Podpora kart na Gps napravah?

_MalcoM_

Zelenc'
17. sep 2008
2
0
1
Lep pozdrav

Sem nov na na forumu in mogoče je kje ta tema že odprta ampak je nisem zalotil.

Sicer bi prosil za pomoč, imam garmina 250w adria route CN2008 itd. in nisem preveč zadovoljen s to napravo, zato bi prosil da mi svetujete najboljšo in naj ugodnejšo rešitev, na dan delam okoli 500 do 700 km in sem odvisen od gps naprave. Prosil bi vas če mi razložite ali se da na garmina naložiti še kakšne druge mape kot so TT, igo, itd... še sam ne vem katere so in če se da mi prosim svetujte katera je najbolša od teh, če se ne da si mislim kupiti MyGuide GPS 4300 kjer mislim da podpira ostale mape, sicer pa ne vem katere zato bi želel, če mi lahko kdo razloži samo delovanje MyGuide GPS 4300 in podporo njegovih map ali pa mi svetujte katero gps napravo naj si kupim in katero mapo naj si naložim želim samo, da je kakovostna in da podpira čim več eu držav + balkan itd...
Zanima me samo za gps sprejemnike in ne telefone ter dlančnike.

Že v naprej se vam zahvaljujem za pomoč

hvala

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kje se največ voziš, po Sloveniji ali tudi izven?

Kaj ti pravzaprav točno ni všeč na Nuviju? Morda je stvar rešljiva.

Imaš najnovejši Adria Route?

_MalcoM_

Zelenc'
17. sep 2008
2
0
1
Vozim po celi evropi nizozemska, švedska, finska, francija, irska, škotska itd... ma vse povsod,
Garmin mi ne potegne zato ker ima tak čudn in dolgotrajen sistem nalaganje zemljevidov in
dostikrat ga v kakšnih mestih zmede kot so frankfurt, berlin, london itd... pol kr neki preračunava
in pol stojiš k en majmun s kamionom tm na cesti pa ne veš kam itd... folk ti piska in take zadeve.
Zanima me če garmin podpira kakšne druge mape kot so tom tom in podobno .

Skratka zanima me katera mapa je najboljša po vaših izkušnjah CityNav..., TomTom, pa ostale k so. Jaz osebno poznam
samo CN. Kar se tiče Gps naprav bi pa tudi prosil za nasvet katero se splča kupiti, in ob vaših nasvetih bi prosil
če mi lahko potem še poveste katere mape podpirajo te gps naprave, ker tu mi največ dela probleme ne zastopim se o podpiranju
map in če mi kdo reče naj pogledam google nimam časa ker sem večina časa na cesti.

hvala za pomoč
7-3 :D

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik _MalcoM_ pravi:
Zanima me če garmin podpira kakšne druge mape kot so tom tom in podobno .

hvala za pomoč
7-3 :D

Garmin podpira samo garminove karte, kot je CN, AR, SCG itd.
V jeseni prihaja posodobljena karta EU.

Tudi na Navigona sem uspel spravit samo karto od navigona. In sicer zadnjo verzijo Q3.
Meni Navigon ne sede! Preveč napak na kartah...

Tu mi je Garmin v prednosti, ko pa pridem v Slo ali Cro, pa itaq nimam kaj drugega kot pa Garmin.

Tudi tebi 73
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tu ti pa žal ne morem pomagat, ker razen Garmina poznam bolj malo...
So pa, kot so ti že napisali, žal nekompatibilni med sabo.

Če si morda sposodiš kako navigacijo in jo preizkusiš na eni furi?

Spadaš pa očitno v daleč najzahtevnejšo skupino uporabnikov, kar se tiče kartografij. Morda sistemi enostavno še niso dovolj razviti / prilagodljivi za tvoje potrebe.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Preberi tale opis. Zadeva se še najbolj približa navigaciji za profesionalce. Za Balkan ti pa ne preostane drugega kot Garmin z AdriaRoute in SCG Route (upam, da tega ne rabiš).
cool-1.gif

KOt so ti že odgovorili, na Garminovo napravo lahko naložiš (zaenkrat) samo Garminove (Navteq) zemljevide. Če imaš čas in znanje pa se lahko pozabavaš tudi z napravami, kupljenimi v Tušu, Merc. Sparu, Lidlu... Na vse je možno naložiti vsaj iGo in Sygic, ki imata Teleatlasove karte, ki pa naj bi bile boljše od Navteqovih, vsaj kar se zahodne Evrope tiče.

Srečno vožnjo in 73

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moje najbolje, da si sposodi kakšen tomtom ali igo sistem pa da v praksi vidi razliko, če mu vse skupaj bolje ustreza.
Jaz sem lani enemu avtoprevozniku nalagal karte na stare streetpilote (okoli 20 kosov), vozi predvsem v Zah. Evropo in Skandinavijo in je povedal da so zadovljnji z njimi.

Je pa tak kot pri vsaki stvari. Malo je treba s pametjo uporabljati vse skupaj in se zadeve navaditi.