Poceni avto sedež v LJ

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Čisto odvisno od modela, prav velikih razlik v ceni pa ni. Izbrat model, potem pa telefon v roke in klicat od štacune do štacune.
Prvo pravilo je pa itak: varnost je pomembnejša od cene.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
Hvala, ampak, kje se dobijo, razen v Rutarju (predrago-vse!), Baby centru.. kje imajo še pestro izbiro?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Ariel
Recaro ima trgovino na Vodnikovi
Večji Mercatorji in podobni
Trgovine z avtomobilsko opremo
...

Sicer pa: zakaj pa kupovati pri nas? V Celovcu je kup trgovin, od Schmidta pa do OAMTCja (avstrijska verzija AMZS)

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
MIdva ga bova vzela v bejbi centru tegale . Ker se zavrti. To mi je kul. Drugače so v tej trgovini tut za 100€ in manj. Mislim pa, da imata ohranjene Malcom in Elvir

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
MIdva ga bova vzela v bejbi centru tegale . Ker se zavrti. To mi je kul. Drugače so v tej trgovini tut za 100€ in manj. Mislim pa, da imata ohranjene Malcom in Elvir
Jaz sedeža za katerega ni neodvisnih testov (adac, eurotest) ne bi kupil, tudi če ustreza normam. Tudi tisti iz državnega paketa, ki je na kreš testu razpadel, jim je ustrezal ...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Glej, glede tega kako varen more bit sedež, vsi starši komplecirajo, da je joj. A boš sedež kupoval, da se boš zaletval? Hočeš najboljše za svoje potomstvo? Proti 42 toncu ala šleper nimaš šans, verjemi. Pri rahlih trkih so pa itak vsi dobri. Jaz tut nisem maral iz paketa, ker je res en k. Sem pa gledal na funkcionalnost.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ne, kupiš ga za varnost otroka, v primeru, da se zaletiš,...Verjamem, da tega ne planiraš, se pa to še kako prehitro zgodi in niso vsi sedeži enako stabilni, ne nudije enake opore otroški glavi v primeru nesreče,....sicer vsak po svoje, samo ne vem, če se ti ravno splača gledat primarno na vse ostalo, kot na to kolikšno varnost nudi, lahko človeku še prehitro rata žal za napačno izbiro...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Sam iščem še tretjega in ko gledam po bolhi imajo nekateri ceno za rabljenega samo 20, 30€ nižjo kot stane nov.
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Glej, glede tega kako varen more bit sedež, vsi starši komplecirajo, da je joj. A boš sedež kupoval, da se boš zaletval? Hočeš najboljše za svoje potomstvo? Proti 42 toncu ala šleper nimaš šans, verjemi. Pri rahlih trkih so pa itak vsi dobri. Jaz tut nisem maral iz paketa, ker je res en k. Sem pa gledal na funkcionalnost.
Ubogi tvoj otrok ...
Če se ne misliš zaletavat, itak ne rabiš sedeža. No ja, ti kar ...
bonk.gif

Kar pa se rahlosti trka tiče: tisti iz paketa je kljub vsem potrebnim certifikatom razpadel pri trku, v katerem sicer ne bi bilo poškodovanih (torej rahlem trku)
Jaz pri nakupu nisem nič kompliciral. Pogledals em, kateri so najvarnejši, med vsemi temi sem izbral najbolj praktičnega (pravzaprav dva, da je v vsakem avtu eden, da ni kompliciranja s prestavljanjem in kje ga pustit itd ...). Simpl in brez kompliciranja.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Moja prijateljica ga je ravno danes dobila po pošti iz Neckermanana. Če se ne motim je stal 60€ in istega sva gledali pred kakim mesecem v Baby centru za dosti več denarja.

BC je zelo drag. Kupiti se splača samo takrat, ko imajo kakšno akcijo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Priporočam sedež Maxi-Cosi Priori SPS, nakup preko e-Bay Deutschland. Jaz sem ta isti sedež kupil pri BC v dnevni akciji za 99 EUR. Na e-Bay ga lahko kupiš za cca. 80 EUR (če imaš srečo in znaš bid-at), poštnina je 19 EUR. Če koga zanima konkreten prodajalec, mu lahko pošljem link. Čisto soliden sedež za malo denarja. 300 EUR za sedež je neumnost, sploh če ga montiraš v star avto.
grin1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Mal nazaj poglej kirga sem kupil, pol govori. Glede na to, da daš veliko na varnost otroka, predvidevam, da si zamenjal stekla na vratih v hiši (se spomniš par let nazaj v Šentjerneju), naredil ponovno prvo pomoč, zamenjal komplet jedilni pribor? Ograjca je v redu okoli hiše? Po tituli vidim, da ti je avtomobilska scena znana. Res je, da so otročički občutljivi. Je pa večina poškodb ali smrtnih žrtev otrok kje drugje kot v avti. Se motim?

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Sem videl katerega si kupil. Sem šele v drugo uspel ugotovit, za katero znamko gre. Testa sicer nisem našel, ampak po znamki sodeč mora bit kar dober. Najprej sem iskal pod znamko Axiss (j... ga, če je pa na tistem linku tako bebavo napisano ime sedeža) ...
Kar pa se tiče varnosti: vska stvar jo poveča, ene so bolj komplicirane, ene manj, ene statistično gledano bolj nevarne, ene manj. Varnostne nastavke dat v štekerje ai kupit varen sedež je simpl, nekatere stvari so bolj komplicirane, neketare še bolj. Nekje je pač meja, drugače bi moral otroka imet stalno na štriku, v zaščitni obleki in s čelado, samo doma v oblazinjeni sobi ... Ampak otroški sedež je vsekakor daleč pod to mejo - itak ga moraš kupit, samo varnega pač vzameš, in je.