenjski so en čas imeli neko drugo vrsto plina odvisno vse kak izparilec maš in kateri program ni vsak isti kasneje so šaltali na eko plin tak ko vsi ostali, tako da tudi če boš dofilaval sistem mora pazit kak plin bo dal not.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.025
153
63
Tvoj ima verjetno plin R134a, novejši imajo R600. Sicer pa 134 ni noben baubau, ima ga vsak serviser.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik colos pravi:
Pozdravljeni,

Imam 14 let star hladilnik z zamrzovalnikom spodaj - trije predali. Zamrzovalnik

Nov hladilnik je rahlo problem dobiti zaradi dimenzij. Ta gre v prostor na milimetre. Visina je 175 cm.

Lp
do kolko minusa bi pa moral hladiti??? A bi moral več kot -8??? Mislim , da ne...

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Ko mi je v zmrzovalni omari zaštekal termostat je bilo po vgrajenem termometru -37. Pa malo visok je bil račun za elektriko par mesecev... Saj ne da gre za bogastvo, ampak 30% odstopanje se opazi.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik colos pravi:
Pozdravljeni,

Lp
do kolko minusa bi pa moral hladiti??? A bi moral več kot -8??? Mislim , da ne...

Če je zmrzovalnik označen s tremi zvezdicami, mora hladiti najmanj do -18 stopinj. Tudi trajnost zamrznjene hrane se računa tako, da mora biti ohlajena na -18 stopinj.