Policijsko ustavljanje na odstavnem pasu

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Torej kot omenjeno, videno včeraj. Policijski avto z lučkami je ustavil osebni avto na odstavnem pasu. Mi lahko kdo razloži kako je s tem ? Namreč še vedno imam v spominu nesrečo par let nazaj, ko je tovornjak na odstavnem pasu ubil AMZS-jevca in odtrgal nogo temu, ki je menjaval gumo. In od takrat sem se zaklel da na odstavnem pasu ustavim samo v skrajni sili, rajši se po platišču vozim do prvega izvoza.

Če naredim sledeče : policijskemu vozilu dam vedeti, da sem jih opazil (smerokaz ipd), peljem do prvega izvoza ali počivališča in se ustavim izven avtoceste. Mi lahko naprtijo neupoštevanje znakov ?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.271
113
42
Če so za tabo lahko reskiraš. Jaz sem 2x raje počakal 500m in zapeljal na bencinsko in nikoli niso težil. Če so pa pred tabo pa pač nardiš tko kot oni pravijo. Itak gre on vn iz avta in ne ti....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Torej kot omenjeno, videno včeraj. Policijski avto z lučkami je ustavil osebni avto na odstavnem pasu. Mi lahko kdo razloži kako je s tem ? Namreč še vedno imam v spominu nesrečo par let nazaj, ko je tovornjak na odstavnem pasu ubil AMZS-jevca in odtrgal nogo temu, ki je menjaval gumo..
Ustavljanje na odstavnem pasu je nevarno, in to kar si videl včeraj je samo še en dokaz več, da policajem ni mar za varnost ampak ji skrbi le koliko bodo pokasirali.

Citat:
Uporabnik cat pravi:
Če naredim sledeče : policijskemu vozilu dam vedeti, da sem jih opazil (smerokaz ipd), peljem do prvega izvoza ali počivališča in se ustavim izven avtoceste. Mi lahko naprtijo neupoštevanje znakov ?
Ne lahko, tudi ti bodo zakasirali še neupoštevanje odredb policaja, kakšen pobeg..... kar pomeni več kot jurja in izpit gre.
kaj pa če si mu pobegnil zato, ker si bil pijan,....... vstavi po želji.
Smo že brali zgodbice, ko je policaj koga ustavljal, voznik tega ni opazil (oz pravilno razumel kaj je policaj hotel) in peljal naprej, policaj pa ne za njim, je samo zapisal številko. Nato pa je domov prišlo vabilo z obdolžitvijo, da je pobegnil.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
V katerem zakonu in členu je navedeno na kakšen način in na katerih mestih te lahko ustavi policist? Nekako imam v spominu, da te mora oz. si ti dolžen ustaviti na prvem "primernem mestu", kar bi za moje pojme pomenilo kakšno počivališče ali pa na prvem izvozu na primernem mestu. Na avtocesti na odstavnem pasu jaz ravno ne bi ustavljal, ker se mi zdi nevarno.

podjetje7

Zelenc'
1. mar 2011
4
0
1
Policaji so ljudje kot vsi ostali in tako jih je treba jemati. Splača se jih jemati profesionalno, ker na ta način najbolje prideš skozi....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.405
5.662
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ustavljanje na odstavnem pasu je nevarno, in to kar si videl včeraj je samo še en dokaz več, da policajem ni mar za varnost ampak ji skrbi le koliko bodo pokasirali.

Tud gledanje TV je nevarno (brez gibanja te hitr kaka sladkorna pa infarkt ob kasnejšem naporu)

Kako se boš pol na AC med Lj-Grosuplje peljal 20km do prvega izvoza s policajem z lučkami na strehi.......zanimivo
hysterical-1.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Mogoče sva videla istega... včeraj okoli 13h na gorenjski avtocesti, policijska Octavia ustavila R5 seveda oba lepo parkirana na odstavnem pasu. Polno tovornjakov, prehitevalni pas pa poln. Pa tudi mislim da je bilo vse skupaj dobrih par kilometrov od počivališča Povodje, mi res ni jasno zakaj niso mogli tega tam urediti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Tud gledanje TV je nevarno (brez gibanja te hitr kaka sladkorna pa infarkt ob kasnejšem naporu)
A imaš kakšno idejo, kako dopovedat policaju, da me bo naslednjič kaznoval za ustavljanje na odstavnem pasu toliko, kot bi me za gledanje TV?

Saj so kazni zaradi ogrožanja varnosti, al se motim?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Mogoče sva videla istega... včeraj okoli 13h na gorenjski avtocesti, policijska Octavia ustavila R5 seveda oba lepo parkirana na odstavnem pasu. Polno tovornjakov, prehitevalni pas pa poln. Pa tudi mislim da je bilo vse skupaj dobrih par kilometrov od počivališča Povodje, mi res ni jasno zakaj niso mogli tega tam urediti.

A pa ste dejansko videli da je policist ustavil to vozilo?

Ker če je stari gari izdihnila duša so policisti pač poskrbeli za varnost, bolje da je za avtom policijsko vozilo z vidnimi svetlobnimi signali kot pa da dejansko koga nabašejo. Sintiæ in podobni pa jasno najprej pomislijo da je inkasant nekoga obral in to tam kjer se ne sme!
rolleyes-1.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Tista "gara" včeraj je bil kar precej nov BMW 5, tako da kar nekako ne verjamem da bi izdihnil. Čeprav se nikoli ne ve
tongue-1.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Če slučajno nisi uspel prebrati obeh stavkov, v drugem sem napisal "Čeprav se nikoli ne ve"
rolleyes-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik lager pravi:

A pa ste dejansko videli da je policist ustavil to vozilo?

Ker če je stari gari izdihnila duša so policisti pač poskrbeli za varnost, bolje da je za avtom policijsko vozilo z vidnimi svetlobnimi signali kot pa da dejansko koga nabašejo. Sintiæ in podobni pa jasno najprej pomislijo da je inkasant nekoga obral in to tam kjer se ne sme!
rolleyes-1.gif
Tistega včeraj res nisem videl, sem pa že večkrat dejansko videl, da je policaj ustavil vozilo na odstavnem pasu.
Enkrat na LJ južni obvoznici sem bil priča, ko je zaradi policijskega ustavljanja na odstavnem pasu skoraj da prišlo do hude nesreče. pa enkrat pri izvozu za Žalec tudi. In policaj je klub tamkajšnjemu izvozu vozilo ustavil na odstavnem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Načeloma policisti vozijo za vozilom toliko časa, da so blizu izvozu, pumpi, izogibališču, itd... So pa primeri, ko bi bilo enostavno nevarneje odlašati - npr. kamion ki mu leti led s cerade.... je enostavno varneje ga izločit na odstavni pas, da zadevo spuca, kot pa se vozit za njim se 10 km z njega pa letijo 10cm x 10 cm kosi ledu.

Največkrat pa policija stoji za kakim avtom na odstavnem ko naleti nanj... in potem počaka, da pride DARS in zadevo zavaruje. Nikjer pa ne piše da te policija ne sme ustaviti na AC. Je pa to seveda bolj nevarno kot da te pospremi do izvoza.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Pa lahko vklopiš štiri smernike (da si ga opazil) in normalno nadaljuješ do izvoza, brez da bi pokasiral dodatno kazen?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
poglej kako stran ali dve nazaj, mene je švaba cukno na odstavnega kar, pa je blo to mogoče 5km do meje, pa bi mi lahko sledil, me je lepo prehitel, pokazal plavo božično drevesce in sma že stala...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
na to vprašanje ti težko odgovorim. Namreč dejansko te bo vsak začel ustavljat pred nekim mestom kjer greš lahko dol z AC. če te bo začel ustavljat prej, je bolje da ustaviš čisto ob robu in počakaš da pride do tebe. Tam ti bo tud povedal zakaj si ustavljen. Lahko tudi da ti bo vzel dokumente in ti rekel da pelji za njim do izvoza. jaz ne poznam primera ko bi nekdo bil ustavljen na odstavnem brez nekega tehtnega razloga. lahko mu tudi pokazes z roko da gres naprej in če bo želel ti bo prav tako z roko pokazal na desno - pol se ustavi in čakaj.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
poglej kako stran ali dve nazaj, mene je švaba cukno na odstavnega kar, pa je blo to mogoče 5km do meje, pa bi mi lahko sledil, me je lepo prehitel, pokazal plavo božično drevesce in sma že stala...

Švabe pa še nikol nisem videl ustavljat na odstavnem, vedno te potegne al na parking, al na tiste zaprte/prepovedane parkinge, na izvoz,...