ponev za palacinke

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
stara teflonska ponev je ze vsa zvita in teflon je na vec mestih nacefran, zato je cas za novo. brskam po netu in zasledim neke nove keramicne ponve, kjer "ta grdi strupeni" teflon nadomesca "prijazna" keramika. si kdo ze lasti to novo keramicno posodo? izkusnje?

se link do ponve, ki mi je padla v oci. pa ne samo zaradi cene ...

http://www.delimano.si/?tn=productview&c=43733&pid=187794

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Jaz bi na tvojem mestu nehal gledati v trenutku, ko postane jasno, da stvar ne deluje na indukcijskih štedilnikih.

Teflonska prevleka se "scefra", ker ne uporabljaš izključno pribora za teflonske posode (lopatke, kuhalnice...). Vsaj take izkušnje imam. Ponev za palačinke se uporablja izključno s plastično lopatko in je po 10 letih kot nova.

Nove Tefalove ponve imajo (ravno zaradi indukcije) debelo jekleno dno, ki ima en odličen stranski učinek - odlično razporedi toploto po celi površini ponve.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Res je, Tefal Preference, 28 cm ponev. Odlična.

Imel neko sranje iz Lesnine, pa se je vsa zvila, tale Tefalovova ponev pa ze ko jo dvignes veš, da bo držala. Kupil v Merkurju v BTC.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Jaz bi na tvojem mestu nehal gledati v trenutku, ko postane jasno, da stvar ne deluje na indukcijskih štedilnikih.
...

sem uporabnik plina ...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Sicer ni ponev za palacinke, a wok je bil popolnoma spraskan na podnu (od lesene in plasticne kuhalnice
confused-1.gif
), novi je tak "keramicni", kot si napisal in zaenkrat sem zelo zadovoljen z njim. Prilepi se ne nic, glede tega je isto, kot teflon, pa nimam obcutka da bo enkrat vse skupaj slo stran.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
sem uporabnik plina ...

To je najverjetneje samo še vprašanje časa... ;-)

sem imel indukcijo 2 meseca v najetem stanovanju, pa ne vidim kaksnih prednosti pred plinom. razen menjave jeklenke enkrat na 2-3 mesece ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kot so drugi rekli, Tefalove ponve so zakon, niti ne bi gledal česa drugega. Važno je, da vzameš serijo za indukcijo Preference (jaz imam še klasično, a za palačinke in kaka jajca spečt je še vedno kot nova, pa je kar dosti v prometu že nekaj let - stala je 16 €). Sicer je indukcijska nekoliko dražja (slabih 30€), ampak hitro pozabiš po nekaj serijah palačink.

Glede na linkano ponev pa cena pove vse. Keramika je trenutno Top-Shop hit, temu ustrezna pa je tudi kvaliteta.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
sem imel indukcijo 2 meseca v najetem stanovanju, pa ne vidim kaksnih prednosti pred plinom. razen menjave jeklenke enkrat na 2-3 mesece ...

se zavedam, da sem čisto izven teme, ampak tele tvoje besede mi ne dajo miru.

Garsonjera, omarica, kjer je bila prej plinska bomba, je sedaj napolnjena z drugimi stvarmi, katere ne vem, kam bi drugače dala.

prednosti indukcije pred plinom:
manj vlage, nepočrnela posoda, ekstremno hitro zavretje vode (sploh, če topla voda za kuho ni zaželjena, ker je nastavljen mehčalec za vodo), lažje čiščenje štedilnika, manj možnosti za opekline,...