Polepšajte nekomu dan - parkomati

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Kaj mislite o tej ideji?

Citat:
Če vam na parkirnem listku ostane za vsaj 20 min parkiranja, ga vstavite nazaj v avtomat in nekomu polepšajte dan!
In tako bi morda v bližnji prihodnosti za tistih nekaj minut in nujni opravek v strnjenih naseljih lahko parkirali zastonj
Če se vam zdi ideja zanimiva stisnite like ali pa delite objavo naprej, morda nam uspe.

Še link:
https://www.facebook.com/photo...3373&type=1

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
Je žena zadnjič tako naredila, da je dala listek direkt starejšemu vozniku ki je zraven parkiral. Je bil hvaležen kot bi mu pol avta dala. Je pa dobra ideja o dajanju listka v avtomat, se je bom posluževal, čeprav samo ”enkrat” mesečno plačujem parkirnino.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Pri meni ideja žal odpade, ker moram parkirne listke oddati pri obračunu stroškov, privatno pa grem v center 1-2x na leto.

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
Ideja je super, to izvajam že kar nekaj časa, nažalost še nikoli nisem dobil samo se bo že 1x obrestovalo. S tem ni nič narobe, to je tako kot bi neporabljene minute pri mobitelu pač podaril nekomu drugemu in če sem plačal za parkirno mesto in neporabljen čas podarim gre kvečjemu v mojo škodo in ne v škodo občine.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Če pri mobitelu neporabljene minute podariš dalje in ti uspe vsak mesec porabiti 100% minut in tako večini folka, bodo hitro dvignili cene zakupljenih paketov, ker njihov poslovni model ne sloni na predpostavki 100% porabe zakupljenih enot ampak nekega povprečja. Saj večina kupi več kot potrebuje in tu je smisel zakupljenih količin. Misliš, da bi jih operaterji drugače ponujali?

Sicer pa podpiram idejo, tudi sam sem že nekajkrat podaril listek dalje, če je ravno kdo prišel parkirati, ko sem odhajal.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Je žena zadnjič tako naredila, da je dala listek direkt starejšemu vozniku ki je zraven parkiral. Je bil hvaležen kot bi mu pol avta dala. Je pa dobra ideja o dajanju listka v avtomat, se je bom posluževal, čeprav samo ”enkrat” mesečno plačujem parkirnino.
To sem tudi sam doživel in bil prijetno presenečen.

Tako da, ko je priložnost tudi sam to naredim.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.454
5.036
113
Predvsem za to, ker so postavili parkomate že skoraj povsod in je najmanjši interval 1 ura, tudi jaz poizkusim podariti komu listek, če je še dovolj časa ostalo...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik KocevskiPes pravi:
Slaba ideja, s tem se občini odžira dohodek.
koliko dohodka odžerem občini ko kolesarim ali pešačim
evil.gif

odlična gesta.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
pes naj kupi listek za cel dan, parkira pa pet minut. Bo lepo občino podpiral (in svojega delodajalca ali pa občini podobnega).

tudi kruha kupi 2kg hlebec, pa ga drugo jutro kilo in tri četrt vrže v smeti. tako bistveno bolj podpira peka,posredno pa še smetarje. jaz pa pacek, kupim smao četrt kile kruha.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
ali ga je možno zatakniti kam drugam kot v režo kjer dobiš listek, Ker če ga ne opaziš pred plačilom, potem imaš na koncu dva listka....
škoda ker niso "lepilni" bi g akar nalepil na vidno mesto.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Jaz sem tudi že dobil listek od enega gospoda. Res sem bil prijetno presenečen!
A nalepka Press je potem vredna kot nalepka za invalide? Lahko parkiraš tudi na invalidskih parkingih?
sprasujem se.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
invalidska nalepka ne velja na parkingih kjer se plačuje s parkomati!
Torej je več vredna.
DJ beat: dacar pa press?

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
sej vem jst to... ampak tud jst dejansko delam v centru pa morm parkirnino plačat! jebat ga...

drugač pa ipak redarji nč kej preveč ne registrirajo teh nalepk.. še do polimanga avta niso kej preveč prizanesljivi (vsaj določeni);)

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Zdej ce je le mozno pa da je redar v blizini se poskusam lepo dogovorit. Nikoli nobenih tezav. "IZKORISTIM" pa to res le takrat, ko lovim sekunde do dogodka..