Ponovno študirat?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Razmišljam o ponovnem študiju. Prvi se je končal neuspešno zaradi prevelikih ambicij po uspehu, do katerih pa žal ni prišlo.

Gledam dotično pedagoško smer.

Lahko sploh grem še enkrat študirat redno ali je edina opcija izredno?

Je mogoče kdo tu, ki sam ali pozna koga, ki študira dvosmerno na pedagoški v MB? Kakšni so bili pogoji za vpis v letošnje leto?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Redno ali izredno je odvisno predvsem od starosti. Z največ 26 leti se lahko vpišeš redno v 1.letnik. Če pa še nimaš te
starosti pa preveri, kako se je končal prejšnji študij. Če si izkoristil ponavljanje ali pavziranje potem več redni vpis ne bo mogoč
tja ko opisuješ.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Starostne omejitve za redni študij že nekaj časa ni več.
Tudi kot redno zaposlen si lahko vpisan na redni študij - ampak potem ti odpade subvencionirana prehrana in bivanje, štipendije in mogoče še kaj. Tukaj ti je lahko edino ovira prekrivanje službe in študijskih obveznosti.

Glede vpisa - 2x se lahko vpišeš na UNI in 2x na VS študij (tudi ponavljanja štejejo). Tako da če si bil le enkrat vpisan in če nisi ponavljal, potem ne vidim ovir.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Hm...po pravici povedno se več ne spomnil. Bil sem redno vpisal v UNI in se potem prepisal na VS, sem pa enkrat vmes pavziral, ne vem pa če na UNI ali na VS...kaj pa pavziranje..ima vezo ?

Kako se pa smatra UNI in VS iz preteklosti, glede na to da so sedaj te nove Bolonjske stopnje?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Kje bi bilo najbolje to preveriti, če še imam možnost? Na faksu, kjer bi se vpisal, ali tam, kjer sem že študiral?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Pavziranje nima veze (takrat nimaš statusa). Mislim da so te baze vpisov enotne, tako da bi načeloma lahko vprašal tudi tam, kamor se nameravaš vpisati.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Če ste v času rednega študija ponavljali letnik ali spremenili študijski program, ne izpolnjujete pogojev za redni vpis.

zgleda ne bo nič...
frown-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Pa si povedal da si se iz UNI prepisal na VS? To dvoje je mislim da zaenkrat še ločeno in da imaš na obeh na voljo 2 vpisa.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
Zdaj na bolonjskem študiju je tako, da lahko enkrat ponavljaš ali se prepišeš. Torej samo eno od tega.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Ne! V času študija lahko 1x ponavljaš ALI se 1x prepišeš, ko to izkoristiš, ti ostane le še izredni študij (velja za vse visokošolske zavode: uni, akademije, VS - se ne izključujejo). In to ni zdaj na bolonjskem, ampak že dolgo. Izjema so višje šole.

Kakšni so bili pogoji lani, predlani... si pa lahko z lahkoto pogledaš TU .

Iz te strani:

KANDIDAT JE ŽE BIL REDNO IN PONOVNO REDNO VPISAN V PRVI LETNIK VISOKOŠOLSKEGA ŠTUDIJA. ALI SE LAHKO PONOVNO PRIJAVI V PRVI LETNIK REDNEGA ŠTUDIJA?

Ne. Študenti, ki so enkrat že ponavljali ali enkrat že zamenjali redni visokošolski študijski program, se za redni študij ne smejo več prijaviti. Prijavijo se lahko le za izredni študij.

ALI OBSTAJA STAROSTNA OMEJITEV ZA VPIS V REDNI ALI IZREDNI ŠTUDIJSKI PROGRAM?

Ne. Starostne omejitve ni.

It took me 5 minutes
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Sploh ne obstaja izreden študij za te smeri, tako da sploh ne morem študirati, tudi če bi hotel - izredno.

Jaz sem naredil tako... vpisal sem se redno na UNI program, potem sem se v sklopu istega faksa prepisal na VS program, kjer sem potem še pavziral eno leto. To je bilo to.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Ja pa se vpiši izredno....

Je pa letnik nekje 2000€ vsaj na mojem faksu!
Zato sem tud sam na dopustu
frown-1.gif

Če sem si jaz študij plačeval s študentskim delom, si ga nekdo ki je redno zaposlen lahko še lažje...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Kot, da bi mi bil študij edini izdatek... Ne mi s takimi dokler ne poznaš celotne zgodbe.
Lahko greva pa na kavo (ob prvi priložnosti) pa podebatirava.
Verjetno imam več izdatkov kot nekdo, ki ima stanovanjski kredit pa še otroke.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Kot, da bi mi bil študij edini izdatek... Ne mi s takimi dokler ne poznaš celotne zgodbe.

Nevem kako lahko z 600eur plačuješ vse kredite in šolo, razen če te mamica in ati zalagata od zadaj. Ali partner, vstavi poljubno.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:

Nevem kako lahko z 600eur plačuješ vse kredite in šolo, razen če te mamica in ati zalagata od zadaj. Ali partner, vstavi poljubno.

Ali pa jaz zalagam starše.. kaj je bilo že nazadnje? aja, očetu sem kupil avto..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
No..včasih je bilo to vsekakor možno, ko si lahko delal preko študenta "neomejeno".

Sedaj so omejitve in to..precejšnje.