"Podaljšek" za zaponko varnostnega pasu?

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Pozdravljen alter svet,

zaenkrat sem svoje povpraševanje objavil v Pomoč in nasveti v pričakovanju konstruktivnega odgovora.
Kratek oris stanja in problema:
en avto, trije kratkohlačniki, trije avtosedeži a le ena klop, ker v Russelheimu ne vejo, kaj je to družina.

Zaenkrat imam težavo le s pripenjanjem najstarejšega v njegov avtosedež, uporabljam varnostni pas v avtu, a zaradi podstavka lupinice težko dosežem njegovo zaponko, zvin desne roke.press

Oko sokolovo je opazilo t.i. seat belt clip extender, delajo seveda potomci naroda sedmih svetovnih iznajd.

Konkretno me zanima, ali ima oz. Je imel kdo s čim takim kakšno izkušnjo, morda poznate koga, itd.

Imam seveda varnostne pomisleke
priden.gif

Na kakšno silo oz. pojemek so testirane avtomobilske zaponke?
Lp
2184194-image.jpg

Priponke

• 2184194-image.jpg
    2184194-image.jpg
    22,8 KB · Ogledi: 3.584
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Varnostnih pomislekov osebno nimam, bojim pa se da tega podaljška ne boš vtaknil v tisto "režo" skozi katero pelješ pas (ker bo prišlo ravno do tam nekje) pri sedežu do 36 kg oziroma pri jahaču.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Jaz imam ti, sicer je na pasu, tako da lahko dolžino štelaš. Nabavil na Amazonu za enih 20 eur vse skupaj.

lp

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik janus pravi:
Pozdravljen alter svet,

zaenkrat sem svoje povpraševanje objavil v Pomoč in nasveti v pričakovanju konstruktivnega odgovora.
Kratek oris stanja in problema:
en avto, trije kratkohlačniki, trije avtosedeži a le ena klop, ker v Russelheimu ne vejo, kaj je to družina.

Zaenkrat imam težavo le s pripenjanjem najstarejšega v njegov avtosedež, uporabljam varnostni pas v avtu, a zaradi podstavka lupinice težko dosežem njegovo zaponko, zvin desne roke.press

Oko sokolovo je opazilo t.i. seat belt clip extender, delajo seveda potomci naroda sedmih svetovnih iznajd.

Konkretno me zanima, ali ima oz. Je imel kdo s čim takim kakšno izkušnjo, morda poznate koga, itd.

Imam seveda varnostne pomisleke
priden.gif

Na kakšno silo oz. pojemek so testirane avtomobilske zaponke?
Lp

ko se boš pozanimal :D pa se odločil in preveril varnostne pomisleke, prosim javi, da se ti pridružim pri nakupu :D

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
VanZ hvala za odlicen link, sem prebral in marsikaj mi je bolj jasno
Te posipam z zvezdicami
pozdrav.gif

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Baza sedeza je v bistvu jahac, ima pa se hrbtni del, kar ga naredi za avtosedez do 36 kg oz ravno obratno.
Otroka pripenjam ob sedezu oz. njegovem "rogu", tako da pasu ne vlecem skozi. Saj razumes.

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Super, alteras z dejansko izkusnjo!
In kako se obnese? Imas kaksno pripombo, pomislek? Uporabljas to za tak namen kot jaz?

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Glede na VanZ-jev post imam vse potrebne podatke za morebitno izvedbo testa, ce bo do realizacije preiskusa prislo, vsekakor objavim tukaj. Smo na vezi.

uli

Pripravnik
6. okt 2007
103
0
16
Jest sem nabavil 2 ker mam tudi tri nadebudneže zaenkrat zadovoljen nabavil pri promtehing@gmail.com trenutno je stran v izdelavi. lahko jih pa kontaktiraš.Tukaj ni pas za podaljševat ampak je zajla in je tako podaljšek trd in se mi zdi robusto.

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Jaz sem tule naročil pred pol ure,sedaj sem pa še tole temo našel.
Maky a ti si tudi kaj nabavil pri njih ,alisamo poznaš stran.

A kdo ve za kakšne pametne nože za varnostni pas v kombinaciji s kladivom za steklo?
NA tej strani seatbelt exteder imajo samo nože brez kladiva ...

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.766
2.596
113
POZOR!
Sem nabavu na ebay pa sem tisti jezik, ki gre v držalo z mezinčkom zakrivil.
Smrtno nevarno!

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
A to si na ebayu nabavil od tega prozizvajalca seat belt extender pros ali neko drugo podobno zadevo?

Zna biti res smrtno nevarno, če ni narejeno kot treba ...

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik burgy pravi:
Jaz sem tule naročil pred pol ure,sedaj sem pa še tole temo našel.
Maky a ti si tudi kaj nabavil pri njih ,alisamo poznaš stran.

A kdo ve za kakšne pametne nože za varnostni pas v kombinaciji s kladivom za steklo?
NA tej strani seatbelt exteder imajo samo nože brez kladiva ...
kupil od njih, ne sicer clip podaljšek ampak pač podaljšek pasu... se pravi dodatnih 20cm pasu...