Pomoč z novim procesorjem

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Lp

Uporabljam procesor AMD Semrpon (tm) Processor 3100+,dejanska moč je 1,8GHz. Bi mi znal kdo svetovati, katerega kupiti (iščem močnejšega, okoli 2,5) in pa če se to sploh splača. Potem me pa še zanima kakšne moram splpoh iskati, saj sem videl veliko različnih modelov, eni so stali 300 evrov, drugi pa 70 evrov, ampak oboji ista moč. Tako da sem v dilemi. Kaj moram sploh kupiti? Spodaj imate zgornja primera. Rabite še kakšno informacijo? Uporabljam 32x bitni računalnik, če to kaj pripomore
smile-1.gif

Hvala

PS: 60-70 evrov : http://www.siris.si/racunalniski-deli/procesorji/amd--am2-940/
270evrov: http://www.siris.si/racunalniski-deli/procesorji/amd-ostali/
13.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Imaš matično ploščo s podnožjem s754, takšnih procesorjev že dolgo ne proizvajajo več. Za kakršnokoli opazno pohitritev boš moral poleg procesorja kupiti še novo matično ploščo in RAM (pa tudi grafično kartico, če ne boš vzel matične plošče z integrirano), če to storiš, boš imel še vedno relativno počasen disk in mogoče celo prešibak napajalnik, da bi poganjal vse skupaj. Kupi nov računalnik, tega pa poskušaj prodati. K moči procesorja pa pripomorejo tudi drugi faktorji, ne samo frekvenca - se pogosto zgodi, da je 2,5 gigaherčni procesor šibkejši od 1,8 gigaherčnega.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
V LECLERU IMAS KOMP

dvojedrni pentium 2.8
4 gb rama
500 gb disk
grafa radeon 1 gb

za 330 eurov,s popustom samo 280 eurov,boljsega za manj denarja ne mores nikjer dobiti

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Ja, procesor je dokaj star, vendar ostalo (ram,grafična) je dokaj novo. Tako, da računalnika ne bom menjal
smile-1.gif
Sem samo mislil da bi se dalo kaj kupit. V redu, hvala fanta za pomoč. Imel ga bom še kakšno leto, potem bom pa zamenjal. Hvala. Če me bo zamikalo, bom pa vzel v lecrercu, vendar sem trenutno bolj ali manj suh

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Vsekakor je bil Sempron vstopni model procesorja in obstaja zagotovo kaj boljšega za tvoj PC. Najprej odpri računalnik in poglej katero matično ploščo imaš, potem poglej na uradni strani proizvajalca katere procesorje ti ta plošča sploh omogoča. Tako na pamet s to serijo (sempron) sovpadajo tudi prvi 64bitni Athloni, ki so tja do nazivne vrednosti 4000+!

Ko ugotoviš kaj največ tvoja matična podpira, pogledaš na bolho ponudbo in se odločiš za nakup. (tam okoli 20EUR so približne vrednosti)

Athlon 64 so kar solidni procesorji in boš napram Sempronu lahko pridobil tam cca. 30-50% pohitritve, če ti to ustreza potem kupi, drugače pa kot so ti že svetovali raje zamenjaj cel sistem ker bo pohitritev za osnovno konfiguracijo precej večja.