Pomoč pri reklamaciji

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
22
18
Pozdravljeni!

Ko sem prejle hodil domov, se mi je zgodila zelo neprijetna stvar, čevlji s simpatex podlogo so mi začeli prepuščati. Take čevlje sem kupil 14.11. prejšnjega leta ravno z namenom, da bom domov hodil suh. Po cele dneve sem od doma, zato sem bil pripravljen za te čevlje odšteti 80 eur, da res ne bi bil moker. No in danes pridem domov z mokro nogo, pogledam čevelj, in luknja na podplatu. Zgleda tako, kot bi bil v podplatu zračni mehurček, ko pa sem čevlje ta dva meseca nosil, se je pa naredila luknja, skozi katero mi zdej teče voda.

Zanima me, kakšna je možnost, da kaj dosežem pri reklamaciji? Zadeva je bila kupljena 14.11.2008, nosil sem jih seveda vsak dan, niso pa uničeni, ker sem jih pazil. Napaka je bila v izdelavi, za njih sem pa odštel 80 eur, kar ni malo
jezen.gif

Hvala.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
22
18
Vögele shoes, pa tudi račun imam.

Jim lahko zagrozim z ZVP, če ne mislijo zamenjat? Da bi mi vrnili denar, niti ne pričakujem.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Lahko, ampak šele, ko bodo izčrpane vse ostale možnosti.

Saj veš - lepa beseda lepo mesto najde. Če ne pri prodajalcu, pa pri njegovem šefu, ali šefovem šefu.

B.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Najboljše da jih greš reklamirat kamor si jih kupil.

Jaz sem pred leti tako kupil čevlje, pri katerih se je po kakšnem mesecu uporabe odlepil prednji del podplata. Reklamiral sem jih v trgovini kjer sem jih kupil, tam so mi rekli da bodo poslali čevlje k čevljarju v popravilo.

Po nekaj dneh sem jih dobil nazaj lepo zalepljene. Vendar se je zgodilo to, da je čez čas tudi to lepilo popustilo in problem je bil spet enak. Nesel sem jih nazaj v trgovino, kjer so mi potem priznali dobropis. Čevlje sem pustil tam, nekaj doplačal in odšel domov z malo boljšimi "domačega" proizvajalca.

LP

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Kot so ti napisali: vzami račun, daj čevlje v vrečko in pojdi v trgovino, kjer si čevlje kupil.

NIKAR ne grozi s kakšno inšpekcijo ali čem podobnim... tudi to so ti napisali, da lepa beseda lepo mesto najde.

Po zakonu ti morajo čevlje vzeti nazaj, nato ali poslati uvozniku, ali kako drugače rešiti reklamacijo. In (mislim da) v 8.delovnih dneh ti morajo dati odgovor o rešitvi reklamacije. Nato boš videl, ali ti dajo nove, ali vrnejo denar, ali popravijo...ali odbijejo reklamacijo. V tem primeru lahko postopaš dalje, če si res prepričan, da je napaka v čevlju in ne v tem, da si ga ti kako fizično uničil (stopil na kaj ostrega,...)

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Vögele shoes, pa tudi račun imam.

Jim lahko zagrozim z ZVP, če ne mislijo zamenjat? Da bi mi vrnili denar, niti ne pričakujem.

lol še prednjo greš tja že mečeš z zakoni, pa sej to ne moreš verjeti.
bonk.gif

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Če gre za napako v izdelavi/ materialu imaš pravico nesti čevlje nazaj v roku enega leta. Sam sem imel okoli novega leta enak problem, po dveh dnevih se je začel odlepljat podplat. Čevlje spakiral nazaj v škatlo, jih odnesel nazaj v trgovino skupaj z računom. Prodajalka me je vprašala kaj želim po obravnavani reklamaciji; popravilo, dobropis, zamenjava za druge, denar nazaj. Izbral sem denar nazaj. Po 3 dnevih so me klicali da je reklamacija upravičena in da si lahko pridem po denar.

Nazadnje urejeno:

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
22
18
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Kot so ti napisali: vzami račun, daj čevlje v vrečko in pojdi v trgovino, kjer si čevlje kupil.

NIKAR ne grozi s kakšno inšpekcijo ali čem podobnim... tudi to so ti napisali, da lepa beseda lepo mesto najde.

Po zakonu ti morajo čevlje vzeti nazaj, nato ali poslati uvozniku, ali kako drugače rešiti reklamacijo. In (mislim da) v 8.delovnih dneh ti morajo dati odgovor o rešitvi reklamacije. Nato boš videl, ali ti dajo nove, ali vrnejo denar, ali popravijo...ali odbijejo reklamacijo. V tem primeru lahko postopaš dalje, če si res prepričan, da je napaka v čevlju in ne v tem, da si ga ti kako fizično uničil (stopil na kaj ostrega,...)

Seveda, se razume, da bi bil ZVP zadnja izmed možnosti. Samo preučujem svoje možnosti. In to je odgovor, ki sem ga pričakoval. Hvala lepa.

5*