Podiplomski študij na EF - Management

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Hi.

A obiskuje kdo podiplomski študij na ekonomski fakulteti v LJ, smer management?
Me zanima kako je kaj na tej smeri, tako informacije malo nasplošno pač...

Hvala
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Nič proti tebi osebno, me pa zanima kdo si bo nabiral delovne izkušnje? Ne vem kdo bo zaposlil vse te mag.? Jih poznam veliko, ki študirajo na podiplomcu, nimajo pa niti ene same redne delovne izkušnje.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Pač to je ratalo stari uni program. Tako je tudi treba gledat na njega.

Tudi diplome so se skrajšale s prejšnjih 120+ na 60 strani. To ti dovolj pove.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Če te že zanima.. zadnji 2 leti delam ob študiju polni delovni čas, zadnje leto bolj resne zadeve... tako bo tudi v prihodnje.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Pač to je ratalo stari uni program. Tako je tudi treba gledat na njega.

Tudi diplome so se skrajšale s prejšnjih 120+ na 60 strani. To ti dovolj pove.

Saj diploma je pač.. seminarska s trdimi platnicami.. S tem ne narediš nič drugega kot pokažeš, da si vsaj malo pismen
grin1.gif

Če si stvari skozi leto dobro pripraviš jo napišeš v manj kot enem tednu
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Vseeno, brez delovnih izkušenj imaš lahko doktorat pa se ti bodo samo nasmehnili pri razgovoru za službo z izkušnjami.

@Infernus
Imaš pogodbo ali preko študentskega servisa opravljaš polni delovni čas?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
To je ta problem, ker ne moreš nabrati rednih delovnih izkušenj, zaradi zgrešene politike. Morda te bo hotel delodajalec zaposliti za redno, ko se pojavi priložnost.

Poznam kar nekaj starejših ljudi, ki mag. ne vpisujejo v svoj CV, ker se jih delodajalci "bojijo". Tako je v našem bananistanu, žal.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Eh, pa saj vem da je to velik problem. Vendar se ne vpisujem naprej v šolo zaradi papirja, ampak me stvari dejansko zanimajo. Pa tudi če bom moral zamolčati da imam mag. (takrat ko ga bom imel).
Drugače pa delam stvari enakovredne redno zaposlenim in svoji vlogi... Le da ni regresa, božičnic, ... :] :D

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Bolonjski magisterij je 7. stopnja - torej ekvivalent stari UNI diplomi. Tega ti verjetno še ne bo potrbno tajiti...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Stopnja kot stopnja... Glede tega se ne da nič spremeniti. Mene zanima samo če je študijski program kvaliteten in če se splača jim pustiti slabe 3k eur na leto? So predavanja kvalitetna? Gre za kup teorije ali so predavatelji dejansko tudi praktično kaj podkovani?

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Jaz poznam ene par ljudi, ki delajo magisterij na EF in so vsi izredno nezadovoljni s komunikacijo oz. odnosom.

Sicer je odvisno kje delaš, ampak v našem podjetju se ljudje ponavadi zaposlijo s V. stopnjo izobrazbe in potem doštudirajo oz. gredo delat magisterij (slednje delajo okoli 30 leta). Brez izkušenj pa ne marajo nobenega, bodo pa prej vzeli nekoga s V. stopnjo, kot VII., da o magisteriju ne govorim.

Nazadnje urejeno:

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
91
28
Čisto na kratko:

Prvi semester je bil katastrofalen (predmeti in profesorji). V tem semestru so bili splošni predmeti, ki jih imajo vse smeri.

Drugi semester pa je ODLIČEN, MENI je vse super, predmeti, profesorji... Takšno je moje mnenje, par sošolcev pa je nasprotnega mnenja.

Tako da nekaj na splošno nemoreš reči. Veliko je že po defaultu takih (babe povečini) da itk že celo življenje jamBra in bo seveda tud tuki. Ampak takih je dost ostal na dodiplomcu.

Dokler imaš zagona in da delaš zraven, TI SAMO PEJT! Tudi če ti vsi drugi strašijo kaj ti bo stopnja, nimaš izkušenj, nezaposlujejo prepametnih... vsak se bo itk znajdu kokr se bo sam, pa če ma 3. stopnjo al 16.. Prva najpomembnejša stvar je, da pridobiš bolj široko znanje, ki ti koristi pri vsakodnevnem življenju in ne pri delu, ki vsi tako mislijo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jaz to predlagam....

http://www.ef.uni-lj.si/imb/

redno in traja eno leto, je pa vse v angleščin
smile-1.gif

Dela je velik, samo vsako leto dobijo projekte in seminarske iz predhodne generacije, da ni tolk zajebano.

Pa vsaj ve se, da si naredu MBA, drugi bolonjski programi nimajo nobene povezave, si je pač vsak prfoks svojega zmislu.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Crna_Ninja,

hvala za izčrpen odgovor. Kako je pa kaj z urniki? Razmišljam tudi v smeri, da bi se vpisal redno (kar se lahko), hodil bi pa na predavanja od izrednih. Ker dopoldne sem v službi.
Na ta način bi privarčeval slabih 3k eur na leto, kar ni zanemraljiva cifra.

Hvala za info pa LP!

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
91
28
Predavanja in vaje niso nikjer obvezna (mogoče se najde kakšen predmet za katerega nevem), vendar je vseeno dosti "sprotnega" dela, kar je mišljeno kot razne domače naloge in seminarske naloge, zaradi katerih moraš priti na svoje vaje, tako da če na to ne bi mogel hodit, bi težko prišel skozi. Odvisno od tega, koliko bi ti kaj služba dopuščala, če bi se lahko na vsake toliko oglasil tudi na svojih vajah (z rednimi). Razlika je tudi to, da se vaje in predavanja med rednimi in izrednimi razlikujejo - sama snov (ne čisto vse, nekaj pa) in nekateri predmeti se pri izrednem začnejo prej, drugi kasnej v primerjavi z rednimi.

Kar nekaj je takih, ki hodijo na tak način, kot ti razmišljaš... tko da verjetno se da
smile-1.gif

Drugače je pa dobro hodit na predavanja in vaje že samo iz tega razloga, da spoznaš nove ljudi, skleneš nove povezave, ker če tko gledaš, od tistih 30 sošolcev, nekaterim bo pa že ratal nekam visoko zlest, kar ti zna zelo fajn pomagat
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Evo, bil na informativnih. Vse je super, razen tega, da ne vem kako bom kombiniral predavanja in vaje (redni vpis) s službo. To bo še izziv.. :D Drugače pa ja, to bo to!
smile-1.gif