policaji

kajn

Guru
5. okt 2007
2.846
1.695
113
Iskajoč brata
sn dav kar sem, ker je najvec obiska

Zdej smo imeli debato pri kosilu in noben izmed nas nima kaj velik izkušenj s klicanjem policajev.

Zanima pa me naslednje:
-a je res treba plačat intervencijo, če je npr. družinski prepir/ pretep in en od domačih poklice.

-kak je s prometnimi? vem da je treba klicat v primeru poškodb. Kaj pa če jih ni, pa imaš kasko? Da je treba imet policijsko poročilo prometne, za uvelavljanje.

Hvala za informacije, sam ka slišis 3 različne variante, pa vse so varianta sn slisal....

LP Kajn

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Nm so sosedi poklicali, zaradi piknika na vrtu. Prišla patrulja, niso nič napisali, kukr sm razumel, ker so ugotovili, da ni pretirano hrupno,zato so samo opozorili... so pa rekli, da če jih še enkrat pokličejo, da bodo morali izdati plačilni nalog. Tko da noben ni nič plačal, čeprou pomoje bi mogu sosed, zarad foušije, ker ni bil zravn povablen, pa je hotu še nm piknik uničt...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
nej tako ostane. Ne se sekirat
smile-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
319
83
No ja, on sprašuje za prepir/nasilje. Poznam primer, ko je punca poklicala policaje zaradi nasilja v družini in je fant plačal kazen, čeprav ni blo nč nasilja, samo večiji prepir. Tako, da ne vem, ali ta možnost ostane policaju, da presodi, ali pa je razlika med prijavo zaradi hrupa in pa prijavo zaradi nasilja in podobno. Bo apollo kej več povedal.

Za kasko pa ne vem, nekateri pravijo, da nektere zavarovalnice komplicirajo in da je fino met policijski zapisnik, nekteri pa, da zadostuje le evropsko poročilo. Pri men, ko sem uveljavljal kasko zarad parkirišča niso nč kompliciral, čeprou so eni rekl, da bi lahko. Spet, kako je s prometnimi ne vem, lahko, da je tud kle kej razlika med uveljavljanjem kaska med prometno in pa čem drugim.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.454
7.578
113
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
sn dav kar sem, ker je najvec obiska

Zdej smo imeli debato pri kosilu in noben izmed nas nima kaj velik izkušenj s klicanjem policajev.

Zanima pa me naslednje:
-a je res treba plačat intervencijo, če je npr. družinski prepir/ pretep in en od domačih poklice.

-kak je s prometnimi? vem da je treba klicat v primeru poškodb. Kaj pa če jih ni, pa imaš kasko? Da je treba imet policijsko poročilo prometne, za uvelavljanje.

Hvala za informacije, sam ka slišis 3 različne variante, pa vse so varianta sn slisal....

LP Kajn
Ne gre za to, da bi ti placal intervencijo ampak za to, da obicajno policist izda kazen zaradi krsitve javnega reda in miru. In v primeru druzinskega nasilja oziroma krsitev JRM med clani druzine, zakon predpisuje precej visoko kazen (cez 600 EUR). Same intervencije (stroskov) pa se ne placa. Ce bi se ugotovilo da je nekdo brezveze klical pa se lahko kaznuje to osebo zaradi lazne naznanitve intervencije.

Kar se zavarovalnic tice pa ne vem kaj rabis.. Slisal sem da agentje radi poslejo folk naj prijavi policiji (ker policija lepo zbere vse podatke in jih potem servira zavarovalnici)...ampak se bo to verjetno spremenilo ker sedaj policija zavarovalnicam za te podatke zaracunava stroske. Poleg tega lahko policisti po novem spet odstopijo od ogleda prometne nesrece in bo marsikdo rekel da ne zeli ogleda ko bo seznanjen kaka je kazen ki jo bo dobil ce policist naredi ogled kraja.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
Ko sem delal pri enemu, ki je v sporu s sosedom so policisti prišli parkrat (ker jih je sosed klicaril... nikoli noben ni dobil kazni.

zadnji primer s totalko, brez miličarjevega zapisnika šlo vse ok čez na zavarovalnici... sem pa slišal da generali rad teži s zapisniki

apolo od kdaj pa spet lahko odstopijo? novela zakona popravila to bedarijo?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.454
7.578
113
da. Pa ni vec obveznega pridrzanja voznikov pod vplivom alkohola (samo ce si ne more zagotoviti prevoza domov). Pa za zaseg avtomobila so zelo zaostrili pogoje. Pol je pa se par neumnosti not, ki jih pa raje sploh ne bom pisal, da ne bi kdo kakih idej dobil =)

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.977
6.027
113
Kako je v primeru da se nekdo zaleti vate (avto -avto, ni nobenemu nič), ne ti ne storilec ne pokličeta 113 temveč nekdo tretji (iz "občinstva") in pride patrulja ?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ni pri pridržanju tako, da si moraš najt prevoz v tistem času, ko teče postopek, drugače sledi pridržanje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.454
7.578
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Kako je v primeru da se nekdo zaleti vate (avto -avto, ni nobenemu nič), ne ti ne storilec ne pokličeta 113 temveč nekdo tretji (iz "občinstva") in pride patrulja ?
V tem primeru sta policista dolzna preveriti ali udelezenca in vozila izpolnjujejo pogoje za udelezbo v prometu. Torej data pihat, preverita veljavnost vozniske in registracijo. Ce potem vidva ne zelita da policija obravnava zadevo, napiseta odstop in odideta.

@patriot do sedaj je veljalo da te policist mora pridrzati razen v primeru da si ustavljen pred domaco hiso, itd... Sedaj pa te pridrzi samo v primeru, da obstaja verjetnost da bos spet vozil ozirroma da nimas urejenega prevoza domov. Ce si ti poklices taksi, te ne pridrzi, ce pote pride prijatelj, te ne pridrzi, ...itd

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:

S tem, da sta udeleženca v prometni že vse zmenjena. Se poišče klicatelja in jim vsi jebemo ježa?
grin1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:

S tem, da sta udeleženca v prometni že vse zmenjena. Se poišče klicatelja in mu damo jebat ježa?
grin1.gif

Malček sem popravil
grin1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
?

@patriot do sedaj je veljalo da te policist mora pridrzati razen v primeru da si ustavljen pred domaco hiso, itd... Sedaj pa te pridrzi samo v primeru, da obstaja verjetnost da bos spet vozil ozirroma da nimas urejenega prevoza domov. Ce si ti poklices taksi, te ne pridrzi, ce pote pride prijatelj, te ne pridrzi, ...itd
Zakaj pa žene nisi omenu, da te lahko pride iskat?? Bi sklepal, da gre folk raje s policaji, kot da bi ženu v tem primeru klicali
wink-1.gif