Pomagajte: Eagle F1 ali Rainsport 2 ?

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Zdravo,
tokrat potrebujem vašo pomoč in sicer kupujem letne gume 4 kom za Laguno karavan in sicer 225/45-/17, izbiram med čisto dežnimi gumami in pa eagle f1.
Na dežju sem vse slabši voznik. Ali naj torej vzamem uniroyal rainsport? So res toliko boljše ( kot po testih na topolino.si ) od F1?
thnx

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
jst sem biu z eagle maximalno zadovoljen tudi v oz. predvsem v dežju, ampak tle ne mislim ornk luže ampak mokro cesto, uniroyal pa nisem nikol meu

koliko

Guru
21. avg 2007
4.414
2.484
113
SV SLO
Za eagle f1 vem, da se hitro obrabijo pa smrekica profil ni več moderen ....

Če si slabši voznik na mokri cesti poizkusi z malo počasnejšo vožnjo, oziroma vozi tako hitro da ne boš vedno na skrajni meji zmogljivosti avtomobila, sebe in gum.

Drugače povedano če voziš v mejah omejitev so v redu tudi najbolj osnovne nove gume (najcenejše).

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik dotore pravi:
Zdravo,
tokrat potrebujem vašo pomoč in sicer kupujem letne gume 4 kom za Laguno karavan in sicer 225/45-/17, izbiram med čisto dežnimi gumami in pa eagle f1.
Na dežju sem vse slabši voznik. Ali naj torej vzamem uniroyal rainsport? So res toliko boljše ( kot po testih na topolino.si ) od F1?
thnx

Osebno bi izbral tisto, ki se kasneje obrabi. Mislim, da tako grozne razlike med obema ni, ce pa ze, pa ti v mokrem ne bo bistveno pomagalo...

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
No, to že itak, da na mokrem pač pazim, gre pa vseeno za možnost nenadnih pojavov - dogodkov.
Nisem pa vedel,da mora profil gume biti tudi "moderen" - oziroma, me prav briga ali je ali ni.
Naj bo dober, srednjega veka trajanja, ne preveč glasen in nekak okoli 100E po kosu.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
saj F1 nima več smrekica profila
..koliko se spomnim se obe dokaj hitro obrabljata

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Na enem avtu sem imel eagle f1 in boljše gume od te res nisem imel, res nikoli me ni razočarala niti malo, v mokrem 1a guma, edina slaba lastnost je pa večja obraba, ampak bolje da pokuriš profil kot pa da imaš veliko profila pa trdo gumo, razen če se gre komu za policaje. Sem imel pa še tiste, s smrekca profilom. Je pa tudi kar nekaj drugih znamk in modelov dobrih, zakaj si izbral samo ta sva? in še to ene "dežne"? Kaj pa kakšne Dunlop Sport Maxx tt, tele imam sedaj kot letne in so tudi odlične, pa še za kakšnimi Bridgesonkami poglej in Continentalkami, pa še kaj bi se našlo.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
vem, da je veliko možnosti, ampak te sem nekako dal v najožji izbor,ker jih še nikoli/že zelo dolgo nisem vozil.
Nazadnje F1 leta 1996 se mi zdi.
hvala za predloge oz komentarje.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Eagle F1 previdevam misliš GSD3 se umika iz proizvodnje. Sedaj je F1 Asymetrico.

Ker iščeš dežno gumo potem imaš na voljo Uniroyal kot si omenil F1 Asymetrico je tudi zelo dobra dežna guma, potem Optigrip z katero tudi ne boš zgrešil.

Sp maxx tt je dobra guma ampak po dežju se vsekakor skrije v primerjavi z omenjenima pnevmatikama.

Sam bi vsekakor izbral F1 Asy. čeprav je dražja za nekje 10€ po kosu...

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Hvala.
Tukaj lahko temo zaključimo.
Bom poiskal asimetrične F1.
Če jih ne najdem, bodo Uniroyal.
thnx vsem

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.133
113
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Sp maxx tt je dobra guma ampak po dežju se vsekakor skrije v primerjavi z omenjenima pnevmatikama.

Odvisno kaj je "dežna guma", ampak iz stališča akvaplaninga in v vožnje po "vodi" je simetričen profil daleč najboljši.

Pri dunlopu imaš tako Dunlop SP Sport 9000, ki je sicer precej stara guma (model) ampak je točno to kar sem omenil zgoraj. SP maxx je pa druga kategorija.