Podiranje sistema

esko

Pripravnik
30. maj 2008
40
0
6
Že 5x v kratkem času se mi je podrl sistem in sicer se naložijo winsi do tam kjer naj bi napisalo dobrodošli,nakar se monitor ugasne. Po ponovnem zagonu vpraša če zažene normalno ali v varnem načinu toda v vsakem primeru se ne zažene. Ponovna instalacija xp brez problema. Chkdsk ne najde napak,prek recovery console se ne da popravit.
Se komu kaj svita kaj bi bilo?
Še podatki mašine:
amd athlon 3000
mat. msi k8n neo
gra ati rx1550 256
ram 2x 512(obe ploščici enaki)
sata wd 200 gb
win xp sp3
staro 3leta

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Če bi se spomnil natanko kako ,bi ti pomagal, kar nekaj časa je že ko se je tudi meni v 1 mesecu točno to zgodilo mislim da 3 krat, potrebno je bilo obnoviti neko zagonsko datoteko, vse skupaj se mi je začelo dogajati ker sem dal dodatno palčko ram-a noter in izgleda ni bila ravno dobrodošla.

esko

Pripravnik
30. maj 2008
40
0
6
Saj sem tudi jaz dodal eno palčko rama vendar pred pol leta.
Ampak sedaj pa kar naenkrat težave. Ampak sem palčko po težavi vzel ven pa je blo isto.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
esko:

gres v recovery console (windows xp booot cd)
gres v mapo System Volume Information
gres v mapo _resto~1
poisces predzadnji RP (dir, in potem ti napise RP1, rp2... poisces zadnjega)
gres notri
gres v mapo snapshot
in potem:

copy _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE \windows\system32\config\software
copy _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM \windows\system32\config\system

reset pa je

če ti javi da nimas dostopa greš v mapo windows\system32\config in preimenujes system v system.bak ter se enkrat zazenes masino pa ponovis zgornje korake

esko

Pripravnik
30. maj 2008
40
0
6
dones sem pred vklopom stopil v dos in ugotovil da disk na katerem je sistem sploh ni prvi master ampak šele tretji master.
pa sem ga odjavil s tretjega in hotel prijavit na prvega pa ni šlo,tako da sem dal nazaj.