pokvarjen bojler ali pipa?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Živ,

Vsakič ko odprem mrzlo vodo v kuhinji mi na koncu ko zaprem pipo oz. zmanjšam curek steče ven še nekaj tople vode. Je vzrok bojler ali pipa? Ko sprašujem okrog nekdo pravi tako drugi drugače. Meni se zdi še najbolj logična pipa. Pipa je enoročna, neznane znamke in starosti, bojler pa je gorenje tiki teg 5u, ravno tako neznane starosti. Vse sem pač dobil skupaj s starim stanovanjem...

Hvala za odgovore

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni ni čisto logiš. Če bi bil ventil v pipi zanič bi najbrž vedno vleklo malo tople vode? Sedaj pa samo vmes en curek potegne... recimo ko zmanjšam na minimum najprej priteče topla voda, potem pa spet teče normalno mrzla.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.881
108
63
štajerska
bojler samo segreva in hrani segreto vodo
pipa pa je ventil in mešalec vode
da priteče voda se odpre ventil, razmerje topla -hladna pa ustvari mešalni del.
če pri tesnilih kaj ni ok zadeve lahko delujejo tako kot tvoja
meni je to čist logično

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Živ,

Vsakič ko odprem mrzlo vodo v kuhinji mi na koncu ko zaprem pipo oz. zmanjšam curek steče ven še nekaj tople vode. Je vzrok bojler ali pipa? Ko sprašujem okrog nekdo pravi tako drugi drugače. Meni se zdi še najbolj logična pipa. Pipa je enoročna, neznane znamke in starosti, bojler pa je gorenje tiki teg 5u, ravno tako neznane starosti. Vse sem pač dobil skupaj s starim stanovanjem...

Hvala za odgovore

sel ti je ali mesalni ventil ali tesnila na njem. razdri in poglej, v kaksnem stanju so tesnila. bos moral pa imeti veliko sreco, da bos dobil taka tesnila za zamenjavo ....

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
boljse vprasanje, kaj pa ko odpres cisto mrzlo vodo? Se takrat takoj vredu zapre?

Mi smo imeli podoben problem - ko je bila topla voda, je rabila nekaj casa da se zapre, pri mrzli pa se je zaprla takoj.
Tezava je bila v bojleru - sicer je oce zadevo urejal, tako da potankosti zakaj je do tega prihajalo ne vem, ce pa zelis se lahko tocno pozanimam.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Voda se res ne zapre takoj, ko zaprem pipo. Še par sekund upada preden do konca preneha... Počne pa to pri mrzli in pri topli vodi. Rad bi pa točno ugotovil kaj menjat, ker je sta bojler in pipa vsak najmanj 80€, ki jih raje namenim za par gajb piva, kot da nekaj brezveze menjam
wink-1.gif

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
zapri dovod tople vode z bojlera in probaj kako se obnasa zapiranje vode. Ce se je vedno isto ves da ni bojler
smile-1.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Vzrok je sistem pipe in nizkotlačnega bojlerja. Tako obnašanje je normalno, čeprav je lahko včasih malo neprijetno.
Pusti pri miru.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Podpis.

Nič ni pokvarjeno, to je normalno delovanje nizkotlačnega bojlerja.
Ko odpreš pipo (ni važno, toplo ali mrzlo= se v cevovodu premakne precej kilogramov vode. Ko pipo zapreš, za voda ne ustavi svojega gibanja v trenutku ampak nekje dvigne tlak. In ker je nizkotlačni bojler narejen tako kot je, se malo vode "prelije" preko njega direktno v pipo in ven.