Ponudba za delo

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Dobil sem en namig za delovno mest, ki pa ni razpisano iščejo pa nekoga. Napisat bi moral ponudbo o tej smeri. Iščem na netu pa še nisem našel nobenega modela ponudvbe za delovno mesto. Do ponedeljka jo moram poslat pa preden da jo probam spisat sam mogoče kaka pomoč?

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
delovno mesto mora biti nekje razpisano. tak določa zakon. edino če se je kaj spremenil.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to je popolnoma res kar si napisal, sam obstajajo tut izjeme in to je izjema. Pa malo se ubadam pa mi nekak to kar sem napisal se mi zdi da to ni to, zato bi rabil vsaj en modela tak kot so na netu modeli za CV in prošnje, za ponudbo pa ne najdem nič.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
meni se zdi da se je včasih imenovala prošnja, sedaj se pa imenuje ponudba?

ne vem zakaj bi koga prosil, da lahko delaš pri njemu
17758-icon_confused.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Nič več. Še vedno moraš javit na Zavod, vendar se sedaj lahko odločiš ali želiš objavo ali ne.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
ponudba za delo je ista kot prošnja, sam ime ji je drugače.
napiši, zakaj se vidiš v njihovem delovnem okolju itd. in daj zraven CV, to je vse.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Prošnjo in CV....

menda pri vsej tvoji inovativnosti ti to ne more delati problemov......

kot sem nekoč dejal tebe fukajo osnove........ in ko boš te znal, bo lažje....

pa ps.. če je vnaprej dogovorjen delovni mest, bodo tud to spregledal, da ne znaš napisat prošnje, ponudbe in CV-ja..
Učijo pa to v ekonomski, upravni, trgovski sredjni šoli....

pa veliko uspeha pri zaposlitvi...

Nazadnje uredil moderator:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Prošnja je po novem prijava, ponudba je pa kadar delovno mesto ni razpisano in v bistvu podjetje sprašuješ, če imajo kakšno prosto delovno mesto za tvoj poklic. Jaz ponudbo pišem podobno kot prijavo, samo malo drugače začnem...sicer pa itak povsod poudarjaš, zakaj si primeren za neko delovno mesto, tako v ponudbi kot v prijavi.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
@reality - če imaš kaj pametnega za povedati povej, drugače pa prosim da se zadržiš, ker v tem delu foruma ni prostor za zajebancije ampak zato, da si pomagamo eden drugemu.

Prosim da se tema nadaljuje tako kot se je začela.

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Za normalno delovno mesto mora biti objava na zavodu, ker se preko le-te potem delavca tudi prijavi na ZZZS. Se pa pri prijavi izbere, da se ne želi javna objava in je "tajno".

Drugo je, če se zaposli delavca, oz zaposli, preko kakšnih pogodb, potem ni potrebno dajati zadev na zavod, če se ne motim.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
Napiši prošnjo kot ponavadi, v Zadevo pa vpiši: Ponudba za delovno mesto ____________ (obrazloži katero delovno mesto lahko zapolniš). Če zraven priložiš še CV, toliko bolje.
Tudi moja sestra je tako pošiljala, vendar za podjetje ni obvezno, da ti na ponudbo odgovori, medtem, ko ti na prošnjo, za razpisano delovno mesto, vsaj po mojem poznavanju zakonov, mora poslati tako pozitiven kot negativen odgovor!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Meni so na poslane ponudbe vsi odgovorili pisno (negativno). Najbrz je odvisno kam posljes - en zelenjavar se s tem ne bo ubadal, kaksna vecja firma ima pa tako ali tako tajnice, ki morajo nekaj poceti in odgovarjanje na take zadeve po befehlu kadrovnika je ocitno ena takih zadolzitev.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
23. člen
(objava prostega delovnega mesta oziroma vrste dela)

(1) Delodajalec, ki zaposluje nove delavce, mora prosto delovno mesto oziroma vrsto dela (v nadaljnjem besedilu: delo) javno objaviti. Objava prostega dela mora vsebovati pogoje za opravljanje dela in rok za prijavo, ki ne sme biti krajši od petih dni.

(2) Za javno objavo po prejšnjem odstavku se šteje tudi objava, ki jo izvede zavod za zaposlovanje.

(3) Če delodajalec objavi prosto delo tudi v sredstvih javnega obveščanja, začne rok za prijavo teči naslednji dan po objavi.

(4) Delodajalec, ki ima zaposlene delavce za določen čas, s krajšim delovnim časom oziroma pri katerem opravljajo delo delavci, zaposleni pri delodajalcu, ki opravlja dejavnost zagotavljanja dela delavcev drugemu uporabniku in zaposluje za nedoločen čas oziroma s polnim delovnim časom, mora o prostih delih oziroma o javni objavi prostih del pravočasno obvestiti delavce na pri delodajalcu običajen način.

24. člen
(izjeme od obveznosti objave)

(1) Izjemoma se lahko pogodba o zaposlitvi sklene brez javne objave, če gre za:
- sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi med delavcem in delodajalcem zaradi spremenjenih okoliščin,
- obveznosti delodajalca iz naslova štipendiranja,
- zaposlitev invalida po zakonu, ki ureja zaposlovanje invalidov,
- zaposlitev za določen čas, ki po svoji naravi traja največ tri mesece v koledarskem letu ali zaposlitev za določen čas za nadomeščanje začasno odsotnega delavca,
- zaposlitev za nedoločen čas osebe, ki je pri delodajalcu opravljala pripravništvo, oziroma ki je bila pri delodajalcu zaposlena za določen čas, razen v primeru zaposlitve za določen čas iz tretjega odstavka 20. člena tega zakona in v primeru zaposlitve za določen čas za nadomeščanje začasno odsotnega delavca,
- zaposlitev za določen čas zaradi dela v prilagoditvenem obdobju na podlagi dokončne odločbe in potrdila pristojnega organa, izdane v postopku priznavanja kvalifikacij po posebnem zakonu,
- zaposlitev s polnim delovnim časom osebe, ki je bila pri delodajalcu zaposlena s krajšim delovnim časom,
- zaposlitev družbenikov v pravni osebi,
- zaposlitev družinskih članov delodajalca, ki je fizična oseba,
- zaposlitev voljenih in imenovanih funkcionarjev oziroma drugih delavcev, ki so vezani na mandat organa ali funkcionarja v lokalnih skupnostih, političnih strankah, sindikatih, zbornicah, društvih in njihovih zvezah,
- poslovodne osebe, prokuriste,
- druge primere, določene z zakonom.

(2) Za družinske člane po tem členu se štejejo:
- zakonec oziroma oseba, ki je zadnji dve leti pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi živela z delodajalcem v življenjski skupnosti, ki je po predpisih o zakonski zvezi in družinskih razmerjih v pravnih posledicah izenačena z zakonsko zvezo, oziroma partner v registrirani istospolni skupnosti,
- otroci, posvojenci in pastorki,
- starši - oče, mati, očim in mačeha, posvojitelj ter
- bratje in sestre.