Plinski žar - težava

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Svoj plinski žar z dvojnim gorilnikom in Fe ploščo sem kar dolgo nazaj nekomu posodil, sedaj pa sem dobil vrnjenega v ne ravno idealnem stanju. Tipično...
10.gif


Zlomljen nosilec ter povsem suho in rjavo ploščo se da rešiti, težavo mi predstavlja gorilnik, ki ne deluje, kot bi moral. Leva stran gori v lepem modrem plamenu, desna stran pa v rumenem, ki je povrhu še nekako migetajoč in "potuje" po gorilcu.
Moder plamen je seveda močnejši, tako se leva stran plošče segreje precej hitreje, kot desna stran. Za lažjo predstavo seveda slika in povezava do kratkega video posnetka:



Video: Klikni za ogled

Se komu sanja, kaj bi lahko bil razlog temu?
 

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Bi rekel da je kaksen ventil ali cev zamasena in ni dovolj pritiska, da bi plin enakomerno se razdelil po gorilniku.
 

enik14

Fizikalc
22. avg 2014
101
28
28
Mislim, da desni gorilec, ki nagaja ne dobi dovolj kisika za pravilno gorenje plina - nepravilno izgorevanje. Poglej pri desnem zapiralnem ventilu če je ob strani vhodne cevi (vidita se dve odprtini) kak vijak. Verjetno se tam tudi lahko regulira dotok količine zraka- kisika v gorilec.
Si poskusil gumijasto razdelilno cev obrniti: leva cevka na desni gorilec in obratno? Ali ravno tako nagaja ?
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

- Znotraj je fsran
rolleyes-1.gif
.

Vse razdreti in temeljito očistiti. Desni gorilnik npr. , ki tako rumeno gori, ima znotraj - ali vodo, ali pa maščobo.
 

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Hvala vsem za nasvete, skoraj sem napravil doktorat
cool-1.gif


Demzov nasvet je bil najbližje - na samem vhodu v gorilec (malce za luknjami za zrak, označene z modro puščico), je bila zelo gosta pajčevina! Zelo težko vidna, posrečilo se mi je jo opaziti s čudno telovadbo s svetilko.

 

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Demz je reku, da si mu čevap zdej dolžen
evil.gif


Na takšnih roštiljih je treba občano očistiti tudi luknjice , skozi katere gre plamen. Se nabere.... al kakšne saje al od maščobe..... Najboljše kar z primernim svedrom in z roko.