Pooblaščenje za upravljanje s hranilno knjižico

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
A k notarju pa lahko gre ?

Na banki ti bodo takoj povedali kaj potrebujejo, ce nje ni zraven.

Na koncu mislim da boste ugotovili, da je najlazje, da vseeno gre zraven na banko in to uredi.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kolega, vprasanje si objavil danes pred poldnevom, zdaj pa je ura vec kot sest popoldne. Ce bi namesto tega poklical v banko (2 minuti) in potem na naslednji naslov, kamor bi te v banki napotili (se 2 minuti), bi imel vse odgovore ze pred dvanajsto. Tukaj gor je malo usluzbencev banke/pravnikov, ki bi samo cakali da jim postavis vparsanja, na katera sicer odgovarjajo v sluzbi.

Pri nas je bilo na koncu vseeno najlazje urediti tako, da je sla stara mama na banko. Na sreco se ji je zdravje od takrat mocno popravilo in tisto pooblastilo ni bilo nikoli aktualno (je pa se vedno v veljavi za vsak slucaj).

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Rad bi sebe dal kot pooblaščeno osebo za opravljanje s hranilno knjižico moje babice. Problem pa je, ker babica ne more iti na banko podpisati. Je kakšna možnost, da se pooblastim brez tega?

ravno prejšni teden sem se pozanimala, če lahko osebi, ki bi bila pooblaščena na mojem računu odnesem papirje za podpisat, pa je bil odgovor ne, da more priti osebno. Verjamem, da je neprijetno, ampak če je izvedljivo, poskusi, da gresta oba na banko. V skrajnem primeru raje pokliči na banko in povej stanje, pa ti morda kaj uspe z obiskom na domu.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Seveda sem prej vprašal na banki pa so trije uslužbenci nekaj tuhtali pa se gledali pa nič povedali. Bo treba na centralo it.
bonk.gif

Na banki ti povedo kako deluje v teoriji na forumu pa sem upal na praktične fore.
grin1.gif

Epodjetnik

Pripravnik
15. avg 2007
58
0
6
Bančna knjižica ?? WTF
BA kartico, tebi, da PIN in je zadeva rešena....

Drugače pa ja, pooblastilo od notarja ( pride tudi na dom, treba se je naročiti) , s pooblastilom na banko in je....