Pomoč pri pisanju prošnje

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Jutri se bom posvetil pisanju prošnje, zato rabim res dobro pomoč od vas. Spodaj sem nalimal primer CV-ja, ki sem ga dobil na net-u.

Ne mi nikakor s takimi:
"... To je res pomemben del procesa iskanje zaposlitve, ampak ... Sam sigurno ne bi vzel v službo nekoga, ki mu že pisanje prošnje predstavlja tako težavo in bavbav kot vam. Zakaj?....."

Kaj je potrebno še dodati poleg CV-ja?
Ali je potrebno pod mojimi podatki napisat še podatke od podjetja, ker tale CV nima tega?
Ali je treba res obvezno pošiljat priporočeno? Kaj pa, če pošljem navadno pošiljko?

Resnično pa se mi meša, ker imam ekonomsko srednjo (le teh je ko mravljincev), brez delovne dobe (razen preko študenta) in seveda najbolj me ravno to skrbi, da bo nekdo imel pred mano več šanse, ker ma 1 leto delovnih izkušenj ali nekdo, ki obvlada Nemški jezik ali nekdo, ki prfektno obvlada office, saj ga tudi sam).....bolje bo, da pošiljam prošnje na slepo, na vse kraje (pač se ne bom prijavljal na delovno mesto, ki zahteva 6 stopnjo, ali pa obvezno 5 let delovnih izkušenj pač tako nekateri delajo).......še, kako zabavno in pestro bo, ko bom spoznal naš TRG DELA v SLOVENIJI
evil.gif

In na koncu se bom le spravil študirat
uf-1.gif
pa, čeprav do tega mi ravni ni.

No dost cmerjanja, v roke pisalo in napisat prfektno prošnjo, vsaj tok, da jo bo delodajalec bral z zanimanjem.
cheer.gif

Spoštovani,

na spletni strani www.iscemkaos.net sem zasledil Vaš zaposlitveni oglas za "Vodja največjih zgag na oddelku".
Na oglas se prijavljam, ker imam izkušnje iz področja vodenja zgag, administrativnega dela in dela z zgagami. Imam vsa znanja iz zgagodela, ki so zahtevana v vaših pričakovanjih od kandidatov, kar je razvidno iz priloženega življenjepisa. Nekajletne izkušnje so namreč le dodale k prvotnemu navdušenju nad reševanjem administrativnih zagat in delu z zgagami, jaz pa sem človek, ki trdno verjame da delo, ki ga opravljaš z veseljem, opravljaš tudi bolj kvalitetno.

Podrobnejše informacije najdete v pripetem življenjepisu. V kolikor so Vas podatki pritegnili, me lahko obvestite o točnem datumu in kraju razgovora na e-naslov najboljsivsvojemposlu@gmail.com, ali na telefonsko številko xxx/xxx-xxx.

V pričakovanju odgovora Vas lepo pozdravljam,

Ime in priimek

IME PRIIMEK

STALEN NASLOV
Ulica, pošta, mesto
telefonska

ZAČASEN NASLOV:
Če ga imaš

E-Mail:

OSEBNI PODATKI
ROJENA:
SPOL:
OSTALO: Vozniški izpit B kategorije, lasten prevoz (če imaš, recimo to je primer)

CILJ
Tu napiši kaj ti je cilj: recimo delo v administraciji z možnostjo dolgoročnega sodelovanja

TEHNIČNA ZNANJA
PROGRAMI: MS Office (odlično),
BAZE: Access,
OSTALO: recimo če znaš kakšen program CNC ali karkol, pač napiši

JEZIKOVNA ZNANJA
SLOVENSKO: govorno – zelo dobro pisno – zelo dobro
ANGLEŠKO: govorno – dobro pisno – dobro
In tako dalje...

IZOBRAZBA
2000 – 2004 naziv šole

PRIDOBLJENA SPRIČEVALA
Npr. kaksni strokovni izpiti, ECDL, izobrazevanja itd...

DELOVNE IZKUŠNJE
2003 – 2004 naziv podjetja
 Delo ki si ga opravljal v podjetju našteto po alinejah
 Za podjetja šteje tud delo preko studenta
 Za vsako delo v drugem podjetju naredis nov odstavek

2005 – 2007 podjetje 2, Slovenija
 Opravljeno delo po alinejah

PROSTI ČAS
Kaj delas v prostem casu.
Npr. prosti cas mi zapolnjuje branje, sprehodi, plavanje, itd...
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Hmmm

iz svoje perspektive ti svetujem tole: Pismo v dveh delih - kaj bi in kdo si

kdo si
tvoj CV na največ dveh straneh. (Zdi se mi, da si ga kar dobro zadel, ker si sel po vsebinskih točkah in ne kronološko);
Če praviš, da obvladaš Office, oblikuj CV, dodaj naslove v boldu, napiši letnice v italicsu itd in ga v končni fazi posnami kot pdv če pošiljaš po emailu.

kaj bi
To je tvoje motivacijsko pismo. Naj bo dolgo najvec 2/3 strani (najvec 1000 znakov). CV je zgolj priloga temu.
Z motivacijskim pismom moraš zainteresirati bodočega delodajalca, CV pa služi temu, da potrdiš, da izpolnjuješ pogoje.

Bistvo motivacijskega pisma je gledanje napre:

Prošnja za zaposlitev.

V vašem podjetju želim delati ker in poveš kaj je to podjetje, kaj dela, kaj so ključne prednosti in znanja tega podjetja - torej pokažeš, da si naredil domačo nalogo in ne pišeš na blef.

Prepričan sem, da se bom v vaše podjetje dobro vklopil, ker znam to in to . Svoje znanje (veščine, spretnosti) sem doslej pokazal dodaj konkreten primer - pa tudi če je to samo, da si bratrancu sešraufal računalnik . Pripravljen pa sem se tudi hitro naučiti novih stvari, ko boste ocenili, da jih bom pri delu rabil.

Pričakujem, da se bom dobro razumel s sodelavci (klienti, drugimi oddelki) , ker sem po naravi tak in tak (odprt, komunikativen, natančen, razledan, dovzeten za novo..) - tu moraš oposati svoj osebnostni profil - če imaš narejen kak Meyers Briggsov test, bi kar od tam dal karakterizajo: npr intuitiven, extrovertiran, čuteč, razmišljajoč . Te moje lastnosti se npr kažejo v tem in tem daj konkreten primer .

če se prijavljaš za konkretno mesto opiši v enem stavku kako si ga predstavljaš, (ali je to delo na terenu, v pisarni, ali bos sam odgovoren, ali bos delal v teamu): .

Vesel bom, če me povabite na razgovor za službo, in vam prilagam svoj CV, na telefonu 041 xxx xxx sem dosegljiv za morebitna dodatna pojasnila.

LP P

GOOD LUCK!