polnjenje baterije

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.169
367
83
Goriska
Pozdravljeni!

Danes sem kupil Htc tattoo in je prodajalka rekla da moram polnit baterijo 16h pred prvo uporabo, sedaj pa me zanima, če je to res potrebno glede na to, da pri drugih telefonih ni potrebno!?

Hvala

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.548
298
83
ah to je bilo po starem po novem polni jo tolk časa dokler ti ne pokaže da je polna baterija..

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
vsak nov telefon je malce napolnjen (moje izkusnje). Toplo priporočam, da ga spraznis in potem nafilas. Teh 16h je veljalo včasih, pri NIMH baterijah se mi zdi, danes so LION, LIPO itd.

Eni prodajalci so tupasti do neba in še kar trobijo teh 16h. Še moji mami so to zadnjic razlagali, ko je vzela novega. Halo?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Včasih je bila na bateriji nalepka da je treba pred 1 uporabo polniti toliko in toliko ur. Danes teh nalepk več ni, niti nisem pri Nokiji v navodilih zasledil da je treba pred prvo uporabo karkoli polnit. Torej to za mojo kmečko pamet pomeni da kupiš telefon daš not SIM in uporabljaš...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Baterije so v zadnjih letih res napredovale in mislim, da ni posebne panike, če enostavno začneš z uporabo. Sam prvič pač pustim, da se napolni do konca, kasneje pa tega itak ne moreš več delati, saj se telefon polni vsakič, ko ga povežeš z računalnikom. Pač gre kakor gre.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz prižgem gsm in se z njim ukvarjam dokler ne gre baterija...pol dam polnit do polnega in to je to...do zdaj mi še vse delajo brez težav.