Če si iz LJ, ti predlagam, da se oglasiš pri
temu fizioterapevtu. Odlično zgliha vse. Sicer je seansa pri njemu 25€, samo je vredno. Bolje kot zgubljen čas in upanje, da ti bo kakšen državni mazač to pozdravil na račun zdravstvenega zavarovanja.
Edit: No, sem pozabila povedati, da sem imela tudi sama težave s pokanjem v vratu, ampak meni se je zgodilo tako, da ko sem vrat premaknila v npr. desno, se mi je nekako zaskočil, potem sem ga postopoma vračala v prvotni položaj, dokler ni spet rahlo počilo in ni več bolelo.
Fizioterapevt me je pretipal (rentgen ni bil potreben) in ugotovil, v katero smer so posamezna vretenca "zamaknjena" (potem sem preventivno morala imeti monitor računalnika na desni strani, da sem si še sama doma malo pomagala).
Nato je začel zadevo po domače povedano glihati - če bi to gledal nek zunanji akter bi si mislil, da ti fizioterapevt želi zlomiti vrat. Ampak brez skrbi, svoje delo maksimalno obvlada. Ko te ravna pa poka kot pri norcih. Še danes slišim zvoke, ki jih je sproščal moj hrbet med prvo "seanso".
Poleg vratu sem imela zamaknjejih tudi nekaj vretenc in rebra, tudi nekje pri medenici je bilo nekaj zamaknjeno - za ta zamik najlažje vidiš, če se ti zdi, da imaš eno nogo daljšo od druge, kar ponavadi ni res. No, sedaj prvič po 20ih letih hodim normalno po dveh nogah, pred tem pa je bila ena obremenjena.
Pametno je, da se težave s hrbtenico odpravi, takoj ko jih zaznaš, ker pri takih zadevah, ne samo da trpijo mišice, ki so praktično zaspale, ampak z njimi trpijo tudi tiste, ki morajo delati namesto njih, kar povzroča, da se vrtiš v začaranem krogu. Velikokrat pa tudi ne veš, da imaš težave s hrbtom, nekajkrat me je zvilo pri zadnjem rebru, ko sem lezla pod tuš in sem vedno mislila, da gre za kakšne "pljučne/srčne" težave, v bistvu pa se je šlo za eno štrleče rebro.
Glede državnih zdravnikov pa ne mislim zgubljat besed, ker jih niso vredni (se oproščam izjemam). Do privat fizioterapije prideš brez napotnice, lahko pa tudi z napotnico, vendar ti tista prav nič ne pomaga smislu koncesije. Težave se znajo pojaviti tudi na področju državnega rentgena na napotnico, ker se pošteno načakaš.