Pobijanje živali? Da ali ne?

Ali ste zato, da se lovcem prepove pobijati živali?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Zopet gledam piramido in je zanimiva tema. Ste za, da lovci pobijajo živali ali ne. In poter Drnačova vsa pametna reče, da misli, da jih ne bi smeli. Halo nas, ki smo bolj na deželi divjad dobesedno okupira, če se jih ne bi pobijalo. Že sedaj jih je pol preveč, kaj šele, da se jih ne bi smelo pobijati. Seveda je prej ponosno povedala, da je vegetarijanka. Evo jest sem pa zato, da prepovemo solato za vegetarijance. Madonišp me pogreje to. Naj malica tisto svojo solato, mene pa pusti pri miru, ko si pripravim en ornh zrezek.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Upsss po pomoti glasoval za da.

Seveda sem zato da se pobijajo.

En primer: Srna se pač nekje poškoduje. Normalno da jo lovec ubije kajti to je samo mučenje in prenašanje bolezni na druge gozdne prebivalce.

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
Jaz nisem za prepoved, se more narediti selekcija tudi med divjadjo, saj delajo preveč škode po poljih, vrtovih... Drnačka je pa itaq kar neki...
stupid-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Za eno bolno, pobijejo 50 zdravih, precej poceni izgovor. Obstajajo volkovi in šakali (v Istri), ki za take primerke poskrbijo. Tudi če umre, je dovolj kandidatov za mrhovino. Temu se pač reče naravna selekcija, lovcem je pa bolj do trofej in raje pobijajo kapitalne primerke (= največje in najmočnejše)

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Mislim, da lovci morajo rečit divjad v gozdu. Ampak, ko ti recimo postrelijo okrog 10 mačk, bi jih pa najrajši sam postrelal...
10.gif

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Glede na to, da je teh srn ogromno in da so že tako udomačene, da 10m vstran od bajte je solato v vrtu in se ne splaši ko stopim ven, sem kar za, da jih razredčijo. Pač tiste živali, ki ji hje veliko in delajo škodo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sem za prepoved (če bi bila možna)

Pač neka skupina ljudi, ki si je prisvojila oblast da edina lahko pobija živali v gozdu. To si je prisvojila na podlagi tega, da vsako leto odnese v gozd za en voz sena.

Nobena vrsta živali ne ogroža ljudi do te mere, da bi nas morali lovci varovat pred njo (pozabte na rdečo kapico).

Kakšen pomen za varstvo narave ima, da se enkrat na mesec privalita pod hišo dva pijana lovca ter streljata na račjo družino. Seveda preveliko število rac povzroča onesnaženje voda al kaj?
tongue-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
moja soseda ima 12 mack, zivi v cudni bajti in macki se cele dneve pretegujejo po nasih avtomobilih, zelenici, serjejo vsepovsod, zadnjic je en splezal 10m visoko na MOJ balkon, sral in se soncil!! z veseljem bi postrelil, golazen. ce hoce jih ima lahko zaradi mene, ampak zaprte v bajti, jaz sem na njih alergicen, dobesedno.

kar se streljanja zivali v gozdu tice me prav zanima kateri [censored] hoce sprejeti uredbo o nestreljanju?! spet en zategnjen mescan kateremu visek rekreacije pomeni vzpon na smarno goro in srne, razen v golazu, se videl ni. naj pride v nase kraje kjer se nedalec od ceste ze sredi dneva divje svinje z mladici sprehajajo
crazy1.gif
mater take neizobrazence bi najraje sredi narodnega parka denali spustil. naj tam ujcka uboge zivalice.
stupid-1.gif

da ne bo kaksne pomote, rad imam naravo ampak zivimo v civilizaciji in prav je, da se vzdrzuje eno ravnovesje. pa ceprav v nasih krajih lovci med voznjo iz avtomobilov streljajo
bonk.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik pediater pravi:

Pač neka skupina ljudi, ki si je prisvojila oblast da edina lahko pobija živali v gozdu. To si je prisvojila na podlagi tega, da vsako leto odnese v gozd za en voz sena.

Nobena vrsta živali ne ogroža ljudi do te mere, da bi nas morali lovci varovat pred njo (pozabte na rdečo kapico).

Kakšen pomen za varstvo narave ima, da se enkrat na mesec privalita pod hišo dva pijana lovca ter streljata na račjo družino. Seveda preveliko število rac povzroča onesnaženje voda al kaj?
tongue-1.gif

no prid ti k men na en pir potem te pa povabim v okoliske gozdove. me zanima kako hitro bos mnenje spremenil. sej v zivalskem vrtu je tudi lepo opazivati zivalice.. ko so za jeklenimi palicami.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Sem proti.

Lovci naj imajo pravico, da naredijo ravnovesje pri divjadi.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Res je, da mnogo lovcev nima vse pošlihtano pod streho. In je Pintar kar dobro rekel, da so mnogi nevarni, ko spijeje kakšen glaž preveč in potem hodijo s puško okoli.

Samo selekcijo živali je treba delat, pa na kakšnen drug način. Zaradi mene lahko dajo vojski pooblastila, da se mora toliko in toliko divjadi pobiti.

Pa še nekaj, če se selekcija ne bi delala bi hitro tudi vegetarijanci ostali brez hrane, ker bi živali vse požrle.

lp

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:

tongue-1.gif

no prid ti k men na en pir potem te pa povabim v okoliske gozdove. me zanima kako hitro bos mnenje spremenil. sej v zivalskem vrtu je tudi lepo opazivati zivalice.. ko so za jeklenimi palicami.

Živim zraven reke in gozda.
Dnevno videvam srne, lisice, veverce, včasih tudi zajce in jazbece.

Neke noči sem šel peš domov in je v bližini hiše bil merjasec. Nevem al bi me napadu al ne, samo sem ga z velikim strahom obšel in odšprintal v hišo. Tudi medvedje so. Res pa je da je to območje samo prehodno za njih.

Pred čim me varuje lovec? Pred več merjasci, več medvedi, srnami, racami?

naj me raje nekdo varuje pri prečkanju ceste, je npr. veliko večje tveganje za ljudi kot en medved opažen na Golovcu. Pa čeprav so mediji to zgodbo par dni obravnavali.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Saj za odstrel parih medvedov in merjascev ni potrebe da so vse stene v hiši prekrite s trofejami raznih vrst. Nekatere te vrste so zelo redke.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:

tongue-1.gif
kakšne strelaš, pediater
stupid-1.gif

-prvič..nisem še videl , da bi se kar tako lovci privalili pred hišo in vse povprek streljali
confused-1.gif
če si pa to videl je pa izjema..tudi v drugih organizacijah obstajajo izjeme, ne moreš pa kar posploševat ej.

-drugič-voz sena ja.
bonk.gif
samo jaz imam v 1 letu toliko obveznosti, da bi moral znosit 10 voz sena-ampak ker jih nisem, mi grozijo sankcije-razumeš? ker preprosto nimam časa..

-tretjič..članarina-kaj misliš, jo porabimo za žurke? ne -gre za poplačilo škode, ki jo divjad naredi lastnikom zemljišč a veš

-četrtič..trofeje..sem že nekaj časa lovec, pa imam doma eno rogovje-pa še tega sam našel v gozdu..tako

-kar se tiče število divjadi..so ti pa drugi povedali, ki zgleda ne živijo v Fužinah, ampak na deželi..

che

Pripravnik
20. jul 2007
169
1
18
sem proti prepovedi, saj je to samo koristno za nas vse in za živali same.....................ne gre se za iztrebljanje ampak samo za redčenje..................pol pa pustmo še grmpvje rast, pa travo pa da vidmo kam pridemo.................................fak me take pametnjakovičke ra.z.p.i.z.d.j.o.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Nekaj lovcev pač poznam.

In ti pijanci mi niso všeč. Res pa je da ne poznam vsega njihovega dela.

Ker vidim da si član LD, te prosim da meni in ostalim ki smo proti, na kratko razložiš delo v LD.

Če me prepričaš, mogoče spremenim mišljenje.

Zaenkrat imam pa že od majhnega negativen odnos do lovcev.

Nazadnje urejeno: