Pogosta vročina

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
A ve kakšni so lahko vzroki pogoste vročine pri odraslih, vročina se giblje med 37 in 37,2 stopinje?
Vročine ne spremlja prehlad, boleče grlo, kašljanje, le slabo počutje in občasen glavobol.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
kako meriš TT in z kakim termometrom
confused-1.gif

ker 37-37,2 ni vročina

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
A ve kakšni so lahko vzroki pogoste vročine pri odraslih, vročina se giblje med 37 in 37,2 stopinje?
Vročine ne spremlja prehlad, boleče grlo, kašljanje, le slabo počutje in občasen glavobol.

Povsem mozno da si suspekten na kaksno prikrito levkemijo. Sedaj pa upaj da bo kak preklemanski "dohtar" ki ima dve jahti, 4 hise in 16000eur place mesecno pripravljen pomagat.
evil.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.166
713
113
To je normalna temperatura. Recimo jaz imam skor zmeraj nad 37stopinj sploh poleti al pa ko sem fejst oblečen. Nekje se mi gliblje do 37,2 pa sem čist kul nič mi ne fali, nič, počutim se odlično. Ampak ko se me kaj loteva pa temperatura naraste na 37,3 ali več, lahko je tudi samo 37,5 pa bom na očkah in drugje čutil da nisem taprav, pa slabo se bom počutu.
Jz se ne sekiram zato..

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Jst sm opazu da je to povezano s tem če ješ makarone. Če so v mesni omaki je še ql in se temperatura po obroku giblje tam nekje 36.90-37.05 kokr je pa kakšna zelenjavna omaka se mi pa skoraj vedno temperatura dvigne na 37.15. Tako da ene 3x sem šel že bruhat, ko je zadnji digit preskakoval iz 5 na 6. Zihr je zihr. fak ... jebeni hipohondri ... kdo si sploh meri temperaturo, če ni resno bolan?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Šel si bruhat še preden ti je postalo slabo? In po vsaki zaužiti jedi si meriš temperaturo
confused-1.gif

Tak hudega primera hipohondrika pa še nisem videl...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Čisto premalo podatkov...

- Kako (in kje) meriš?
- Kako dolgo že traja?
- Je vmes kdaj pod 37 stopinj?
- Si imel prej pod 37?
- Imaš kake kronične bolezni?
- Si v zadnjem času kakšno poškodbo glave (to mislim resno, ne da si
bonk.gif
)?
- Se ponoči pogosto potiš?

Nekako za začetek.

V splošnem je lahko karkoli od defektnega digitalnega termometra, normalne telesne temperature (čeprav 37 pod pazduho (predvidevam, da si ne tiščiš termometra v rit) konstantno je že malo suspektno), preko tega da si si stisnil en mozolj, naredil en mini podkožni absces in imaš zdej vročino od tega vnetja in bakterij, pa že do omenjenih heavy duty rakov ala Hodgkin.

Blankman

Pripravnik
2. sep 2007
290
0
16
Kakšnih deset dni nazaj se je meni zaključila enaka epizoda. Dva tedna trajajoča. Sem bil skoz v redu, do 8h zvečer, potem pa je v pol ure narasla vročina tudi do 38, večinoma pa tam 37,6. In tako do ene polnoči, potem pa spet v redu do naslednjega večera. Drugih stvari ni bilo, boleče grlo, nos, glava,... nič. Mi je pa ene 5 ljudi reklo, da je to prekurjenost. In res, ko sem pomislil, sem vsak dan prej hodil iz službe po enega otroka v vrtec in še enega v šolo, domov, nafutrat, .... do večera gužva, ko pa sta šla spat, pa je ven udarilo. Sem pa še na netu prebral enga dohtarja, ki je rekel, da do 37,5 ni vročina in če ni drugih simptomov in če ne traja več kot pol leta, da to ni nič. Da bo minilo. In je.
smile-1.gif
Je pa bedno počutje ja.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Problem se ne pojavlja pri meni.

Vročina ji niha, recimo ob petih popoldan je bila včeraj 37,2 in jo je zeblo, glav bolela, zvečer ob osmih je bilo vse ok in temeratura 36,7. Zmeraj ji niha gor in dol, ponoči pa tudi pravi, da se občasno poti.

Kroničnih bolezni ni, edino včasih jo želodec heca, krvna slika bi naj bila ok.
Poškodb glave ni bilo.
Ta zadeva traja že 2 leti, ampak nikoli v poletnih mesecih.

PS: nekdo je omenjal dohtarje. Če bi oni kaj povedali, potem ne bi tukaj spraševal, če je že imel kdo oz. pozna kdo tak primer.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Na alterju je ne bo noben pozdravil. Kaj bo naslednje, kako doma poceni presaditi ledvico ?