Pomoc pri nakupu

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Dellov prenosnik se je poslovil in rabim novo masino. Nadomesti bi ga pa kar s stacionarno masino, ker prenosnik sem v 3 letih rabil mora 2 krat pa se to za sminko.
Ker se ze zelo out kaj je trenutno pametnni nakup rabim pomoc.
Rabim en povprecen comp za srfanje, kak torrent, office, predvajanja kaksnega filma na TV prek HDMI, win 7 zazeljen ni pa nujno. Se pravi nic fensi samo zadeva pa MORA biti tiha. Se pravi, da ko sem v dnevni sobi pri nedeljskem popoldanskem pocivanju me skatla nebo motila.
Ja pa cenovni okvir. Tam 400 do 500 eur. Tale strosek ni glih v planu zato nebi zapravljal neki velik denar.
Sem malo brskal in nasel firmo SO iz Mb. In se mi zdijo racunalniki, ki so sicer rabljeni a z garancijo kar OK za taksen denar. Ima kdo kaksne izkusnje z njimi?

Hvala!

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
z SO nimam slabih izkušenj....je pa res, da so tam prodajani razstavni notebooki iz vseh koncev EU (POR, ITA, FRA, GR,...)

je pa drugače ta notebook izjemno zanimiv
smile-1.gif

http://www.notesniki.si/artikel/1500/Lenovo-B560-M488LIX-z-6-GB-AKCIJA.html

22. jul 2007
13.443
1.682
113
124
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Dellov prenosnik se je poslovil in rabim novo masino. Nadomesti bi ga pa kar s stacionarno masino, ker prenosnik sem v 3 letih rabil mora 2 krat pa se to za sminko.
Ker se ze zelo out kaj je trenutno pametnni nakup rabim pomoc.
Rabim en povprecen comp za srfanje, kak torrent, office, predvajanja kaksnega filma na TV prek HDMI, win 7 zazeljen ni pa nujno. Se pravi nic fensi samo zadeva pa MORA biti tiha. Se pravi, da ko sem v dnevni sobi pri nedeljskem popoldanskem pocivanju me skatla nebo motila.
Ja pa cenovni okvir. Tam 400 do 500 eur. Tale strosek ni glih v planu zato nebi zapravljal neki velik denar.
Sem malo brskal in nasel firmo SO iz Mb. In se mi zdijo racunalniki, ki so sicer rabljeni a z garancijo kar OK za taksen denar. Ima kdo kaksne izkusnje z njimi?

Hvala!
TOLE po tvojem opisu bi zadostovalo
grims-1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
V sosednji temi sem jaz spraševal glede nakupa podobnega računalnika. Na mimovrste me je prišel okoli 370€, laufa pa skoraj neslišno.
smile-1.gif

Komponente pa so Intel G640, Gigabyte plata, 4GB rama, 1TB disk, grafična kartica Nvidia GTS450, akasa hladilni sistem, ohišje, optična enota, napajalnik.
Če ga boš sestavljal sam, kupi grafično kartico s pasivnim hlajenjem, kvaliteten napajalnik z 12cm ventilatorjem in hladilnik procesorja s čim večjim ventilatorjem, pa bo sigurno zelo tih.