Hi
Jaz sem čisti amater in ne sežem niti do kolen šefu »alterjeve« kuhinje g.CBBju, ampak vseeno bi zaupal recept za pripravo okusnih in zelo preprostih in tudi poceni polnjenih žepkov.
Kaj potrebujemo:
- rolica listnatega testa (valjano na 1 mm)
- ½ kg mletega mesa (govedina ali kralj živali)
- 2 stroka česna
- Paradižnikova omaka z baziliko
- 10 dag sira (edamec …
- 1 jajce
- Vegeta
- Sol
- Poper
- Origano
- Mediteranske začimbe
Priprava mase:
Mleto meso odložimo v posodo, dodamo 2 žlički vegete, po okusu solimo, popopramo, stisnemo 2 stroka česna, dodamo origano, mediteranske začimbe. Dobro premešamo, da se sestavimo »vsedejo« v meso. Na koncu vmešamo v maso še celo jajce in zopet dobro premešamo. Pustimo 5 minut.
</a>
V tem času listnato testo razrežemo na recimo 8 enakomernih delov. Zgornjo tretjino vsakega listnatega testa namažemo z paradižnikovo omako z baziliko. Nanjo z žličko dodamo meso, vendar ne pretiravamo, ker bomo drugače imeli problem z zvijanjem testa v žepke. Po mesu naribamo še nekaj sira in vse skupaj zvijemo v rolice. Rolice na robovih z vilicami stisnemo skupaj, da nam masa med pečenjem ne uide iz žepkov. Žepke postavimo v pekač,katerega dno pokriva peki papir.
</a>
Vse skupaj postavimo v ogreto pečico in pečemo na temperaturi 160 stopinj dobrih 15 minut, če imamo ventilatorsko pečico, drugače malo dlje. Če barva testa še ni prava, pustimo seveda malo dlje. Z temperaturo pečice ne pretiravamo, ker drugače dobi testo čuden okus.
Žepke lahko ponudimo skupaj s sezonsko solato.
</a>
</a>
Vredno je probati, ker je res dobro
To je to, pa dober tek.
Jaz sem čisti amater in ne sežem niti do kolen šefu »alterjeve« kuhinje g.CBBju, ampak vseeno bi zaupal recept za pripravo okusnih in zelo preprostih in tudi poceni polnjenih žepkov.
Kaj potrebujemo:
- rolica listnatega testa (valjano na 1 mm)
- ½ kg mletega mesa (govedina ali kralj živali)
- 2 stroka česna
- Paradižnikova omaka z baziliko
- 10 dag sira (edamec …
- 1 jajce
- Vegeta
- Sol
- Poper
- Origano
- Mediteranske začimbe
Priprava mase:
Mleto meso odložimo v posodo, dodamo 2 žlički vegete, po okusu solimo, popopramo, stisnemo 2 stroka česna, dodamo origano, mediteranske začimbe. Dobro premešamo, da se sestavimo »vsedejo« v meso. Na koncu vmešamo v maso še celo jajce in zopet dobro premešamo. Pustimo 5 minut.
</a>
V tem času listnato testo razrežemo na recimo 8 enakomernih delov. Zgornjo tretjino vsakega listnatega testa namažemo z paradižnikovo omako z baziliko. Nanjo z žličko dodamo meso, vendar ne pretiravamo, ker bomo drugače imeli problem z zvijanjem testa v žepke. Po mesu naribamo še nekaj sira in vse skupaj zvijemo v rolice. Rolice na robovih z vilicami stisnemo skupaj, da nam masa med pečenjem ne uide iz žepkov. Žepke postavimo v pekač,katerega dno pokriva peki papir.
</a>
Vse skupaj postavimo v ogreto pečico in pečemo na temperaturi 160 stopinj dobrih 15 minut, če imamo ventilatorsko pečico, drugače malo dlje. Če barva testa še ni prava, pustimo seveda malo dlje. Z temperaturo pečice ne pretiravamo, ker drugače dobi testo čuden okus.
Žepke lahko ponudimo skupaj s sezonsko solato.
</a>
</a>
Vredno je probati, ker je res dobro
To je to, pa dober tek.
Nazadnje urejeno: