Pokanje v podvozju

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
V podvozju avta mi poka (orng
frown-1.gif
) v enakomernih presledkih med vožnjo, ob obračanju volana se pa sliši zvok in kakor da bi bila neka prepreka spodaj. Skratka dogaja se na sprednji strani pri volanu. Ni pa nič videt da bi se kakšna plastika ipd. snelo.

Kaj bi to bilo? Je lahko kaj narobe če s takim peljem do servisa?

Jutri sigurno peljem na servis, me pa vseeno zanima, da se lahko pripravim na najhujše.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
ne to ni nič hudega,pokajo ti gumice,ki so na stabilizatorju in blažijo trenja,občasno pokanje je normalno sploh pri suhem vremenu,če pa ti pokajo že neprestano pol pa bo potrebno isti avtomehaniku,da ti jih zamenja

lp

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Počena vzmet, danes ni več pokalo med vožnjo na servis, se je pa še slišal zvok iz podvozja, avto pa na eno stran malo visi.
frown-1.gif

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
No takole: 1 vzmet in vzvod podvozja zamenjan, cena popravila 180 €
frown-1.gif

Zdaj pa vprašanje: a se mi na naslednjem servisu splača menjat še drugo vzmet spredaj, ker bo ceneje kot pa če čakam, da še tista poči. Avto je star 6 let. Cena vzmeti pa 50+DDV€, ali kar vse ostale 3 (tudi zadnje) menjat?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Vzmet ne poči kar tako, torej je bila bodisi preobremenjena oz. poškodovana ali pa je bila slaba že od začetka. Osebno bi menjal še drugo sprednjo vzmet, ker v 6 letih 100% nima več enekih lastnosti kot nova, kar pa vodi predvsem v to da se bo avto čudno obnašal.

Zadaj ni potrebe po menjavi če vzmeti niso posedene ... načeloma bi bile pri 6 let starem avtu s katerim se ne vozi ravno drv in hoste še kot nove.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Hvala, se pravi najboljše da še tisto spredaj na drugi strani menjam.
Pri nas se je pred parkingom udrl en del ceste, ki se še kar pogreza tako da je luknja zmeraj večja. Ker se mi je to zgodilo na parkingu nekako sumim, da je povezano.

Lepe praznike!
cheer.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Vzmet očitno vedno poči na parkingu ali v garaži.
rolleyes-1.gif

Je počila meni in sestri.

Glede na to po kakih cestah se vozim ponavadi, se mi zdi res čudno, da poči takrat ko se samo premakneš z mesta in ne ko zapelješ v luknjo.

Kdo zna to razložit?

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Tudi pri C3-kah rade počijo vzmeti. (prav tako pravijo da na parkingu, ne med vožnjo) ...

Kolegici je na Laguni počila zadnja vzmet. (med vožnjo) Košček ki se je odlomil, je padel v feltno, pa se je slišalo takoj da nekaj ne štima ...

Tako da vzmeti kar pokajo
smile-1.gif

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
No takole: 1 vzmet in vzvod podvozja zamenjan, cena popravila 180 €
frown-1.gif

Zdaj pa vprašanje: a se mi na naslednjem servisu splača menjat še drugo vzmet spredaj, ker bo ceneje kot pa če čakam, da še tista poči. Avto je star 6 let. Cena vzmeti pa 50+DDV€, ali kar vse ostale 3 (tudi zadnje) menjat?

vzmeti in amortizerje je vedno najbolje menjati v paru (sprednje ali zadnje)

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Sem menjala na pooblaščenem servisu pa so mi rekli, da brezveze menjavat še druge vzmeti če ni potrebe. ? Sigurno naslednjič menjam še tadrugo spredaj.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
sem videl že nekaj primerov počenih vzmeti, vedno smo menjali samo eno, brezveze si je delat stroške. Lahko poči nova prej kot stara.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
guma je potrošni materijal,ne vem zakaj bi menjal vzmet, ali pa celo vse vzmeti,..če ima veliko profila bi tudi menjal samo eno gumo, normalno..

Nazadnje urejeno: