I
Zaradi kasnejše lažje menjave poškodovanega kabla. Ampak kot se večinoma izkaže je pri menjavi inštalacije itak potrebno razbijati. Tak da sem sam mnenja, da požirko daš samo tam, kjer pustiš možnost, da boš še naknadno kak dodatni kabel vlekel.Ja, tako bom naredil. Ne vem pa, čemu eni polagajo še rebraste cevi ? Ko pa imajo danes kabli vsi vsaj dvojno izolacijo.
Kabel dat v cev ni noben strošek, prav tako ni zamudno. Je ena dodatna zaščita kabla, pa kako žilo še vedno uvlečeš not, če se slučajno kdaj zgodi. V mojih nekaj letih štromarske kariere se je že parkrat zgodil. Enkrat pri kolegu, ko sva dobila napačen info centralista in sva potem sčarala en UTP kabel preko ravno teh brezveznih cevi (stanovanje pa že pobeljeno). Nazadnje pa pri mojem bratu v kupljenem stanovanju, ko je hotel met indukcijo, v kuhinjo pa sam dva kabla. Sva brez težav še eno fazo uvlekla not, če bi štromar razmišljal po tvoje, bi blo treba razbit pol stanovanja..... Tko da ti polagam na srce, rukni kable v cevi, enkrat boš rekel...kvala spolnemu organu, da sem.Ja, tako bom naredil. Ne vem pa, čemu eni polagajo še rebraste cevi ? Ko pa imajo danes kabli vsi vsaj dvojno izolacijo.
Ne po 16 oziroma 20. Prve sem napeljal jest osebno kabel v cev in pol v steno in po podnu. Nekateri v takih primerih zaključijo 10 ceti nad plato cev jest ne, sem lepo cel kabel vlekel v cev. Z mal čaranja je šel not foršpan. V drugem je šlo celo za 16 cev, pa je ratal ušunjat še eno žico not.A hočeš rečt, da sta tvoj brat, pa tvoj kolega imela po vsem stanovanju kable po 40mm ceveh napeljane, da je bilo prostora še za dodaten kabel? Kdor dela inštalacije in povsod daje cevi, jih daje zagotovo zato, ker bo žice po ceveh vlačil, ne pa kable.