Ploščice - kje najceneje

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kje najceje dobiti ploščice, ne rabijo biti lepe, ampak čimcenejše? Lahko tudi v italiji oz. avstriji.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Poceni ploščice ima OBI, samo so ravno toliko dobre, kot so poceni ...
uf-1.gif

Noker

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Potem pa sploh ne vzet najcenejših.
Sem jih kupil v obiju. Za pogledat so, položil sem jih tudi brez problema, samo mi pa sedaj položene pokajo, samo če jih malo bolj grdo pogledam. Bom moral vse zmetat ven in nove položit.
Če ti je pa to cilj, potem pa kar hitro v obi po najcenejše.
Rajši malo poglej, se dobijo kake A klasa v akciji zelo poceni. Bo boljša varianta.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Benady, saj sem odgovoril, da so ravno tako dobre, kot so poceni (za en "kakec"), pa tudi ostali se strinjajo z nama.

On Avtor: bejž, sploh pa ne dajat v delavnico takih ploščic, čez eno leto jih boš pa ven metal.
Ti povem zelo "intimno" izkušnjo: v svojem objektu (hiši) imam povsod po hiši ploščice boljše (ne najboljše) kvalitete, sicer daržje, pa mi ni nič žal, za stopnišče pa sem dejal, ma naj bo, sej ni važno ... bile so izredno (!) poceni (okrog 6 EUR za m2), zdaj mi je pa žal, kolikor imam las na glavi (in, ni jih malo
evil.gif
). Bi takoj menjal, ampak po dobrega pol leta si pa tega res ne želim ...

Noker

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ploščice rabim za delavnico, tako da morajo biti res poceni.

Za delavnico morajo biti GRES .Ko jo pogledas zadaj je zrncasta in siva
wink-1.gif

Ker vsi kritizirate OBIjeve - kupil sem jih prav tam mislim,da so bile dobre 3 eure in prav tako lepilo(najcenejse).
Vse iste dimenzije,lepo ravne in nobena razbita
cheer.gif

Sicer pa polozena ploscica poci,ce lepilo ni enakomerno naneseno ali ce ima slabo podlago
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
Bratu so dali za polagat ploščice s polovičnim zamikom cenovnega razreda 50 E+, ki so bile krive nekaj mm. Naročnik je pri prodajalcu s težavo dobil ravne.
Tako da ni nujno da bodo drage ravne.Razne OBI in BAU variante pa nimam izkušenj. Bi moral brata vprašat. Sam imam gorenjeve v kopalnici (cca 10 E) kakšne pa on "priporoča" za razne delavnice in hleve pa ne vem.

Bo v delavnici samo peš hoja, ali tudi razni viličarji itd... Kakšno dimenzijo in barvo želiš (epppress)
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Točno za delavnice je granitogres, sam sem pred dvema letoma kupil najcenejše v baumaxu in še vedno držijo, pa se vsak dan vozi gor avto. So pa ti gresi ponavadi debelejši kot navadne ploščice in imajo od 6 do 8mm debeline.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Glede nanosa lepila je sicer logično, kar pišeš, samo težko si razlagam, da je VSE ploščice polagal ISTI polagalec, pa drugje nimam težav.
Seveda pa je možno tudi to, da so med boljšimi slabše, med slabšimi še slabše in med slabšimi boljše od slabših
evil.gif

Mal zakomplicirano, a drži vodo
hysterical-1.gif

Noker

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj pa tisti posebni tlak.

drugače sem jaz za tako situacijo vzel slabšo klaso hudo dragega gresa v tapro grosistu, v lescah. trgovinop imajo tudi na cesti na brdo v lj.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
jezen.gif

Česa ne poveš? In to zdaj, ko smo se razgovorili o kvaliteti TALNIH ploščic
10.gif

No, po steni pa niti ni tako pomembno ... poglej v OBI-ju.

Noker

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Hehe, sorry, sem zdaj dal še enemu za prebrat pa mi je rekel, da sem izpustil ključen podatek.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Torej v OBI po poceni gres - ce so dobre za na tla bodo tudi za zid
evil.gif

Pa ne isci na razstavnih policah-tega imajo na paletah nasproti info oddelka vrat,oken,...
So pa malo tanjse 5-6 mm - kvaliteten talni gres je 7-8 mm debeline ampak tudi tak poci,ce ni trdna podlaga in enakomeren nanos lepila.

vejca

Pripravnik
14 let je od tega kar smo po hiši polagali ploščice in kupili smo najcenejše kar se jih je dalo dobiti, ampak čudno še sedaj so take kot so bile takrat. Nobena še ni počila. Saj je prav da ni, ker jih imamo namen imeti še vsaj 15 let ampak da vam pokajo?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
14 let je od tega kar smo po hiši polagali ploščice in kupili smo najcenejše kar se jih je dalo dobiti, ampak čudno še sedaj so take kot so bile takrat. Nobena še ni počila. Saj je prav da ni, ker jih imamo namen imeti še vsaj 15 let ampak da vam pokajo?

15 let nazaj ni bilo obijev ,bauhausov in njihove kitajske robe.

Andrazz

Zelenc'
19. sep 2011
9
0
1
Živjo!

Tudi mi smo pred nekaj časa imeli podobne težave z iskanjem keramičnih ploščic. Na koncu smo jih vzeli na http://www.keramika.com/slovenija/ in moram reči da sem zelo zadovoljen! Cenovne razrede imajo zelo različne, vsa keramika pa je 1. klasa in narejena v EU.

Cene so res zelo različne, od tistih za par EUR na tudi čez 100 EUR na m2. Pač poglej malo za tisto kar iščeš. Smo veliko primerjali cene enakih modelov pri večih prodajalcih in so oni bili pri vseh za cca. 20% cenejši. Mi smo potem vzeli nekaj vmesnega za 30 EUR/m2 (z dostavo vred!) od proizvajalca Zirconio iz Španije in se ne morem niti malo pritoževat. Tudi to podjetje, ki je lastnik keramika.com je zelo prijazno. Ful so nam pomagali in svetovali.

Radi bi samo še nekaj svetoval. Ko smo mi primerjali cene smo bili ful šokirani kakšne so razlike, na kar smo opazili, da imajo eni ceno na kos drugi pa na m2. In ko kupiš ploščico recimo 25x30 cm je cena na kos ali na m2 zelo različna. Tako da tudi enoto mere, na katero je postavljena cena se splača pogledat.

Aja pa še 10% popusta so nam dali!
smile-1.gif
.

Skratka z največjim veseljem jih priporočim, ker so bili res prijazni in pošteni!

Upam da sem kaj pomagal.

Lp
Andraž