Počasni premik ali brisanje pošte (Thunderbird)

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Če v Thunderbird (ver. 2.0.0.22) izbrišem več mailov ali pa če jih premaknem (Move) v izbran Local Folder se ta zadeva izvaja cele minute. Levo spodaj piše: Moving/Deleting x mail(s) to xxxxx. in zadeva kar traja. Delo s Thunderbird ni moteno. Če izbrišem trenutno odprto pismo, se okno ne zapre, lahko ga pa sam, potem ga tudi v spisku ni videti več.
Izbrisane (shranjene) sem počistil, pa tudi preveč jih ni, ker 99% spama prestrežem z Mail Washer.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.474
113
Najprej stisni imenike (Datoteka - Stisni imenike), potem pa zapri Thunderbird in defragmentiraj trdi disk.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Najprej stisni imenike (Datoteka - Stisni imenike), potem pa zapri Thunderbird in defragmentiraj trdi disk.

Pri stiskanju (par sekund vse skupaj) - nobena skupina (Folder) ni imel dve strani mailov, torej vse praktično prazno. Defragmentiranje imam avtomatsko v ozadju in so vsi diski urejeni.
Mora biti nekaj drugega.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Ugotovitev: Thunderbird enostavno pozabi spodaj v statusni vrstici izbrisati sporočilo - Moving 2 of 2 to xyz. oz. nekaj podobnega. Torej zastonj panika! Oprostite!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lahko probaš 3.0 Beta 2 - meni dela OK vse, nobenih takih čudnih sporočil
wink-1.gif

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Lahko probaš 3.0 Beta 2 - meni dela OK vse, nobenih takih čudnih sporočil
wink-1.gif

Bom že preživel tudi s tem. Edini problem je bil, ker nisem upal ustaviti Thunderbird, dokler je tisti napis še "svetil". Saj ni bilo nič narobe, le lepotna napaka!

Beta aplikacije redko naložim. Imel sem kolega, ki še aplikacij z 0 na prvi decimalki ni nikoli poskusil (x.0 npr.).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Heh, jaz pa sem ravno obraten - sprobam vse Alphe, ki jih najdem
grin1.gif
Edino operacijskega sistema (ali Service Packa) ne dajem gor dokler ni končne verzije.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj ene alpha verzije so zelo dobre, ene finalne pa včasih niti "alpha" oznake ne zaslužijo. Ime oz. oznaka je boljkone marketing in nima veze s kvaliteto izdelka.