poceni omara za v hodnik (visoka) ?

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Kakor gledam, so večinoma vse omare globine 50 cm visoke največkrat 180 cm, kdaj tudi 200 cm . Hočem vsaj 220, če ne višjo (ikea ima 230 cm, se mi zdi). Širina najbrž ni važna, približno 100 cm.
Najbrž obrtniki tu v LJ poceni ne "znajo" nardit ?
Alternativa je izlet v Celovec z najetim kombijem, ali slučajno še kdo ima kakšno idejo ?

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Kaj pa razrez na Hobi programu, pa Spax vijaki ?
Poceni in predvsem po meri.
U Nulo !

LP

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Jaz imam po meri (mizar press), pa je bila cenovno enaka kot v trgovini, s tem da tista v trgovini ne bi zapolnila vsega prostora, pa tako bogo je delovala da sem rekel raje 0 kot to. Malo pri mizarjih poglej, saj se da dobit za normalno ceno.

Katsumi

Pripravnik
29. sep 2007
68
0
6
41
Jaz sem si omaro za hodnik zaradi izdelave na mero in dražjih alternativ (mizarji, firme ki izdelujejo omare z drsnimi vrati,....) naredila kar sama. Kot je rekel forgot: razrez v hobi prrogramu, spax vijaki, vezni vijaki,.. Omara je stala na svojem mestu v enem dnevu trdno kot kamen
smile-1.gif

Sigurno bi kak mizar naredil enako za malce več denarja, samo nisem dobila spodbudnih rokov od kogarkoli. pa je ostala lastna izdelava. Najceneje in res v nulo
wink-1.gif

Če gledaš kje boš najhitreje in najceneje prišel do omare (kar se da po meri) imaš kar nekaj variant:
- lastnoročna izdelava (če znaš, najhitreje, najceneje)
- izlet v Ikeo (tistih par deset EUR več, če je omara poceni in po tvojih željah, ni prehudo)
- mizar/firme, ki izdelujejo omare

Katsumi

Pripravnik
29. sep 2007
68
0
6
41
Isto hobi razrez. Saj vrata niso nič drugačna kot ogrodje omare, edino rečt je potrebno, da naredijo luknje za pante ob strani. Oni že potem vedo glede na višino vrat koliko lukenj bodo naredili, se pa da tudi kakšne druge user preferences dat notri. Drugače imam pa tudi doma poseben sveder za delat te luknje za pante. Mi bo prav prišel ker sem nazadnje za eno omaro pozabila povedat, da rabijo imet vrata pante.
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.580
4.508
113
49
Na sončni strani ALP
Sem našel dve mislim da Gorenski omari. Široka 70 globoka pa 40 če se ne motim.
S tem, da je ena visoka 87cm druga pa 150cm.

Enostavno sem dal eno na drugo in dobil omaro visoko 237cm.

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Hvala za hrabritev za "lastnogradnjo". Sicer še nisem probal omare delat, ampak upam, da bo šlo.
Torej osnovo vzameš iverko (ktere debeline), ustrezne barve in si zamisliš kje morajo biti luknje za razne štifte in pante ?
Izkušenj razen sestavljanja omar nimam, pa me zanima na kaj moram biti pozoren, da ne bom metal časa in denarja stran ?

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
na koncu smo šli v Celovec, Ikea. Ni glih zelo pocen, je pa boljša polovica predla od sreče. Majo res dobre ideje in te manj tošl boli, ko računaš kolko te pride vse skup.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
kakšno si pa potem kupil, ker tudi sam rabim nekaj za predsobo, pa v Ikei nisem našel nič primernega....

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik tac pravi:
na koncu smo šli v Celovec, Ikea. Ni glih zelo pocen, je pa boljša polovica predla od sreče. Majo res dobre ideje in te manj tošl boli, ko računaš kolko te pride vse skup.

dej link do omare ....

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
namesto 50, sva vzela globino 35, je zadosti za cevlje in malo krame. Visina 237, pride skor do stropa. Barva javor, eno vratno krilo 80€, ker je sirina 100, rabis dve. Sam okvir pride pa 60€. Pa še mal prirocnih kovinskih polic za cevlje po 8€, pa je ze kar lepa cena. Aja, se dajo dobit tud bela vrata, ta so samo 15€, ampak so takoj umazana, vsaj vidi se takoj vsaka smet, take smo meli prej. Fajn je tud izvlecna kosara, za raztreseni tovor, beri kape, copate ipd. Je lustn, sam na koncu te oberejo. Linka na omare pa nimam, se da katalog dol potegnt in vse pogledat.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
to je pax omara. Kombinacij je malo morje. Od globine, višine, vrat, notranje krame,..., ni da ni. Sam sem si sestavil 3 delno 50 globine, police za šuhe, štange,..., 250€ se mi zdi da je bila.
Kaj ste pa delali z belimi vrati da so bila vsrana pa mi ni najbolj jasno. Ker moja so po par mesecih enaka kot prvi dan, isto varjanto imam v kleti in so tudi še vedno snežno bela po 3 letih
stupid-1.gif
razen če nimava enakih v mislih

tukaj je planer za sestavit

http://www.ikea.com/ms/en_CA/rooms_ideas/pax_step_by_step_08/index.html