pomoč za nakup nepremičnine

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
leta nazaj je država sprejela zakon, da lahko mladi, ki kupujejo nepremičnino in niso šli preko NSVS in kupili njihovo, dobijo pomoč pri nakupu. če se prav spomnim si moral biti mlada družina in imeti pogodbo o nakupu. prvo leto je bilo 150 na člana, potem 300, potem so pa to ukinili.
se kdo spomni tega?
ali bodo popravili te krivice? dobili smo odločbe, da bomo dobili denar, vsako leto nekaj, za razliko nsvs kjer je bilo takoj, in da bo vsako leto odmerjen znesek, ti pa boš dal vlogo. odločba pa pravi 10 let si upravičen, sicer z vsakoletno vlogo.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik softi pravi:
leta nazaj je država sprejela zakon, da lahko mladi, ki kupujejo nepremičnino in niso šli preko NSVS in kupili njihovo, dobijo pomoč pri nakupu. če se prav spomnim si moral biti mlada družina in imeti pogodbo o nakupu. prvo leto je bilo 150 na člana, potem 300, potem so pa to ukinili.
se kdo spomni tega?
ali bodo popravili te krivice? dobili smo odločbe, da bomo dobili denar, vsako leto nekaj, za razliko nsvs kjer je bilo takoj, in da bo vsako leto odmerjen znesek, ti pa boš dal vlogo. odločba pa pravi 10 let si upravičen, sicer z vsakoletno vlogo.

Se spomni, dobil eno leto, potem ne več. Ni dinar. Važn da je za banke
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a ti je v odločbi pisalo, da boš prejemal 10 let po priložitvi vloge vsako leto?

ok, ni dinar. ni panike. sam odločba je bila, da sem upravičen 10 let do te pomoči. in po dveh letih je ni več. a je to v stilu deset let si upravičen do pomoči v znesku objavljenem v blabla..in pol je tam znesek 0.

ker to je..nateg.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Mogoče se je pri tebi število članov preveč zmanjšalo?
Ker ti si jih nategnil, da si kupil nepremičnino s toliko in toliko člani, potem pa si se šel ločit. V normalni državi bi vrnil znesek za nazaj, kot ga more denimo podjetje, če za zaposlitev novega delavca prejme subvencijo in ta ni zaposlen dovolj časa, ali kmet, ki dobi sredstva za mladega gospodarja in programa ne izpelje. Vzroki niso važni.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
se strinjam, ampak zadeva se je prekinila dolgo nazaj, še pred ločitvijo. in nepremičnina je ostajala otrokom do pred kratkim. člen o odtujitvi je bil in s tem se strinjam.
če se pa ločim, otrokom nisem vzel še čisto nič. pa pustimom to. najebal so tudi tisti, ki s eniso ločili.
na drugi strani pa nsvs stanovanj niso vrnili ločenci.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Če sem malo bolj resen: res so vas nategnili in ni mi jasno, kako je to lahko šlo skozi. Po drugi strani pa imaš kup ljudi, ki niso mogli zapreti s.p.-ja predčasno, ker ni šlo in denimo vrniti samo proporcionalnega dela prejetih sredstev. Vsaj mislim, da to ni šlo.
Vprašanje, če se ne bi splačalo na tem področju še vrtati in iti v kako skupinsko tožbo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mene tožba sicer ne zanima. družina se je povečevala, priliv iz tega naslova bi bil večji in upravičen bi bil še najmanj 5 let, torej skupno nekih 7 let. tožba me ne zanima, zanima pa me, a se je kaj spremenilo, ker te ugodnosti več ne spremljam, me ne zanima, nisem upravičen do nje. a odločbo imam kot mnogi, ki pa mogoče so upravičeni.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a ti je v odločbi pisalo, da boš prejemal 10 let po priložitvi vloge vsako leto?

ok, ni dinar. ni panike. sam odločba je bila, da sem upravičen 10 let do te pomoči. in po dveh letih je ni več. a je to v stilu deset let si upravičen do pomoči v znesku objavljenem v blabla..in pol je tam znesek 0.

ker to je..nateg.

A ni bilo 5 let samo? Je pisalo nekaj podobnega ja, ampak potem pač so sprejeli zakon da tega več ne bo ker ni denarja... Kaj čmo, sm že navajen u tej kurčevi državi da nas jebejo iz vseh strani...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
No nekak časa (leto, dve) so celo na SSRS strani imeli napisano, da denarja ni ker ga država ne da in da zato ni razpisa... Sedaj še tega ni več

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zanimiv pristop. sam odločbe o odobritvi nimam pri roki. če jo boš našel, daj poglej kako točno piše. ali smo bili upravičeni do sredstev, pa so kasneje sredstva ukinili ali kako točno.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Še pred tem je bilo, da si imel olajšavo za rešitev prvega stanovanjskega problema. Razdeljeno je bilo na 10 let. Prvo leto mi je še ratalo, potem so pa zjebali.
10.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
leta cca katerega?
namreč sem v lastniškem stanovanju zadnjih 12 let, pa mi to ni znano...