Pomivalni stroj Bosch ali Gorenje

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Imam eno vprašanje. In sicer je bila enkrat že na nekem drugem forumu
smile-1.gif
debata, ki pa je ne dobim več, kjer je en uporabnik napisal, kateri model stroja imata Gorenje in Bosche enak. In sicer naj bi v Boschu izdelovali stroj tudi za Gorenje. Takrat sem si to zabeležil, vendar sem letos zaradi nepredvidljive situacije ta podatek izgubil. Zanima me če bi kdo vedel, za katera stroja se gre? Prav tako me zanima, kako ste zadovoljni z Gorenjevim oziroma Boschevim pomivalnim strojem.

lp

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
Ja tudi jaz sem slišal, da naj Gorenje samo ne bi izdelovalo pomivalnih strojev. Ampak to je itak vseeno.

Glavni razlog za Gorenje:
- 5 letna garancija
- servisna mreža (še posebej če ne živiš v večjem mestu)

bles

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Mi smo z Boschevim zelo zadovoljni (je tudi dovolj tih - 44dB), ima polno programov, katerih ne uporabljamo nikoli (pač, ko kupuješ misliš, da boš vse topotreboval, pa ne).
Vsekakor dober nakup.
Glede Gorenja pa nimam pomislekov, samo kaj, ko niso kaj cenejši, kot konkurenca.

Noker

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Ko sem se zanimal pred enim letom je bil Bosch izbran, daleč pred gorenjem, ki jih niti ne razvija (jih sploh sestavljajo). Deluje BP, tiho, avto program (zaznava umazanost posode), aquastop, 5 let garancije pri GAA.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Jaz se tudi ravno v tem času odločam za nakup in po vseh referencah ki sem jih zbral je bosch zmagovalni stroj. Itaq gorenje ne dela svojih strojev, je pa še razlika ta da pri boschu lahko dobiš vsak pokvarjen kos nadomesten medtem ko se pri gorenju največkrat menja sklop delov. To je kar se tiče servisa. Servisna mreža za bosch je dovolj dobra in pri GA je tudi 5 letna garancija.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No če primerjamo tale dva pomivalna stroja. Kateri je boljši?
bosch ali
Gorenje

Če gledamo lastnosti ima Gorenje boljše, če gledamo ceno je pri Gorenju nižja. Samo govori se, da je Bosch boljši.
Garancija je sicer pri GA za oba enaka, samo kdo ve kaj bo čez 4 leta z GA. Glede na to, da so to na lastno pest zastavili in ti sami jamčijo zanjo me malo skrbi takšna garancija. Medtem ko pri Gorenju dvomov ni. Servis je za Bosch baje dober (mogoče ima kdo izkušnje z njimi? ali so tako dobri, da se nič ne pokvari ?). Za Gorenje lahko iz lastnih izkušenj povem da so odlični. Predvsem je pri servisu zelo pomembno to, da so rezervni deli na zalogi in to pri Gorenju so. Ker si niti ne predstavljam, da bi bil 3 tedne brez stroja, kot je bila tašča, ko so ji popravljali Electrolux.
A mi lahko kdo pove, v čem je pomivalni stroj Bosch boljši. Ali je kdo že oba preizkusil?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Mi imamo vgradnega Boscha - glavna prednost je predvsem v tem, da je tišji.
Zadovoljni
smile-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Bom kar tule vprašala...kako pa kaj stoji Zanussi npr. Imajo kar napredne stvari, ki so vsaj ene 100 EUR cenejše od podobnega izdelka drugih proizvajalcev...?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Seveda ima. Je pa cenovno manj ugodna firme, kot so konkurenčne.
V primeru, da denar ne predstavlja ovire, bi si vsekakor omislil Miele.

Noker

(200.post)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.771
5.917
113
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
No če primerjamo tale dva pomivalna stroja. Kateri je boljši?
bosch ali
Gorenje

Če gledamo lastnosti ima Gorenje boljše, če gledamo ceno je pri Gorenju nižja. Samo govori se, da je Bosch boljši.

Daj še enkrat poglej ta stroja. Edino kaj jih loči je napis. Na enem piše Gorenje, na drugem pa Bosh. Vse je isto sanje. Tako da če kdo hvali Bosha in graja Gorenje, ga vprašaj če je že bil na kakem psihiatričnem oddelku...

Midva sva kupila tega Gorenje . Tih je, programov ima baje veliko (jaz tak ne vem). Slabih strani pa nisma še uspela najti. Moja pravi da lahko v njega naloži več, kot pa je pri prejšnjem starem. Baje da ima lepše porazdeljen prostor. No ta stari Gorenje pomivalc je pri tašči star 10 let, pa se je zamašil nek koš, pa še ta se je zamašil s soljo, tako da če bi to vedel, nebi klical serviserja.

Drugih pripomb ni.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Naš stroj doma je tudi "BOSCH-GORENJE"... Je pa letnik 2005... Piše MADE IN GERMANY...

Nazadnje urejeno:

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Pomivalnih strojev v Gorenju ne delajo Za njih jih sestavlja Bosch. Za bosch in siemens pa gorenje dela razne palične mešalnike, mikserje, mesoreznice,tudi nekaj modelov hladilnikov...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik ivi pravi:
Pomivalnih strojev v Gorenju ne delajo Za njih jih sestavlja Bosch. Za bosch in siemens pa gorenje dela razne palične mešalnike, mikserje, mesoreznice,tudi nekaj modelov hladilnikov...

Ja vem da jih Gorenje ne dela... Zato sem pa napisal BOSCH-GORENJE...

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
če gre za isto zadevo, potem raje kupim orginal bosh kot pa bosh z gorenje napisom a ne?? Seveda če gre za isto ceno in garancijo.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Ja to itak. Samo večinoma je Gorenje cenejše kot Bosch in če je pomivalne stroje za Gorenje sestavlja Bosch in so cenejši od "original" Boschevih...v tem smislu gre potem za "isto sranje, drugo pakoanje" in če pri skoraj identičnem modelu pri Gorenju prišparaš, boš ja vzel Gorenje. Razen, če ti denar ni problem...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
če gre za isto zadevo, potem raje kupim orginal bosh kot pa bosh z gorenje napisom a ne?? Seveda če gre za isto ceno in garancijo.

A ni potem isto? Daewoo je danes Chevrolet. Jaz ga zato, ker je Chevrolet zihr ne bom kupil, kot tudi Daewooja ne bi.
Če že misliš kupit, pol je vseeno tudi, če kupiš Gorenje (če je res enak kot Bosch), čeprav pa nekih bistvenih cenovnih razlik ni. Napisa na vratih pa zagotovo ne boš gledal. Zanesljivo že nasledni dan po nakupu ne ...

Noker