Počena prednja vzmet fiesta l. 2006 (1,4 bencinc)

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Evo, kolkr sem gledal mi je počla vzmet na prednjem levem kolesu, ker je pri menjavanju gume odpadel cca. 5 cm dolg kos, pa vzmet sega malo preko časice.
Se da vzmet zamenjat doma al je ktreba it na servis? Verjetno se dela pri dvignjenem avtu?
Aja, pa kolko kaj to stane?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pol ure je dokaj realen čas, vsaj po občutku, za fedro okmplet odstranit.No je pa treba pol še montirat drugo fedro, kar pa gre malo hitreje. Avto na dvigalko, kolo dol, haubo odpret in odtegnit amortizer.Odtegnit roko/e in si že pri fedri.Če pa so šraufi na roki/rokah zapečeni pa zna trajat dlje
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
in če hočeš ok narediti boš moral zamenjati obe prednji vzmeti....taki deli se vedno menjajo v paru

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Evo, kolkr sem gledal mi je počla vzmet na prednjem levem kolesu, ker je pri menjavanju gume odpadel cca. 5 cm dolg kos, pa vzmet sega malo preko časice.
Se da vzmet zamenjat doma al je ktreba it na servis? Verjetno se dela pri dvignjenem avtu?
Aja, pa kolko kaj to stane?

Če boš menjaval fedro glej da bodo barvne oznake na obeh fedrih iste, barvno oznako preveri na ispravni fedri, pa za 50€ težko, če ti bo kdo menjal fedro, sem imel podoben primer na audiju...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Fedra se ne razjaha, razjahajo so amortizerji. Tudi ko sliši včasih, da kdo reče da se fedre posedejo ... tudi ni res, amortizerji popustijo pa je avto nižji.

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.531
113
Višino avta drži vzmet, in z leti se tudi ta seveda posede oz. faše klasični učinek utrujenega materiala.

Če je za ta avto znano, da pokajo vzmeti, bi jaz takoj zamenjal obe sprednji vzmeti, ker bo druga itak kmalu počila.
smile-1.gif
(Če fedri na tem modelu na splošno ne pokajo, pa morda samo levega, če ima recimo manj kot 50 k km, ker se take reči običajno menja v paru.)

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Km je dobrih 80k.
Če ni nujno treba bi zaenkrat menjal samo levo.

So za LJ ali CE kaki dobri in ugodni za priporočat? Ker na uradni servis jo zaradi tega ne bi glih peljal.
Pa je boljš, da njim prepustim nakup fedre ali jo nabavim sam in oni samo zamenjajo?

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.531
113
S fedri je hudič najti enake kot original, in sam bi raje vzel originalnega, še posebej, če boš menjal samo enega...

Vsekakor se pozanimaj za ceno materiala in montaže, če ni grozno drago, razmisli o menjavi obeh...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Vedno menjaj vsaj v paru in vedno nove! Poznam par primerov, ko so varčevali in menjali po eno rabljeno, pa je zopet odletela v par mesecih. Ob ustrezni 'sreči' se odletel kos zarije v gumo in naredi še več škode.
Pri iskanju novih poglej za kako športno varianto, zna biti precej ceneje (mene je komplet H&R za cel avto prišel ceneje, kot par originalnih).

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Evo, sem že zrihtal.
Na pooblaščencu bi prišlo 70-100 vzmet (generik-original), pa delo okol 70.
Sem sel kar na Avtodele, k so jo mel na zalogi, 48 €, pa do enga serviserja, ki je vceraj popoldne se delal in mi jo je zamenjal (uzad Hoferja v LJ, ob obvoznici). Delo pa 31 €.
Tak da upam, da bo zdej OK, čeprav je samo ena menjana.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Upat je najlažje
wink-1.gif
Res ne vem, zakaj nisi menjal obeh vzmeti?! Da te nebo na koncu dražje prišlo...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Punca je imela tako fiesto in je bil standard da so pokale vzmeti od določenega letnika....zato zamenjaj obe ker bo po vsej verjetnosti šla tudi ta druga....pa ni tak strošek menjat obe in si potem siguren.