Poliranje avtomobila

G_K

Zelenc'
28. sep 2011
16
0
1
Pozdravljeni

Pri odstranjevanju smole (od bora) z avtomobila sem bil premalo previden, rezultat pa sta sedaj prednji in zadnji pokrov polna majhnih (plitvih) praskic, ki so rezultat uporabe pregrobe polirne paste.
Nad streho sem imel montano, tako da tam hvala bogu nisem nič drgnil in je vsaj streha OK.
Odločil sem se, da bo najbolje, če avto odpeljem na poliranje k profesionalcu (lahko tudi ljubitelju, ampak takemu, ki obvlada zadevo) da mi stvar sanira.
Kam priporočate peljati avto na kvalitetno poliranje ?

Hvala in LP

P.S.: je pa avto temno sivo-modre metalne barve, zato se vse praske (hologrami v obliki krogov) še toliko bolj vidijo

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Sej ne bom težil, samo prej bi lahko strica googla vprašal kako odstranit smolo.
smirk-1.gif

Poliranje ni zajebanjcija. Pelji avto k profijem. Rešijo skoraj vse.

p.s. nisi napisal iz kej si, da ti dam predlog

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Poglej na avtomobilizemdotcom, na forumu pod temo Avtokozmetika, tam bos nasel precej majstrov...

I

Izbrisan uporabnik 3287

Na renault forumu (slo) jih je ogromno, ki to pocnejo. Se slike napopajo na forum spotoma. Cenovno zna biti kak od njih zelo ugoden. Lp

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik G_K pravi:
Pozdravljeni

Pri odstranjevanju smole (od bora) z avtomobila sem bil premalo previden, rezultat pa sta sedaj prednji in zadnji pokrov polna majhnih (plitvih) praskic, .............

Za vse ostale za naprej ...... smola se najlažje očisti z navadnim JEDILNIM OLJEM. Ni potrebno nč kaj preveč drgnit, brusit, itd ....

lp

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Sej si potem takoj osoren nazaj...res je, pametni so u tri pizde, samo nardijo pa....

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Poglej na avtomobilizemdotcom, na forumu pod temo Avtokozmetika, tam bos nasel precej majstrov...
Ja, na avtomobilizmu spremljam uporabnika "grahovc" se zelo potrudi.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Sam da sem prebral osoren sem moral pogledat o kom govorite ker se mi je zdelo prevec znano in glej ga zlomka, govora je o Buzgi, ce bi imel takrat v roki kaksen cegel bi tistemu prascu zavaljenemu ga v glavo zafookal, kolk mi je zivc pozru in to v 5ih sekundah. Obnasa se kot da si prisel do njega fektat oziroma kej zastonj dobit. Sm ga poslal v tri pizde pred strankami k jih je tm mel in sel.

G_K

Zelenc'
28. sep 2011
16
0
1
Kaj pravite na firmo CARMOBIL na Vodnikovi cesti v Ljubljani ?
Ali ima mogoče kdo že kakšne izkušnje z njimi, kakšni so rezultati poliranja pri njih (ali naredijo OK, ali ne), skratka karkoli...
Nekaj se menim z njimi za poliranje avtomobila naslednji teden, pa bi prej še tukaj vprašal kako in kaj.

Hvala za pomoč in LP
smirk-1.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Na forumu avtomobilizem.com imaš podforum Avtokozmetika .
Naredi si uslugo in kontaktiraj enega od juncev (nabrž glede na lokacijo), ki tam predstavljajo svoje "mojstrovine"; Pavlich, LaMike, Grahovc, Malinovc..., jih je cel kup. Boš prišel skozi ceneje in predvsem bistveno boljše kot v katerikoli avtopralnici.

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Za odstranjevanje bitumenske emulzije (špric pred novo prevleko asfalta) bo čisti alkohol tudi vredu ??? A barve ne razje čisto nič ?

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Citat:
Uporabnik raY_ pravi:
Za odstranjevanje bitumenske emulzije (špric pred novo prevleko asfalta) bo čisti alkohol tudi vredu ??? A barve ne razje čisto nič ?
WD 40 topi katran in emulzije, preverjeno.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Za take bedarije kupite v mavrici namenski odstranjevalec. Je zelena tekocina brez alkota in ostalih (barvam) skodljivih zadev. Cca 2dl : cca 3eur. Preverjeno deluje.