Pomivalni stroj

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Kupujem pomivalni stroj vendar sem na tem področju totalno neveden. Nikoli ga nisem imel, uporabljal ali kaj drugega. Kaj torej kupiti, na kaj paziti, čemu se izogniti pri nakupu? Dal bi tam okrog 600€...
Gorenju bi se najraje izognil, ker nimam ravno najboljšega mnenja o njihovih izdelkih...

Torej, če ima kdo kakšen nasvet, na plano z njim
write.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Lahko, bosch do cca 600€ je podn. Nad to ceno je že original Made in Germany, so tišji pri delovanju, tehnološko bolj napredni itn...
Sam bi še premišljeval o Electroluxu....je namreč zelo, zelo dobra znamka !

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.207
113
Celje
Imam bosch (ko sem kupoval je bil višji rang) in bi še enkrat izbral enako. Ko gledam, kako starši spirajo posodo preden jo dajo v gorenjevega 45cm pomivalca in kako slabo opere me glava boli... Mi2 med tedno nalagava posodice in krožnike not kakšne 4 dni, nič sprane, na koncu je že čokolino konkretno prisušen
smile-1.gif
, pa med vikendi ko kaj skuhava komplet piskre not zmečeva. Pa vedno opere vse do zadnje pike!

Je bila to ena boljših investicij!

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Candy, Bosch v nižjem cenovnem razredu, najcenejši modeli Gorenje... vse je isto sranje.
Če kupiš Bosch, glej v malo višji razred in boš dobil vrhunsko zadevo. Drugače pa je nova generacija Gorenje tudi zelo dobra in kvalitetna, samo se mi zdi, da v raznih akcijah ponujajo predvsem starejše zadeve. Hint: če kupuješ popolnoma vgradni model, pri Gorenju glej tiste s kvadratnimi tipkami
wink-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Najprej bi bilo potrebno vedeti ali iščeš vgradnega ali prostostoječega.
Drugače pa je nasplošno pri pomivalnih strojih tako, da je v zadnjem letu absolutno prevladoval Bosch, saj sta tako Electrolux kot Gorenje na kvaliteti kar zaspala. Zanimive pomivalce ima še Candy Hoover, ki so po lastnostih zelo vredu in tudi ceno imajo razmeroma ugodno.

NO tako Electrolux kot Gorenje pa sta letos naredila velik korak naprej.
Predvsem so mi všeč Electroluxovi, ki so prvi naredili, da lahko v vgradni stroj klasične višine (82cm) daš krožnik za pico. To so do sedaj omogočali samo stroji 86 cm višine, ki pa so na našem trgu zelo redki. Pri Electroluxu so šli tudi v nasprotno smer od konkurence glede pogrinjkov, saj so razporeditev košare začeli prilagajati večjim posodam in ne čim večjemu številu pogrinjkov, kar se meni zdi zelo dobra ideja, saj se klasičnih pogrinjkov praktično ne uporablja več.
Predelali so tudi pršilno roko, ki naj bi dala res vrhunske rezultate. Povratne informacije o kvaliteti pomivanja imam sedaj samo od dveh strank, ki sta zaenkrat zelo zadovoljni.

Tudi pri Gorenju so stroji bistveno bolj dodelani tako z vidika košar, kot same izdelave stroja. Učinki pranja pa trenutno še ne morem povedati, ker še nimam povratnih informacij.

Še glede Boscha. Stroji, ki so zanimivi mora biti MPC (cene na netu so dosti nižje) pri vgradnih aparatih višji kot 650,00 eur. Vse ostalo je iz vzhoda in je kvaliteta bistevno slabša. Če se išče cenejši pomivalni stroj je sigurno boljša izbira Electrolux, Gorenje ali Candy , kjer so od vseh treh naštetih , vsi stroji narejeni v Italiji.

lp

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Sem pozabil napisati, iščem vgradni stroj. Pri ceni, ki sem jo postavil (600€) je seveda še kar nekaj manevrskega prostora - kolikor gledam cene, bo treba odkartat kakšnega stotaka več...
V ožji izbor sem dal sedaj Bosch in Candy, čeprav se trenutno bolj nagibam h Candy-ju predvsem zaradi hrupa, ki je pri strojih za isto ceno precej nižji, kot Bosch. Koliko programov obvada, temperatur in ostalo mi ne pove kaj dosti, ker niti ne vem ali to potrebujem ali ne...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Pred enako odločitvijo sem bil dobra dva meseca nazaj.

Na kaj sem bil pozoren:

- glasnost
- možnost odstranjevanja košar (če pomivaš kaj večjega spodaj)
- hitri program (recimo noter naložiš sprano posodo, nobenega predpranja in nobenega sušenja in zadeva zaključi prej kot v 30 minutah)
- dovod vode za srednjo košaro iz zadnje stene (to imajo verjetno sedaj že vsi), ker drugače imaš na srednji košari manj prostora
- možnost podiranja tistih špic za krožnike (če daš kakšne posode na to mesto)

Na koncu sem po sevlje-tovem nasvetu vzel Boscha. On je kot precejšnjo prednost (poleg že naštetih) izpostavil to, da ima stroj 3 košare. Zadeva sicer zahteva malce prilagajanja, saj traja malce dlje, da zložiš pribor v zgornjo košaro, vendar pa to odtehta hitrejše pobiranje ven in predvsem precejšen prihranek prostora v spodnji košari.

Še par slik:

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Sem pozabil napisati, iščem vgradni stroj. Pri ceni, ki sem jo postavil (600€) je seveda še kar nekaj manevrskega prostora - kolikor gledam cene, bo treba odkartat kakšnega stotaka več...
V ožji izbor sem dal sedaj Bosch in Candy, čeprav se trenutno bolj nagibam h Candy-ju predvsem zaradi hrupa, ki je pri strojih za isto ceno precej nižji, kot Bosch. Koliko programov obvada, temperatur in ostalo mi ne pove kaj dosti, ker niti ne vem ali to potrebujem ali ne...

Praviš da misliš dati kakšnega stotaka več in da boš vzel Candy. Tega ne razumem, ker je nadražji Candy pri meni cenejši od 600 eur. Če pa bi dal še nekaj več
smile-1.gif
, si pa lahko dobiš že takšnega integriranega kot ga ima Jernej.

lp

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Jah, trenutno gledam predvsem glede na hrupnost pa sem se očitno zapičil v dražjega Candy CDI 5550 P, ki je na netu (mimovrste) okol 800€ . Kateri pa je tisti od Jerneja?
Ti torej tudi prodajaš stroje?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Tretja košara je zakon, samo navadit se moraš na njo. http://www.gorenje.si/gospodinjski_aparati/pomivalni_stroji/spacedelux_izjemna-prostornost
Če je pa ne rabiš, jo enostavno vržeš ven (in uporabljaš "staro" košaro, ki je prav tako priložena. Meni je ful dobra zadeva t.i. MultiClack (vsaka firma ima svoje ime) http://www.gorenje.si/gospodin...istem_klik-klak ker lahko enostavno prilagajaš prostor velikosti posode in ne rabiš v primeru velikih loncev odstranjevat zgornje košare.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Beko je daleč od tega, da bi bil cenena ali pokvarljiva roba. Res je, da nimajo visokega razreda, so pa do srednjega povsem dober nakup.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Točno tako...Mel prej Gorenje po 3 letih obe pumpi fuč...Naslednji bo spet Beko....

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Da bi moral tako lepo zlagat umazan pribor v tretjo košaro
cry12bpy.gif
Meni osebno ta tretja košara čist bz.