Popravi sam: kärcher pomoč

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Doma imamo nek noname visokotlačni čistilec, električni, 2kW, in imamo manjši problem. Pred časom je začelo puščati tesnilo pri tistem oddušku, ki je v bistvu samo ena taka tanka cevka z breatherjem na vrhu. Tesnilo (o-ring) se je strgalo na delu, kjer cevka pride na motor. V tisti luknjici na motorju je bila ena frnikula in vzmet pod njo, torej je to nek ventil. Smatram, da ko se pritisk nabije, je frnikola diht, na vrhu? Tesnilo sem načeloma že dobil oziroma zimproviziral, zdaj pa mi manjkata frnikola in vzmet, ker ju je stari nekam pospravil in ju zdaj ne najdeva. A obstaja možnost, da se ta kanal preprosto zablokira in gremo dalje?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
ce je frnikula in vzmet je to ponavadi ventil, ki se odpre pod dolocenim pritiskom... (zihrnga)... ce bos zablokiral je vprasanje kaj se bo zgodlo...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Veš, kaj je catch. Ko je bil sistem še cel (samo počena dihtunga) je ob vklopu tam puščala voda. Tudi ko je bila pištola odprta, je ven špricala voda, vendar manj. Ko si zaprl pištolo, je prišlo več vode, kar je logično. Vendar mi ni logično, da ko je bil še nov in normalno delujoč, ni bilo znakov, da bi skozi oddušnik morala teči voda - se pravi, da se je pritisk kar nabijal in nabijal, nikoli pa se ni sproščal, tudi če nisi odprl pištole?? Tu mi pa naenkrat zmanjka logike. Če pušča tesnilo, teče zmeraj; če je tesnilo dobro, ne teče. Torej je ta ventil zmeraj zaprt. Kaj ga pa prisili, da se opre in dejansko ponuca cevko? Max pritisk in pretok vode, da potem frnikolo in s tem tudi vzmet enostavno potegne navzdol kot vakuum, skozi breather pa začne vleči zrak, ki ga potem spušča ven z vodo na pištoli?

Nazadnje urejeno:

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
To je varnostni ventil, ki prepreci unicenje aparata, v primeru da tlacno stikalo neizklopi elektromotorja. V kolikor ga blindiras, rizkiras cel aparat, pa po moznosti se samega sebe. Vsaka tlacna stvar je nevarna. Ti imas pa ziher 110bar+ torej se ni za igrati.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Se mi je kar zdelo. Kje bi lahko recimo dobil frnikule? Vzmet se že najde, kaj pa prava kroglica? Zmeril bom že sam.