pokanje oz. potrkavanje

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Začelo se je med vožnjo, kar sredi ničesar je rahlo poknilo, po pol km pa začelo pokat, nekako v ritmu, pa malo nehalo, pa spet pokalo...... če zavijam ne poka, neha pa pokati če zaviram. Sem mislil da je kak kamenček prišel med zavorno ploščico in disk in sem nekajkrat bremzal na ful, ampak še vedno poka. Pok pa prihaja od spredaj, kot da neka stvari udarja ob dno avta, nekje blizu nog, pa začne se šele nekje nad 30km/h. Kaj bi lahko bilo?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Avto je Fiat Bravo, verjetno je pa res stabilizator, lani sem ga menjal na eni strani, zdaj tolče na drugi, pa ne tako kot včeraj ko je ves čas tolklo, ampak bolj poredko, če peljem po luknjastem predvsem, sicer skoraj nič.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Kaj pa če maš to pokanje na levi strani.......in ga čutiš na volanu recimo ko voziš po makadamu...granitnih kockah itd......pa na servisu na tvoje zatrjevanje trdijo da ni luft v volanski letvi???

Pa da so že 1x prej menjal končnike na levi strani!!!

Forumi trdijo al stabilizator (kao prešvoh) al pa volanska letev.......servis da nč od tega...da nima nč lufta in da je OK!
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
drog stabilizatorja - odvisno od avta
podobni simptomi, menjal danes, slabih 20 evrov za "rjavico".
Ali se to začne dogajat zaradi skakanja čez robnik mogoče?
ali znucan drog vpliva na obrabo gume po notranjem robu? (ali bo treba optiko?)

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Kaj pa to... kolega je tudi cca. 2 leti nazaj imel podobne težave na Fiat Bravu... nekaj mu je pokalo pod nogami... se spomnim da je pomenju boga in tri na konca pa ugotovijo, da je vbistvu auspuh vibriral in je tolkel od pod.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kaj pa če maš to pokanje na levi strani.......in ga čutiš na volanu recimo ko voziš po makadamu...granitnih kockah itd......pa na servisu na tvoje zatrjevanje trdijo da ni luft v volanski letvi???

Pa da so že 1x prej menjal končnike na levi strani!!!

Forumi trdijo al stabilizator (kao prešvoh) al pa volanska letev.......servis da nč od tega...da nima nč lufta in da je OK!
bonk.gif

DAj tole malo bolj prevedi v naš materni jezik, ker me zanima, saj ima moja italijanka podobne simptome
smile-1.gif

Podobne teme