Podgane!

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Od nekod so prišle...sicer ne v hišo pač pa v hlev -- kak se jih znebit?

imamo neko past na vzmet(in spredaj dišava) in ki super deluje pri miših ampak podgane se jo uspešno izmikajo -- in to ne take male 5cm.. sicer se nobena ne pusti izmerit ampak tak na oko imajo vsaj 15-20cm!!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Nimate mačka?

Drugače ja pa polno strupov, a problem je, če so pri "hiši" še druge živali, katere bi znale naletet na strup.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
maček se podgan izogiba ker so napadalne, strupene... kvečjem kakega mladička pohopsa maček odraslih podgan ne.

najboljš je če se nastavijo vrečkice s strupom (unim počasi delujočim, da podgane čimveč strupa še znosijo v gnezdo), da se vsi viri hrane (žita, seno...) pospravi.drugače pa pokliči deratizatorje...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Baje, da zanesljivo pomaga, če uspeš kako ujeti in jo potem mučiš, da cvili (pikneš, navežeš kaj nanjo...). Ta njen glas prežene vse enake vrste od tvoje hiše k sosednji hiši. Tako pravijo... Seveda jo je ujeti umetnost. Maček tukaj ni uspešen, ker je žival skoraj tako velika kot on.
Razen tega, kar pravi alkoholik, sem slišal še za recept, da se med moko zameša mavec. Baje, da to jedo in se ta reč strdi v želodku. S to nadlogo je tako, da nekaj, kar nekomu pomaga, ni nujno, da deluje pri tebi, ker so pametne.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
na debelo desko na namaži celo tubo lepila za miši. upaj da se ti ena ujame in začne cvilit, pol ostale ponavadi pobegnejo....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
ne boš verjel ampak si podgane tudi taco odgriznejo da se rešijo...

sam sem to videl ko sem imel probleme... fora je samo v temu da se poskrbi da ne bojo imele hrane, prostora pa bo bolje... vendar na kmetih je to tezko dosezt...

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Em... 20cm podgane bi se še ti ustrašu, kaj šele mačka
frown-1.gif

in ja -- mamo druge živali --- so pa "dejavne" samo ponoči, podnevi pa nikjer nobene--to mi je čudno?!?

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pr nas imamo tudi probleme z njimi v bivšem hlevu pri hiši. Celo leto jih ni nikjer, ko pa je grozdje zrelo, ga ponoči okupirajo.
jezen.gif

Ne pomagajo pasti, mački, strupi...
uf-1.gif
Je treba vedet, da podgane razen podobnosti nimajo veze z mišmi. Te živali so baje ene najbolj inteligentnih od vseh živali nasploh.

Enkrat sva s fotrom sumila, kje imajo gnezdo (ga je težko najti, zakrijejo vse sledi do njega). Sva zamašila vse luknje v prostoru, pa dva orng mačka sva imela s sabo. Odkrivava desko za desko, naenkrat pa samo butne v vse smeri ven. Bilo jih je ene osem od oka. Plezale so pa povsod, po stenah, po lesu, skratka povsod. V parih sekundah so vse izginile neznano kam.
confused-1.gif
Nisva mogla najti nobene dost velke luknje kjer bi lahko ušle, svašta, v paniki se zgleda stisne kot hudič, pa že vnaprej so morale imet izbrane zasilne izhode.

Aja mačka.
Sam zamijavkala sta žalostn pa se zavlekla v en kot. Oči so jima pa skor padle iz jamic še par minut kasneje.
hysterical-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Na splošno se jeseni zavlečejo "na toplo".

Sploh po siliranju koruze, ko zbežijo z njiv.

Meni lim ni všeč, ker se je enkrat maček ujel gor in sem ga moral odstriči z deske.

Sicer ste našteli že vse variante-kaj pa posoda z vodo, napolnjena do polovice, gor pa posut šrot (zmleto žito ali/in koruza)?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Mora bit fajn fajn gladka posoda, da ne spleza ven, ker ta hudič spleza povsod. Na ta način boš ujel samo eno, druge se ne bodo več ujele na isto finto.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sem imel tudi nekaj izkušenj. probal smo na štrom, pa na razne pati...a se samo ena, dve ujamejo potem pa se naučijo.

nazadnje smo imel vojaške vaje. ostrostrelka, metek je bil manj kot marka in smo cel tedn tolkli z bajte po dvorišču. tam je bilo žrtev veliko več. znebil se jih pa nismo, ker je bil globalni problem.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Kuno rabiš. Pri nas ena periodično preverja podstreho in je niti ne odganjamo, če se najde kaka podgana ( debilen sosed še vedno fura štalo) jo ulovi v noči ali dveh.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaj pa med kaksno polento steklo zdrobit in nastaviti? tako se uspesno voluharje preganja...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Tudi to je varianta
smile-1.gif
Pač dobiti eno zverino ki jim je kos. Za večino ostalih variant so prepametne.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
to je drugače čisto majhen pes (mehiški pinč) zelo prijazen in ubogljiv, ko pa vidi kosmatince kot so morski prašički in podgane, pa ga ne ustaviš.
Pred leti, je iz strahu bratrancu morski prašiček skočiz iz rok in ja je ta psiček v trenutku zagrabil za vrat in stresel...Kasneje so imeli probleme s podganami in so tega psička zaprli v štalo kjer so kasneje podgane s karjolo ven vozili
hysterical-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
jap...... hitrejši, agilnejši in bolj napadalen od vseh podgan in miši
smile-1.gif