Podaljšanje pogodbe

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Dober dan.
Prosil bi vas za nasvet, kaj naj naredim. V podjetju kjer delam, se mi je pogodba iztekla 20.10. Novo pogodbo so mi ponudili šele danes 23.10. in to za določen čas. Nekje sem slišal, da mi v primeru zamujanja z novo pogodbo pripada pogodba za nedoločen čas. Na tej, ki so mi jo prinesli, pa je spet podaljšanje za 6 mesecev. Podpisal je nisem tudi zato, ker smo se zmenili ob novi pogodbi tudi za nove pogoje, ki pa so na tej kar isti. Sedaj čakam na direktorja, da se pogovorima, dokler bi pa prav prišel kak nasvet.

PaCiEnT_666

Pripravnik
22. nov 2007
72
0
6
mislim da je ta rok 10 dni ... kar se pa podaljsevanj pogodb za dolocen cas tice, pa mislim da ti lahko 2krat podaljsajo ... potem pa ti dajo pogodbo za nedolocen cas, oz. ti ne dajo nobene pogodbe ... So pa eni tud taki, da ti spremenijo naziv tvojega delovnega mesta, pa cetud delas eno in isto zadevo ti potem lahko spet podaljsajo ...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik kapadimul pravi:
Dober dan.
Prosil bi vas za nasvet, kaj naj naredim. V podjetju kjer delam, se mi je pogodba iztekla 20.10. Novo pogodbo so mi ponudili šele danes 23.10. in to za določen čas. Nekje sem slišal, da mi v primeru zamujanja z novo pogodbo pripada pogodba za nedoločen čas. Na tej, ki so mi jo prinesli, pa je spet podaljšanje za 6 mesecev. Podpisal je nisem tudi zato, ker smo se zmenili ob novi pogodbi tudi za nove pogoje, ki pa so na tej kar isti. Sedaj čakam na direktorja, da se pogovorima, dokler bi pa prav prišel kak nasvet.

Po zakonu naj bi ti, če ti pred iztekom pogodbe ne ponudijo nove za določen čas ali vrnejo knjižice, morali dati pogodbo za nedoločen čas. Sem pa slišal, da se zna tudi to izpodbijati. Nisem pravnik, poznam pa nekoga ki je imel enak problem. Šefici je dejal, da je po zakonu tako in tako, ta je potem pristala na pogodbo za nedoločen čas. Ne bom pa povedal, kako se šefica do njega zdaj obnaša.
rolleyes-1.gif
Mislim, da bo kmalu sam dal odpoved. Morda je bolje, da se pogovoriš na lep način in morda še malo potrpiš (da boš 2 leti na pogodbah za določen čas, potem ti morajo dati za nedoločen čas). Vse je odvisno od tebe, od tvoje situacije. Če se sicer dobro razumete, če ti je služba pri srcu, plača OK, ne vidim razloga da ne bi sprejel pogodbe za določen čas. Moje mnenje.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik PaCiEnT_666 pravi:
mislim da je ta rok 10 dni ... kar se pa podaljsevanj pogodb za dolocen cas tice, pa mislim da ti lahko 2krat podaljsajo ... potem pa ti dajo pogodbo za nedolocen cas, oz. ti ne dajo nobene pogodbe ... So pa eni tud taki, da ti spremenijo naziv tvojega delovnega mesta, pa cetud delas eno in isto zadevo ti potem lahko spet podaljsajo ...

Da, to je stalna praksa. Ali pa te dajo na Adecco za pol leta.
bonk.gif

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Drugače se razumemo kar vredo, edino moti me, da v pogodbi ni spremenjenih pogojev, za katere smo se predhodno ustno dogovorili. Če se ne bomo mogli dogovorit, pač ne bom podpisal. Saj sem še mlad, ni panike za službo.
smirk-1.gif

Hvala za hitre odgovore.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Bom kar tukaj vprašal glede podaljševanja.
Pogodbo mi podaljšujejo za 6 mesecev. Septembra bo minilo 2 leti odkar sem v tej firmi.
Firma je d.o.o. z več kot 10 zaposlenimi.
Na pogodbi mi piše zaradi povečanega obsega dela.
V pogodbi sem na enem in istem delovnem mestu.
Prejšnji mesec sem dobil spet za obdobje 6 mesecev. To je že četrtič po 6 mesecev.

Pa me zanima če imam kako pravno podlago za nedoločen čas.