Pogosto prižiganje Xenon luči

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
V Škodi Superb Combi imam Xenon luči in nastavljeno na avtomatično prižiganje, kar pomeni, da so normalno prižgane dnevne luči spodaj, ko pa senzor zazna slabše svetlobne pogoje, pa vklopi Xenon luči. Problem je, da na poti opažam, da se Xenon luči vklopijo in izklopijo pogostokrat, recimo v vseh tunelih, v senčnih predelih gozdov (sploh zjutraj ali proti večeru). Recimo, da se lahko v 20km vklopijo in izklopijo tudi po 10x.
Zdaj pa me zanima, če kdo ve kako je z življensko dobo Xenon luči? Ali jim jo pogosto vklapljanje in izklapljanje skrajšuje ali niti ni tako pomembno?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
Kje se pa ti tok voziš, da se v 20km lahko vklopijo po 10x?

Pol ti predlagam da najbolje sam vklopiš xenonke, ko prižgeš avto (brez dnevnih).

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
"xenonu" pogosto priziganje in ugasanje se bolj skoduje kot navadni zarnici. Na tvojem mestu bi jih imel vklopljene.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Sam sicer nimam na Auto, ker imam navadne parkirke, čeprav je opcija, jih pa prižigam in ugašam vsak 5x na dan, odvisno koliko se okoli vozim.....in po petih letih so še original žarnice notri
aplauz.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Pa ni kje opcije, da si nastavljaš občutljivost senzorja. Pri A4 imamo nastavljeno na "Late" in se prižge samo ponoči in v tunelu.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Na skodi superb se tega ne da, mogoce na servisu. Vzgi rocno luci pa je problem resen, vkolikor zivis v taksnih krajih, da se ti stalno priziga.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Mimogrede (kupoval par dni nazaj), par D2S xenon žarnic pri Porsche Slo je 468eur, pri A-netu cca.180eur, na dealextreme-u pa 16,30usd. Sem jih že dobil...

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Mah po mojem manj kot 13eur najbrž ne more imet za par žarnic (razen če so s kamiona padle).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
V Škodi Superb Combi imam Xenon luči in nastavljeno na avtomatično prižiganje, kar pomeni, da so normalno prižgane dnevne luči spodaj, ko pa senzor zazna slabše svetlobne pogoje, pa vklopi Xenon luči. Problem je, da na poti opažam, da se Xenon luči vklopijo in izklopijo pogostokrat, recimo v vseh tunelih, v senčnih predelih gozdov (sploh zjutraj ali proti večeru). Recimo, da se lahko v 20km vklopijo in izklopijo tudi po 10x.
Zdaj pa me zanima, če kdo ve kako je z življensko dobo Xenon luči? Ali jim jo pogosto vklapljanje in izklapljanje skrajšuje ali niti ni tako pomembno?

Seveda to je največja neumnost kar so se je spomnili... S tem dobesedno uničuješ xenonke. Daj si to izklopit v kolikor ti gre... Imam pa jaz na svoji šestici enako ja.. pridem v tunel in že bliskne ampak nove xenon žarnice mi ne predstavljajo nekega problema (jih "kupim" kar pri sebi
grin1.gif
) tako da se še nisem v to spuščal. Sem pa gledal da so neke nastavitve v MMIju pri Audiju...

Lp