Jutri se bom posvetil pisanju prošnje, zato rabim res dobro pomoč od vas. Spodaj sem nalimal primer CV-ja, ki sem ga dobil na net-u.
Ne mi nikakor s takimi:
"... To je res pomemben del procesa iskanje zaposlitve, ampak ... Sam sigurno ne bi vzel v službo nekoga, ki mu že pisanje prošnje predstavlja tako težavo in bavbav kot vam. Zakaj?....."
Kaj je potrebno še dodati poleg CV-ja?
Ali je potrebno pod mojimi podatki napisat še podatke od podjetja, ker tale CV nima tega?
Ali je treba res obvezno pošiljat priporočeno? Kaj pa, če pošljem navadno pošiljko?
Resnično pa se mi meša, ker imam ekonomsko srednjo (le teh je ko mravljincev), brez delovne dobe (razen preko študenta) in seveda najbolj me ravno to skrbi, da bo nekdo imel pred mano več šanse, ker ma 1 leto delovnih izkušenj ali nekdo, ki obvlada Nemški jezik ali nekdo, ki prfektno obvlada office, saj ga tudi sam).....bolje bo, da pošiljam prošnje na slepo, na vse kraje (pač se ne bom prijavljal na delovno mesto, ki zahteva 6 stopnjo, ali pa obvezno 5 let delovnih izkušenj pač tako nekateri delajo).......še, kako zabavno in pestro bo, ko bom spoznal naš TRG DELA v SLOVENIJI
In na koncu se bom le spravil študirat
pa, čeprav do tega mi ravni ni.
No dost cmerjanja, v roke pisalo in napisat prfektno prošnjo, vsaj tok, da jo bo delodajalec bral z zanimanjem.
Spoštovani,
na spletni strani www.iscemkaos.net sem zasledil Vaš zaposlitveni oglas za "Vodja največjih zgag na oddelku".
Na oglas se prijavljam, ker imam izkušnje iz področja vodenja zgag, administrativnega dela in dela z zgagami. Imam vsa znanja iz zgagodela, ki so zahtevana v vaših pričakovanjih od kandidatov, kar je razvidno iz priloženega življenjepisa. Nekajletne izkušnje so namreč le dodale k prvotnemu navdušenju nad reševanjem administrativnih zagat in delu z zgagami, jaz pa sem človek, ki trdno verjame da delo, ki ga opravljaš z veseljem, opravljaš tudi bolj kvalitetno.
Podrobnejše informacije najdete v pripetem življenjepisu. V kolikor so Vas podatki pritegnili, me lahko obvestite o točnem datumu in kraju razgovora na e-naslov najboljsivsvojemposlu@gmail.com, ali na telefonsko številko xxx/xxx-xxx.
V pričakovanju odgovora Vas lepo pozdravljam,
Ime in priimek
IME PRIIMEK
STALEN NASLOV
Ulica, pošta, mesto
telefonska
ZAČASEN NASLOV:
Če ga imaš
E-Mail:
OSEBNI PODATKI
ROJENA:
SPOL:
OSTALO: Vozniški izpit B kategorije, lasten prevoz (če imaš, recimo to je primer)
CILJ
Tu napiši kaj ti je cilj: recimo delo v administraciji z možnostjo dolgoročnega sodelovanja
TEHNIČNA ZNANJA
PROGRAMI: MS Office (odlično),
BAZE: Access,
OSTALO: recimo če znaš kakšen program CNC ali karkol, pač napiši
JEZIKOVNA ZNANJA
SLOVENSKO: govorno – zelo dobro pisno – zelo dobro
ANGLEŠKO: govorno – dobro pisno – dobro
In tako dalje...
IZOBRAZBA
2000 – 2004 naziv šole
PRIDOBLJENA SPRIČEVALA
Npr. kaksni strokovni izpiti, ECDL, izobrazevanja itd...
DELOVNE IZKUŠNJE
2003 – 2004 naziv podjetja
 Delo ki si ga opravljal v podjetju našteto po alinejah
 Za podjetja šteje tud delo preko studenta
 Za vsako delo v drugem podjetju naredis nov odstavek
2005 – 2007 podjetje 2, Slovenija
 Opravljeno delo po alinejah
PROSTI ČAS
Kaj delas v prostem casu.
Npr. prosti cas mi zapolnjuje branje, sprehodi, plavanje, itd...
Ne mi nikakor s takimi:
"... To je res pomemben del procesa iskanje zaposlitve, ampak ... Sam sigurno ne bi vzel v službo nekoga, ki mu že pisanje prošnje predstavlja tako težavo in bavbav kot vam. Zakaj?....."
Kaj je potrebno še dodati poleg CV-ja?
Ali je potrebno pod mojimi podatki napisat še podatke od podjetja, ker tale CV nima tega?
Ali je treba res obvezno pošiljat priporočeno? Kaj pa, če pošljem navadno pošiljko?
Resnično pa se mi meša, ker imam ekonomsko srednjo (le teh je ko mravljincev), brez delovne dobe (razen preko študenta) in seveda najbolj me ravno to skrbi, da bo nekdo imel pred mano več šanse, ker ma 1 leto delovnih izkušenj ali nekdo, ki obvlada Nemški jezik ali nekdo, ki prfektno obvlada office, saj ga tudi sam).....bolje bo, da pošiljam prošnje na slepo, na vse kraje (pač se ne bom prijavljal na delovno mesto, ki zahteva 6 stopnjo, ali pa obvezno 5 let delovnih izkušenj pač tako nekateri delajo).......še, kako zabavno in pestro bo, ko bom spoznal naš TRG DELA v SLOVENIJI
In na koncu se bom le spravil študirat
No dost cmerjanja, v roke pisalo in napisat prfektno prošnjo, vsaj tok, da jo bo delodajalec bral z zanimanjem.
Spoštovani,
na spletni strani www.iscemkaos.net sem zasledil Vaš zaposlitveni oglas za "Vodja največjih zgag na oddelku".
Na oglas se prijavljam, ker imam izkušnje iz področja vodenja zgag, administrativnega dela in dela z zgagami. Imam vsa znanja iz zgagodela, ki so zahtevana v vaših pričakovanjih od kandidatov, kar je razvidno iz priloženega življenjepisa. Nekajletne izkušnje so namreč le dodale k prvotnemu navdušenju nad reševanjem administrativnih zagat in delu z zgagami, jaz pa sem človek, ki trdno verjame da delo, ki ga opravljaš z veseljem, opravljaš tudi bolj kvalitetno.
Podrobnejše informacije najdete v pripetem življenjepisu. V kolikor so Vas podatki pritegnili, me lahko obvestite o točnem datumu in kraju razgovora na e-naslov najboljsivsvojemposlu@gmail.com, ali na telefonsko številko xxx/xxx-xxx.
V pričakovanju odgovora Vas lepo pozdravljam,
Ime in priimek
IME PRIIMEK
STALEN NASLOV
Ulica, pošta, mesto
telefonska
ZAČASEN NASLOV:
Če ga imaš
E-Mail:
OSEBNI PODATKI
ROJENA:
SPOL:
OSTALO: Vozniški izpit B kategorije, lasten prevoz (če imaš, recimo to je primer)
CILJ
Tu napiši kaj ti je cilj: recimo delo v administraciji z možnostjo dolgoročnega sodelovanja
TEHNIČNA ZNANJA
PROGRAMI: MS Office (odlično),
BAZE: Access,
OSTALO: recimo če znaš kakšen program CNC ali karkol, pač napiši
JEZIKOVNA ZNANJA
SLOVENSKO: govorno – zelo dobro pisno – zelo dobro
ANGLEŠKO: govorno – dobro pisno – dobro
In tako dalje...
IZOBRAZBA
2000 – 2004 naziv šole
PRIDOBLJENA SPRIČEVALA
Npr. kaksni strokovni izpiti, ECDL, izobrazevanja itd...
DELOVNE IZKUŠNJE
2003 – 2004 naziv podjetja
 Delo ki si ga opravljal v podjetju našteto po alinejah
 Za podjetja šteje tud delo preko studenta
 Za vsako delo v drugem podjetju naredis nov odstavek
2005 – 2007 podjetje 2, Slovenija
 Opravljeno delo po alinejah
PROSTI ČAS
Kaj delas v prostem casu.
Npr. prosti cas mi zapolnjuje branje, sprehodi, plavanje, itd...
Nazadnje urejeno: