Sevlje: anketo sem dobil po pošti, ker sem "bolj" malo v službi
V priloženem reklamenem gradivu-tri strani nikjer ne piše kater steber, v anketi katero naj bi izpolnili in vrnili pa piše v oklepaju tretji steber.
PO priloženih listih je cel kup opcij (5 opcij) od tega da nič ne plačaš do tega da pol plačuješ, pol pa delodajalec.
Naj bi pa šlo za kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje (po katerem stebru pa ne vem natančno).
Še eno vprašanje: kaj se zgodi, da se odločim, da mi delodajalec plačuje, potem pa sem enkrat brez službe? Bom svoj del in del delodajalca plačeval sam iz svojih "prihrankov"
kaj se zgodi če enkrat menjam službo, in grem v službo ki nima pogodbe s to zavarovalnico?
Najraje bi kar mejl na pokojninsko družbo poslal.
Axi: ja vidim, donos pokrije približno pol inflacije?!!!!
Zato bi nekako raje v okviru familije poskrbel za penzijo. Če mi rata vzgojit otroke (ko bodo enkrat) po željah potem se načeloma ne bi smel bati starosti.(če pa ne, pa bom prodal kar bom skup spravil in od tistega živel na starost) Če pa mi kak stanovanje ostane za oddajanje pa tudi dobim več od najemnine kot pa penzije. Pa stanovanje mi lahko samo vojna podre ali pa kaka "denacionalizacija", s tistim denarjem pa politika lahko marsikaj počne (patriot je lepo napisal kako jim je država pobrala 25%, pa se ne bi kaj takega spomnili pri nas na "balkanu")
Patriot: To se pravi vplačana sredstva ostanejo v "familiji" ne pa v skladu. (kot velja za sedanje pokojnine, ko si 40 let plačeval za penzijo , umrl en mesec pred upokojitvijo, pa lahko samo
MOram mal sodevce povprašat. Problem je v tem da sem trenutno precej nizko s plačo (550 netto) in upam,da bo kdaj kaj več....
Me prav zanima kaj bo naredila radnička klasa v firmi?