Pohodni čevlji?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Iščem nekaj dobrega (za cca. 10 izletov letno v hribe), cena do max. 200 EUR.
V oči so mi padli Salomon, model COSMIC 4D gtx AUTOBAHN, ki so zelo mehki, v njih se hodi kot v supergah..Najceneje jih dobim v Intersportu za 180 EUR (vklj. 10% popust ob torkih), pa me zanima, če se jih da kje dobiti ceneje. Glede na to, da je Intersport ponavadi drag.. Ali bolj priporočate kater drug model?

Ira

Pripravnik
30. jul 2010
112
0
16
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Iščem nekaj dobrega (za cca. 10 izletov letno v hribe)

V kaksne hribe bos hodil? Na Smarno, Ratitovec, Mojstrovko? :D
Pri izbiri pohodnih cevljev sama gledam predvsem na stabilnost, material (vzdrzevanje, nepremocljivost?), podplat, kako mi drzi nogo v gleznju ... Sicer pa se na Josta sibam v tapravih gojzarjih, le ce je res suho in imam namen vmes se teci, obujem superge za 'off-road'.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sicer vsak svoje kljuse hvali, ampak če misliš kdaj tudi v kako visokogorje lezt, kjer je več kamna, mehkih čevljev ne priporočam zaradi gležnjev. Jaz imam Garmont Idaho, trenutno so znižane
http://www.iglusport.si/cevlji-visoki-idaho-gtx
z njimi grem lahko kamorkoli in poleti in pozimi, tako za na Šmarno Goro kot tudi na plezalne poti ter večdnevne trekinge. Samo usnje je treba vsake kvarte malo namazat, pa so kot novi, čeprav imajo za sabo že precej 100 km poti.

Te Salomonke se mi pa zdijo močno predrage za to, kar ponujajo. Niti Vibram podplata nimajo.

Ira

Pripravnik
30. jul 2010
112
0
16
Se podpišem pod kebrov post
smile-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
sam sem si letos kupil TELE in so res super. Najbolj všeč mi je teža, ker res ne maram težkih planinskih čevljev.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Sam imam TE od Alpine in sem zelo zadovoljen. Udobni, ne žulijo, precej lahki, podplat dobro drži, premočijo tudi ne kar tako in za moje pojme poceni, sploh v primerjavi s tujimi bolj zvenečimi imeni. Mislim da sem dal v akciji z nekih 20-30% popusta okoli 80€, če se ne motim. Pomoje za tak denar zelo dober nakup.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Obutev priporočat takole je sila nehvaležno, nekomu paše nekaj, drugemu spet nekaj, nekdo ima ozko nogo, visok nart, spet kdo drug ravno obratno... tvojega modela ne poznam ampak če bi že moral podat neko oceno, se strinjam s kebrom.

Dobil si nekaj predlogov in pojdi testirat. Jaz bi dodal še ProMontano, ki ima podobno kot Iglu Gramont, sedaj v akciji nekaj modelov Lowe. Poškili tudi v Alpino, kjer če ravno ne gori voda lahko tudi počakaš z nakupom in ujameš dneve s popusti, kot jih omenja Axi. Imajo to vsake par mesecev, gre pa tudi do 50%.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
jaz osebno imam že od samega začetka Salomon in tudi pred njimi sem imel že dvojne Salomonove (sicer ne tega modela, ampak cenejše) in jih trenutno ne zamenjam za nobene druge. Zakaj? Ker mi eni brez problema držijo 400x gor in dol na Pohorje (vsaj 3 sezone) + vsi ostali pohodi. Podplat je fantastičen, ne drsijo, raztrgajo se tudi ne in to je to. Saj bi jih lahko imel še dlje, ampak jih pač morem menjat, ker jih imam že "predolgo"
smile-1.gif
.....mislim, da je tole best buy glede na kvaliteto....

sedaj imam te ---> http://www.superge.si/Salomon/exit-gtx-blk-f1-salomon-7272368/

prej pa sem imel te ---> http://www.superge.si/Salomon/exit-aero-m-asph-s10-salomon-7280748/

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Sam imam TE od Alpine
Tud jaz imam tele. Prvo leto navdušena, drugo (s Triglava) me je pa en čevelj nad gležnji čist ožulil... mi še zdaj ni čist jasno zakaj. So pa dokaj kvalitetni in ob popustih res ugodni.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Dal v Alpini v Žireh 50 evrov (znižane), po 15 turah so še vedno, kot nove....niso pa primerne za dereze.
S trdim podplatom so dobre za zimske ture, na katerih si daš dereze, polet so dobre z mehkim podplatom.
Jaz na opremo praktično ne dam nič, ampak še vseeno hodim v gore (za menoj je Triglav, Kepa, Prisojnik, ....nič kaj težjega, bolj lahke ture, no Prisojnik bi izložil ven).
Ampak prej bom vse vrhove dosegel, na Vel.Planini še nisem bil...pa Golica tud ne (v načrtu maja, gledat narcise).

Letos pa prehajam na težji del. Mangart, Jalovec, Kočna, Skuta, Rinke, Škrlatica, mogoče tudi Kanin.....čelado bo potrebno še nabavit.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kot je nekdo napisal, vsak bo svoje hvalil, pa bom še jst
smile-1.gif
))
sam ima od alpine usnjene brez vibram podpalat. Vse super, razen podplat pa je res mal trši, kar se čuti pri sestopu oz pri teku.
Punca ima pa take salamonke kot si jih omenjal in je tudi zadovoljna z njimi. Premočle ji še niso. Je pa obvezno potrebno zamenjat vezalke.
Probat moraš res velik čevljev in seboj imej pohodniške nogavice. Pa ne preveč z očmi kupovat;)

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Tudi jaz se strinjam s Kebrom.
Jaz nosim Alpino, oba zelo zadovoljna. V redu so za hribe in gore, tudi pozimi za v sneg.
Jaz zagovarjam to, da so usnjeni in da imajo Vibram podplat. Ostalo pa kakor komu paše (izgled, občutek,...).