Poceni baby-phone z dobrim dometom

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Iščem poceni baby-phone (samo zvok, brez kamere), ki ima možnost napajanja preko elektrike in baterij, bistveno pa je, da ima dober domet. Imam sicer enega izpred nekaj let, ampak tudi po hiši ne vleče solidno, kaj šele ven na vrt.

Kakšno priporočilo iz prve roke?
Lahko nabavim tudi na eBay ali kje drugje v tujini, če je ceneje kot pri nas.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Kakor gledam dobra aplikacija, pride v poštev za ženin telefon, zame žal ne, ker sem na Windows phoneu.
tongue-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Sam sem testiral nekaj njih in najbolje se je obnesel Angelcare. No, pa Tommy tut ni bil slab, samo tisti je bil osnovni in prenosna enota ni imela možnosti polnilnih baterij
frown-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
Tommy ima normalen domet samo če sta obe enoti na štromu, sicer je katastrofa. Še reče se mu walkabout, ampak walkaš lahko z njim samo v radiju kabla.
hysterical-1.gif
Normalen domet je zame, da je oddajnik v prvem ali drugem štuku, sprejemnik pa zunaj na vrtu.

Nekaj popolnoma drugega pa je video motorola z ebaya za 90 eur, ne spomnim se imena, ki pa vleče vsaj 30m daleč, z vmesnimi stenami. Samo če si normalno slišeči, pomoje videa ne rabiš.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Še en glas za Angelcare. Dela vsakodnevno (med dvema družinama) zdaj že 6 let. Display je malo bogi, občasno kaj šumi, a dela še vedno in vleče odlično.

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
321
22
18
Še eden, ki lahko brez problema priporoči Angelcare (pri nas v uporabi model AC401, model s ploščami za zaznavanje dihanja pri dojenčkih). Stvar je stara že več kot 5 let in še vedno dela b.p., edino baterije je bilo potrebno zamenjati pred kratkim. Stvar dala skozi prvega otroka, sedaj obdeluje drugega
evil.gif

Zadeva preverjeno deluje čez 2 nadstropji hiše (iz prvega nadstropja do kleti), zunaj pa vleče vsaj 50 metrov. Ima pa naš model tudi opozorilnik za domet, tako da hitro vidiš kdaj si na meji dobrega dometa.
Omenjeni model dobiš brez problema še danes, 150 EUR res ni malo, samo na dolgi rok se splača, sploh če pomisliš koliko denarja tako ali tako zmečeš za otroke in razne bedarije zanje, pa so v uporabi precej manj časa kot elektronske varuške.

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Kakor gledam dobra aplikacija, pride v poštev za ženin telefon, zame žal ne, ker sem na Windows phoneu.
tongue-1.gif

Naredi si račun na bobu za 4 cente na minuto brez naročnine in še en telefon. Ceneje kot varuška in še nisi omejen z razdaljo.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Jaz kar uporabljam pmr postajo s funkcijo vox. Mikrofon imam na slusalke tako, da je postaja lahko na okenski polici. Domet imam tja 10km na prostem, s predelavo pa lahko imas se krepko vec. Baterije mi drzijo zdaj ze 5 dni brez polnjenja, pa se se niso sprazbile, uporabljam pa malo mocnejse kot jih dobis original not. Tako da sem vec kot zadovoljen, da nisem kupil namensko varsuko ki imajo domet samo za okoli hise.
Drugace imas malo morje pmr postaj ampak vseeno da opozorim da postaja ima kodiranje in vox funkcijo. Obvezno slusalke z mikrofonom, ker je odzivnost vox funkcije boljsa.

Pa se ena prednost pmr postaj. Da lahko imas se en komplet oz. neomejeno postaj, tako da lahko starsa, stara starsa slisita in tudi na isti frekvenci lahko uporabljas pogovor med seboj, ne da bi otrok slisal. Kar prav pride tistim, ki imajo veliko parcelo ali kmetijo.

Nazadnje urejeno:

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik sipu pravi:
Tudi pri nas do vrta ni vlekel noben baby-phone, sva si naložila na telefon https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sleekbit.dormi&hl=sl , deluje super preko wifi ali pa prek omrežja.
V bistvu imam doma še en Samsung S3 telefon, ki ga zlorabljam za Bluetooth povezavo za AV receiver in sem nanj naložil to aplikacijo, pa moram rečt, da deluje super, tako da se zahvaljujem za super idejo.
zmaga.gif

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Pa ce te zamika kamera, sam imam reseno tako. En router z dobrim dometom, en android telefon vsaj z 5mp kamero oziroma da ima dobre svetlobne pogoje. Na telefon nalozis program ip webcam, pa lepo spremljas povsod kjer imas domet wi-fi.
Sam sem dal router posebi brez neta, malo zaradi varnosti, router na podstresje pa zunanja antena. Tak da imam domet vsaj 200m, kar je vec pa ze prekinja sliko. Na 300m pa fps-ji mocno padejo ali drugace slika se osvezi na 5-10 sekund. Je pa fajn sploh ce ti vse to doma kje lezi. Ce ne pa bolha ali pa kak kolega ki ne rabi.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik Master_of_Disaster pravi:
Še eden, ki lahko brez problema priporoči Angelcare (pri nas v uporabi model AC401, model s ploščami za zaznavanje dihanja pri dojenčkih). Stvar je stara že več kot 5 let in še vedno dela b.p., edino baterije je bilo potrebno zamenjati pred kratkim. Stvar dala skozi prvega otroka, sedaj obdeluje drugega
evil.gif

Zadeva preverjeno deluje čez 2 nadstropji hiše (iz prvega nadstropja do kleti), zunaj pa vleče vsaj 50 metrov. Ima pa naš model tudi opozorilnik za domet, tako da hitro vidiš kdaj si na meji dobrega dometa.
Omenjeni model dobiš brez problema še danes, 150 EUR res ni malo, samo na dolgi rok se splača, sploh če pomisliš koliko denarja tako ali tako zmečeš za otroke in razne bedarije zanje, pa so v uporabi precej manj časa kot elektronske varuške.

Ker bo treba tudi pri nas kmalu nabaviti eno tako zadevo, se oziram tudi po nakupu v tujini.

http://www.pramworld.co.uk/angelcare-movement-and-sound-monitor-ac401

Je kaj drugačen, kot če bi ga kupil pri nas za 50€ več?

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik Scorp84 pravi:
Jaz kar uporabljam pmr postajo s funkcijo vox. Mikrofon imam na slusalke tako, da je postaja lahko na okenski polici. Domet imam tja 10km na prostem, s predelavo pa lahko imas se krepko vec. Baterije mi drzijo zdaj ze 5 dni brez polnjenja, pa se se niso sprazbile, uporabljam pa malo mocnejse kot jih dobis original not. Tako da sem vec kot zadovoljen, da nisem kupil namensko varsuko ki imajo domet samo za okoli hise.
Drugace imas malo morje pmr postaj ampak vseeno da opozorim da postaja ima kodiranje in vox funkcijo. Obvezno slusalke z mikrofonom, ker je odzivnost vox funkcije boljsa.

Pa se ena prednost pmr postaj. Da lahko imas se en komplet oz. neomejeno postaj, tako da lahko starsa, stara starsa slisita in tudi na isti frekvenci lahko uporabljas pogovor med seboj, ne da bi otrok slisal. Kar prav pride tistim, ki imajo veliko parcelo ali kmetijo.
Tudi dobra zadeva, če rabiš samo za zvok.

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
321
22
18
Dem glede na link iz anglije vsekakor rabiš dodatna dva pretvornika za naše vtičnice, pa pozoren bodi na to koliko senzorskih plošč dobiš zraven (eno ali dve), saj mnogo kompletov iz tujine vsebuje zgolj eno senzorsko ploščo (manjše postelje), ki pa za naše 120X60 postelje niso ravno primerni. Baje lahko dobiš tudi pri nas komplete zgolj z eno senzorsko ploščo, tako da se pozanimaj pred samim nakupom
cool-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Scorp84 pravi:

Nekako je vseeno padla odločitev, da kupim elektronsko varuško ali pmr postajo.

Za elektronsko varuško sem se odločil za Angelcare AC402, ki stane 80 €.
Kako pa pri PMR postaji vem, da ima "vox" funkcijo in da "so slušalke na mikrofon"? Je v cenovnem rangu varuške (80 €) kakšna primerna PMR postaja, mogoče kakšen direkten link?
Obvezno mora imeti tudi dock za polnjenje, za obe enoti (ni potrebno hkrati).

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Tudi moj glas gre AC401. Že dobra 4 leta BP. Morda kdo ve, kje bi dobil le nov gumb za vklop/izklop?