Po kateri številki naročat rezervne dele?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Pozdravljeni,

torej zadeva je takšna, večkrat zaidem na kakšno Nemško stran z rezervnimi deli in zahtevane so določene številke iz prometne/homologacije na podlagi katere ti najde primeren rezervni del za tvoj avtomobil. Primer je tukaj:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370325659565&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Zahtevajo nek "KBA". Torej pod oglasom v polje 2. in 3. bi moral vpisat določene številke, kje naj dobim te številke? Sem imel v roki prometno, homologacijo in tega nekak ne najdem... Hvala

Lp

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Pa sej je vseeno, ali na tak način iščeš ali pa psodaj izbereš znamko, model, varianto pa ti isto najde...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
To (KBA) so njihove identifikacijske številke za vozila, v bistvu posebej za rezervne dele. Mislim, da jih ostala Evropa ne pozna.

Tako je:

KBA

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ma jebo jim jaz njihove standarde... Hvala vsem za obrazložitev!
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Kaj pa pomeni PR-Nr. ? In kje najdem to številko? Tudi po teh številkah se iščejo deli. So pa to vsaj pri Audiju trimestne številke: 1LG, 1PR itd...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Product number. Pišejo na delu in v katalogih (recimo autodata).

Sem pa sam naročil iz nemčije že vse živo - hladilnik, jermene, sklopko, diske, ploščice... pa je vedno bilo vse tako, kot piše na strani. So res zlo natančni glede tega in če piše tvoj model med združljivimi, bo tak tudi držalo. Kaj šele hitrost, lani naročil hladilnik za Kio, čez 2 dni je bil pri meni.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Amm pri Audiju zna bit to problem saj je v enakem letniku, enakem motorju npr. 4 različni diski....

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
KBA najdes v Nemskem Fahrzeugbrief-u ce ga imas seveda.
Zimmerman diske mislis narocit?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Zaenkrat so še vredu diski, sem 2 meseca nazaj menjal ploščice, smo pa gledali da bo ob naslednji menjavi potrebno tudi sprednje diske menjat ja... Gledam te Zimmermann ali pa morda ATE čeprav mnogi pravijo da ATE ni več to to odkar so ga kupili Italjani, naj bi kvaliteta padla. No nebom kompliciral, disk kot disk ampak nebi rad po par mesecih ali pa prvič ko bom prletel v lužo da mi bo avto ob zaviranju treslo... Morda kak drug predlog? Aja športnih diskov ne rabim tako da če kdo misli to predlagat brezveze
smile-1.gif

Blue GTI

stručko
Osebje foruma
19. jul 2007
404
3
18
Ljubljana
www.69performance.si
Določene PR-xxx najdeš na nalepki v servisni knjigi ali pa v prtljažniku. Ponavadi so za bremze notri. Drugače pa je večino PR-xxx kod možno dobiti na servisu, če ti jih izpiše za tvoj avto.

Pošlji mi št. šasije na PM, pa bom probal videt glede diskov, kaj imaš tovarniško gor vgrajeno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Blue GTI imaš prav ta cifra se nahaja v servisni knjigi med drugimi "100-imi" kodami in je not nalepljena! Saj jaz vem katere diske imam, verzijo 321mm, spraševal sem samo nasplošno glede tiste KBA cifre in smo ugotovili da je to njihova Nemška zadeva... Bom pa ti na PM poslal še vseeno šasijo pa preveri še ti da bo za ziher da ne bom naročeval slučajno napačnih diskov... hvala

Lp

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Jaz bi vzel ATE, Zimmermanna imam sedaj in naslednji bodo spet ATE. Do sedaj se nisem imel nikoli problemov z ATE.
Za optimalni zavorni ucinek pa mora biti pravilna kombinacija diskov in ploscic.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Mac, kaj pa je narobe pri Zimmermannu? Trese? Ja bom naročil ploščice + diske v kompletu ja. Sem že gledal sprednji disk + poščice ATE = 200€.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Jaz imam naluknjane, najbolj me je motilo da diski izredno rjavijo sedaj sicer imajo neko varijanto tudi da so galvansko zasciteni ker so verjetno tudi sami pogruntali vendar so bili ti pred kratkim precej drazji. Tudi tiste luknjice na povrsini diska so se zabijale z zavornim prahom, najslabse pa je bilo da je bil zavorni ucinek v konbinaciji z ploscicami Ferodo DS2500 katastrofalen. Hladne bremze niso prijele popolnoma nic, felne pa popolnoma rdece od zavornega prahu, diski so imeli zelo globoke rise.... Zavorni ucinek sem precej izboljsal z ATE ploscicami, tudi diski so se poravnali. Mogoce bi bil slab zavorni ucinek tudi z ATE disli in Ferodo ploscicami, vendar ena slaba izskusnja je dovolj. Eni tudi govorijo da jim je Zimmermanove diske zvilo vendar sam s tem nisem imel problema..Podobno sem imel na zadnji osovini Brembo diske in Lukas ploscice in so nastali risi, ko sem zmontiral ATE so risi cez casd izginili...Naslednijc dam diske in ploscice ATE ker zadevo poznam in nicesar ne riskiram

Nazadnje urejeno:

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
DS2500 potrebujejo nekaj toplote za svojo delovanje in niso primerne za nedeljske voznike. Priporočam original ploščice, ponavadi za nemška vozila dela Jurid.