Policisti - provida.

GMD

Zelenc'
18. jul 2011
20
0
1
Torej da delim današnjo izkušnjo.
Se peljem iz Cerknice proti domu, ko se mi kar naenkrat na rit nalepi policijski avto, tako se vozimo cca 4 km, se peljemo čez naselje, najprej jaz, nekaj metrov za mano še policijski avtomobil, pridemo spet iz naselja, jaz pospešim policist tudi, po cca 1 km, se policijski avtomobil ustavi, jaz pa odpeljem naprej.
Sedaj me pa zanima v primeru da je imel policijski avtomobil nameščeno provido,kar sem skorajda prepričan da ni res, ali bi me moral policist ustaviti ter obravnavati, ali bom morda čez nekaj časa kar na dom dobil spisek prekrškov. Sem pa v naseljo vozil max 55, vedno sem vključil smernike, ali so morda policisti na koncu obupali ker mi niso mogli dati konkretnega razloga da me ustaviju, niso pa imeli vklopljenih ne utripajočih luči in ne sirene

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Nič ne boš dobil, če bi naredil prekršek, bi te ustavili med vožnjo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Če so se smrkci vozili za tabo kot na formuli (beri v zavetrju na 2 metrih) ves čas, potem so provocirali in čakali da boš potegnil.
btw, policijski avtomobil z jasnimi oznakami in lučkami na strehi ni provida.

1.
634037595294050446_preiskava3.jpg

2. provida in 2 smrkca notri (vedno sta najmanj 2):
att551916855.jpg

V kakem vozilu (1 ali 2) so se peljali za tabo ?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ne uci krive vere! Octavie imajo tudi video sistem in so jasno oznacene! Je pa res, a jih ni veliko potem pa imas popolnoma civilne avte z medvedki na polici!

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Nekatera belo-modra in civilna vozila imajo video sistem, vendar ni sistem Provida. Posnetki se brišejo avtomatsko po nekaj minutah ali celo sekundah...ne vem točno.
camd.png

Koprska OPC-jka na zadnji polici nima medvedka, ampak ima pinki zajčka =)
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
taka vozila niso namenjena nadzoru prometa tako da niti ni pomembno.

Provida te ustavi, po posti dobis edino ce pobegnes.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Meni so pred kakšnimi 5 leti enkrat čisto lepo iz polepljenega mondeota z lučkami posnetek kazali in položnico pisali.

GMD

Zelenc'
18. jul 2011
20
0
1
Sm kr lepo po omejitvah vozu, morda še mal prepočas, sm bil tko presran da si še 90 izven naselja nism upov pelat, sm pa že skor mislu zapelat na eno parkirišči, češ da imam telefonski klic, pa da bi odpeljala naprej, no tega nisem storil, sta pa potem kasneje na nekem križišču kar hitro obrnila, najbrž ugotovila da ne bosta nič pokasirala. Sem pa vozniku res skorajda na obrazu vidu kako si misli, aha zdej boš pa potegnu pa te bom zasaču, no žal sta si mogla poiskat drugo žrtev.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
torej varnostne razdalje niso upošteval? in oni bodo potem palamudil?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Meni so pred kakšnimi 5 leti enkrat čisto lepo iz polepljenega mondeota z lučkami posnetek kazali in položnico pisali.
ja kakor komu.
Kolega je pa pred leti isto ustavila privida, policaj je napisal kazen za vožnjo v rdečo, kolega pa trdi da zagotovo ni peljal v rdečo ampak kvečjemu v rumeno.
Posnetka pa mu iz policiji znanih razlogov niso hoteli pokazat.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Seveda, oblast pa to
hysterical-1.gif
.

Če se meni prilepijo na 2 metra takoj pokličem (prostoročno) na 113 in rečem naj se fantje v providi za mano z registrsko YX-ZWQ spravijo na primerno varnostno ali gredo naprej.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ja ja, seveda bodo. Sedaj se pa pejt z besedo proti dvema cepcema v avtu. Ne bo šlo, pa da si vse lasje, brke in trpalnice potržeš.

Citat:
Uporabnik GMD pravi:
Sm kr lepo po omejitvah vozu, morda še mal prepočas, sm bil tko presran da si še 90 izven naselja nism upov pelat,
Mislem jaaaaoo. Gremo mi zutraj lepo v kolonci enih 80 proti službi. Ob kraju parkiran avto in gremo blokirat. Pičkice, če je omejitve 90 je 90. Ne nekaj zavirat v tri pizde materne, v brezveze.
crazy1.gif

Hanzi, saj je napisal, da je on prostoročno telefoniral. Kako se boš pa ti znašel, bo pa najbrž tvoj problem. Jaz bom snel kamerco iz šipe in jo zarotiral za 180 stopinj.
grin1.gif
Z eno roko pa lahko voziš, ker po beseda policaja, nikjer ne piše kako je treba držati volan.

Nazadnje urejeno:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.398
4.964
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zakaj bi pa imeli video sistem če takoj briše podatke
confused-1.gif

Saj se ne briše takoj, prepisujejo se starejši posnetki, imajo pa možnost nastaviti da snema že nekaj sekund predno pritisne gumb za snemanje. S temi vozili in posnetki lahko kaznujejo za prekrške ki niso narave prehitre vožnje, rdeča luč, nepravilno prehitevanje, v škarje, nevarna vožnja ipd... tudi tega je dosti...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In poklical bos s telefonom na usesu?
Sam sebe kvotam:
Če se meni prilepijo na 2 metra takoj pokličem (prostoročno)

(ker sem vedel se bo nekdo obesil na vejice in pike
priden.gif
)

GMD

Zelenc'
18. jul 2011
20
0
1
No, po tej cesti se 90 že skorajda ne da peljati, malce po gasu pa je treba že bremzat, je dokaj ovinkasta pa še ovinki so dokaj nepregledni, tako da če eden od voznikov zapelje malenkost bolj proti sredini lahko kaj hitro poči, sem že imel blinje srečanje z drugim avtomobilom, na srečo nič hujšega. aja pa policisti so vozili na oko cca 2-3 metre, v naselju pa res skorajda za ritjo, tako da sem skorajda ves čas zijal v vzratno ogledalo kdaj bo modra lučka zasvetila, je bil pa v naselju še policist vidno živčen zaradi omejitve, če bi me le lahko prehitel bi najbrž me, sam je vedno ko se je pokazala priložnost kdo pripeljal nasproti, Sta se pa potem ko sta me nehala zasledovati kar hitro obrnila in najbrž odšla novi žrtvi naproti.
Me pa kar mika da bi poslal mail na bližnjo policijsko postajo ter malce povprašal, čemu to zasledovanje.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Jaz v takem primeru prižgem desni smernik, počasi zmanjšam in pustim hitrejšega mimo...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zakaj bi pa imeli video sistem če takoj briše podatke
confused-1.gif

Saj se ne briše takoj, prepisujejo se starejši posnetki, imajo pa možnost nastaviti da snema že nekaj sekund predno pritisne gumb za snemanje. S temi vozili in posnetki lahko kaznujejo za prekrške ki niso narave prehitre vožnje, rdeča luč, nepravilno prehitevanje, v škarje, nevarna vožnja ipd... tudi tega je dosti...

Hvala.