Počasno delovanje odkar...

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Odkar sem začel uporabljat mobilni internet pri simobilu mi je začel računalnik delovat počasi. Pregledal sem ga z avastom in spyware doctorjem. Avast ni najdu nič, spyware pa enga trojanca in ga je pobrisal. Kako bi lahko izboljšal delovanje računalnika?

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Odinštaliraj Vodafone software, če ne potrebuješ aplikacije SMS. Števca itak ne potrebuješ,
ker si na unlimited. Potem klikaj samo na mrežno povezavo Vodafone...

S tem sprostiš vsaj 75 MB rama. Pa povežeš se hitreje.

Sicer sem se v nekem trenutku bal, da je zaradi tega internetna povezava delovala počasneje...
Ni bila težava v mojem računalniku ampak v nenadni preobremenjenosti operaterja, ki še traja...

lp,
Mpix

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Kje pa lahko odinštaliam Vodafone software? Jaz mam pod "program files" mapo simobil -> globe troter.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Hmmm... to sem mislil za Vodafone software in Express kartico. Najbrž nimajo
vsi modemi enakega uporabniškega vmesnika. Tudi sam sem nekaj časa
uporabljal software od Globe Trotterja, ki je bil hitrejši in manj sistemsko požrešen
kot priložen Vodafon connect. Potem sem vse odinštaliral in šel k konkurenci.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ah žalostno. Men dela tko kot je delal dial up modem.

Če ti GPRS dela na nivoju dial-upa si itak zmagal, ker pomavadi je dosti slabše
grin1.gif

Pri HSDPA so stvar bojda dosti boljše, ne morem pa iz prve roke kaj pametnega povedat
rolleyes-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ah žalostno. Men dela tko kot je delal dial up modem.

Meni je sredi Ljubljane delal tako kot tebi (po prilepljenem testu sodeč).
No, februarja je bilo 1500 - 2200 kb DL in 100 - 150 kb UL.

SMS-i se obračunajo po ceniku. Standardna cena brez ugodnosti.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Z zelo uporabno windowsevo aplikacijo msconfig (zaženi --> msconfig) greš na zagon zavihek ter zmečeš nesnago ven (razne winampe, adobe reader speed launcher, lahko tudi vodafoneove stvari). Kadarkoli lahko spet vrneš v zagon.

Stvar je tudi nasplošno blagodejna za boljše delovanje windowsev.
grims-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja zdaj je res velik naval pri simobilu. Dvakrat, ko so dobil (začetek maja in zdaj v začetku junija) usb modeme je bilo takoj vse razprodano. Jaz sem se že veselil, ker je res praktično, da lahko greš kamorkol in maš internet. Pa nisem nek zahteven uporabnik in bi bil čist zadovolen če bi mi konstantno delal okol 1000kbps DL. Ampak očitno bi treba še mal počakat, da se zadeve izboljšajo, tako da grem še za nekaj mesecev na žico. Upam da se bo v tem času izboljšal.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik mtey pravi:
Z zelo uporabno windowsevo aplikacijo msconfig (zaženi --> msconfig) greš na zagon zavihek ter zmečeš nesnago ven (razne winampe, adobe reader speed launcher, lahko tudi vodafoneove stvari). Kadarkoli lahko spet vrneš v zagon.

Stvar je tudi nasplošno blagodejna za boljše delovanje windowsev.
grims-1.gif

Sem že našel na netu tale članek in sem v "services.msc" izklopil tisto kar ne rabim. Čeprav sem pol ugotovil, da mi je najbolj upočasnil računalnik Spyware Doctor. Mogoče ve kdo za kakšen dober spyware, ki ne upočasni računalnik?